G4Media.ro

VIDEO Imagini aeriene spectaculoase, surprinse pe șantierul podului de la Brăila. CNAIR:…

VIDEO Imagini aeriene spectaculoase, surprinse pe șantierul podului de la Brăila. CNAIR: Se lucrează pe ambele maluri ale Dunării

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a postat pe contul de Facebook o serie de imagini surprinse pe șantierul uneia dintre cele mai spectaculoase investiții din România: podul suspendat de la Brăila, proiect finanțat in fonduri europene.

Potrivit companiei, în prezent se lucrează pe ambele maluri ale Dunării. Pe malul dinspre Brăila se fac lucrări de armare și betonare a plăcii de acoperire a blocului de ancoraj și a camerelor de tragere pentru cabluri. De asemenea, constructorii execută lucrări de rigidizare a unor elemente ale turnului.

Se lucrează și pe malul dinspre Jijila, unde se realizează ridicarea grinzii transversale superioare a turnului.

Datele legate de podul de la Brăila sunt impresionante: vorbim despre două turnuri care ating aproximativ 193 de metri înălțime, care vor susține două cabluri de oțel.

Tablierul metalic va depăși 20.800 de tone, iar între cele două turnuri, deschiderea podului va fi de aproape 1.120 de metri. În total, podul de la Brăila va măsura aproape 2 kilometri.

Contractul pentru Podul de la Brăila a fost semnat în 2017 cu Asocierea Astaldi (Italia) – IHI Infrastructure Systems (Japonia) pe circa 2 miliarde de lei (la valoarea de atunci, aproape 500 de milioane de euro). Construcția propriu-zisă a început în 2019 cu lucrul la cele două turnuri.

Antreprenorul este Asocierea Astaldi SpA (Italia) – IHI Infrastructure Systems Co. Ltd. (Japonia), care a câștigat contractul în fața Asocierii China Communication Construction Company Ltd (China) – China Road and Bridge Corporation (China) – Eptisa Servicios de Ingeniería S.L. (Spania) – Euro Construct Trading ’98 SRL (România) – CCCC Second Harbour Engineering Co Ltd (China) – CCCC Highway Consults Co Ltd (China).

Lucrările ar trebui finalizate până în decembrie 2022.

Detaliile despre proiect. Lucrarea este finanțată prin Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritară AP 2. Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, Obiectivul Specific 2.1 Creșterea mobilității pe rețeaua rutieră TEN-T. Proiectul prevede realizarea unui pod rutier suspendat peste Dunăre în zona Brăila, cu patru benzi de circulație. Realizarea podului suspendat are atât o importanță locală – prin realizarea conexiunii între județele Brăila și Tulcea, cât și o importanță internațională prin realizarea conexiunii Regiunii Sud-Est cu coridorul trans-European IV și coridorul pan-European IX.

Valoarea totală a proiectului este de 2,5 miliarde de lei, din care valoarea cofinanțării asigurate de UE este de 1.69 miliarde de lei.

Acest articol a fost publicat pe PressHub.ro și G4 Media în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

 

Sursă foto: CNAIR, captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

 1. Si acel politician care detine afacerea cu bacul? Trebuie despagubit, dupa ce a facut tot posibilul sa nu existe pod… Un politician vs. toti bacauanii, a castigat an de an. Poate o va mai lungi ceva…

 2. Ne uitam la spectacol dar ar trebui sa ne pregatim si de creat locuri de munca… cati angajati vor fi la tonetele de incasat taxa de pod? Cu bon fiscal sau fara?
  Sau iar vom plati si prin SMS si niste smecheri vor lua comisioane grase nefacand mai nimic?

 3. Greu a mai găsit podul Brăila!

 4. Daca reusrsc cu Podul, acesti constructori, aceasta asociere ar trebui sa primeasca spre executie tronsoanele de autostrada pe care nimeni nu le face:
  – Comarnic- Brasov,
  – Tg. Neamt – Tg. Mures,
  – Pitesti – Sibiu,
  – Deva -Lugoj.
  La aceste bucăți de autostrada, care nu se vor face NICI in 2040, trebuie încredințare directa acestei asocieri!
  Poate asa autostrăzi in 4 sau 5 ani!

 5. Mari idioți mai sunteți, G4 Media, codașă la știri, mai capete pătrate ce sunteți, stirea asta de de acum 1 lună, toate tabloidele de kk au preluat una cate una la distanță de 5-7 zile, acum veniți voi, bineînțeles cu umplutura de rigoarea 😂