G4Media.ro

VIDEO Incendiu de pădure la vest de Berlin, după o explozie la…

captura twitter

VIDEO Incendiu de pădure la vest de Berlin, după o explozie la un depozit de muniție

Un incendiu de pădure puternic era în desfășurare joi dimineață la vest de Berlin, în pădurea Grunewald, în urma unei explozii la un depozit de muniție al poliției, au anunțat pompierii, citați de Le Figaro.

„Un incendiu este în curs de desfășurare în pădurea Grunewald, la vest de oraș”, și „se produc explozii”, au precizat pompierii. „Incendiul s-a extins pe o suprafață de 15.000 de metri pătrați, mai întâi la un depozit de muniție și explozibili al poliției și apoi la pădurea din jur”, au adăugat ei. „Situația este confuză, incendiul continuă să se extindă în mod necontrolat în pădure”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt.

Pompierii nu au putut interveni imediat din cauza pericolului de explozie. Aceștia s-au poziționat într-un perimetru stabilit la un kilometru de depozitul de muniții, unde mai multe explozii încă se produceau. Regiunea Berlinului este afectată de o secetă deosebit de severă. În iulie, un incendiu forestier de proporții a ars peste 850 de hectare în sudul Brandenburgului, regiunea care înconjoară capitala.

Puțin mai la sud, un incendiu într-un parc național, care a izbucnit în Cehia și s-a extins în Germania, mobilizează în continuare pompierii. Un nou val de căldură afectează în prezent Germania, precum și restul Europei. O mare parte a țării se află în stare de „secetă extremă” sau „secetă excepțională”, inclusiv Berlinul, potrivit Institutului UFZ pentru cercetarea mediului.

 


 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Sabotajul rusesc continuă.

  2. Cati Shroederi putleristi or fi si in Germania.

    • in 1945, dupa ce au intrat salbaticii din est in Berlin, au fost 2-2,5 milioane de violuri. Apoi spalare pe creier in est timp de 45 de ani. Au o gramada de pluteristi acolo.