G4Media.ro

VIDEO Guvernul împuternicește comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă să decidă asupra…

VIDEO Guvernul împuternicește comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă să decidă asupra obligativității purtării măştii în aer liber, în spaţii deschise foarte aglomerate

Guvernul a decis să împuterniciească comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, să decidă în privința obligativității purtării măştii şi în aer liber, în spaţii deschise foarte aglomerate, în anumite intervale orare.

„Propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă este aceea de a impune obligativitatea portului măştii şi în aer liber în anumite spaţii, în anumite intervale orare. Practic, noi vom împuternici comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă de a decide această măsură de obligativitate a portului măştii în anumite spaţii deschise în aer liber care sunt foarte aglomerate şi unde nu există posibilitatea asigurării unei distanţe fizice de protecţie de minimum 1,5 metri”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, în cadrul şedinţei de guvern, conform Agerpres.

Sunt foarte multe zone în aer liber cu astfel de aglomerări, precum piețele, a punctat premierul

„Pieţele foarte aglomerate, unde circuitele nu permit păstrarea distanţei fizice, unde se formează cozi, unde inclusiv interacţiunea între vânzători şi clienţi este foarte apropiată. Este vorba, de exemplu, de faleze, am dat exemplu faleza Galaţi. Sâmbătă şi duminică, între orele 19-22, acolo este o aglomeraţie în care aproape, efectiv, nu ai cum să păstrezi distanţa fizică de protecţie. Este vorba de târguri, este vorba de diferite festivităţi sau serbări care vor avea loc”, a explicat Orban.

Totodată, premierul a atras atenţia că mai ales în perioada electorală se vor organiza zile ale localităţilor şi alte tipuri de activităţi şi va trebui să se ia astfel de măsuri de obligativitate a purtării măştii.

„De asemenea, pe cursele feroviare sunt peroane de aşteptare, mai ales pe rutele foarte aglomerate, unde nu se poate păstra distanţa fizică. De asemenea, în staţie, locuri de aşteptare a mijloacelor de transport. Sunt anumite fabrici, când ies de la muncă şi mai ales cei care urmează să fie transportaţi cu autocare, în aşteptarea mijloacelor de transport, se creează o aglomeraţie foarte mare şi acolo există un risc crescut de răspândire a virusului, iar apărarea sănătăţii se poate dispune prin obligativitatea portului măştii. Deci procedura va fi, noi permitem, prin hotărârea de guvern, prin anexă, adoptarea unor astfel de decizii de către comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, la propunerea direcţiilor de sănătate publică, ce trebuie să facă o evaluare a riscului epidemiologic pentru diferitele categorii de activităţi, ele se vor dispune loco – comitetul judeţean dispune obligativitatea portului măştii pentru anumite activităţi şi în intervalele orare în care se creează aglomeraţia”, a mai adăugat Orban.

Sursa Foto: Emerging Europe

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Biciul si catusele sunt pentru guvernanti, altfel o strige pana mor ”poarta masca, arata ca iti pasa” si ei tot nu poarta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.