G4Media.ro

VIDEO Gérard Mourou, părintele științific al laserului de la Măgurele, în ziua…

VIDEO Gérard Mourou, părintele științific al laserului de la Măgurele, în ziua atingerii puterii maxime de întreg sistemul de laseri: „România este la vârful cercetării. Este un moment istoric”

„În momentul de față, România este la vârful cercetării. Este un moment istoric”, a declarat astăzi Gerard Mourou, laureatul premiului Nobel pentru Fizică 2018. Supranumit „părintele științific al laserului de la Măgurele”, Mourou a participat miercuri prin transmisie video la momentul in care ELI-NP (centrul de cercetare de la Măgurele) a atins 10 PTW prin întreg sistemul de laseri, stabilind o premieră în cercetarea mondială.

„Nu am ajuns cu ușurință în punctul acesta, am ajuns pas cu pas. Unda este stabilă, este impresionant, echipamentul este foarte exact. (…) Când am început acest proiect în urmă cu 10 ani, nu am crezut că va funcționa atât de bine. Felicitări, sunt extraordinar de mândru, a fost o mare plăcere pentru mine”, a declarat astăzi Gerard Mourou, într-o declarație publicată de fostul ministru al Educației Daniel Funeriu.

„A fost un moment de revelație pentru știință, pentru România și pentru Europa. Ne aflăm la vârful științei laserelor, asta înseamnă acest proiect, este foarte important”, a explicat laureatul premiului Nobel.

Citește articolul complet și vezi video pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Puneti un (P) de la sponsorizat de cacademician :)) Macar din respect pentru inteligenta noastra!

    • Stai liniștit, îl dă afară anisie și pe ăsta :))

    • Toata drama asta a lui Zamfir, deplansa de edupedu prin articole repetate (si inselatoare) are unicul scop de a atrage ura asupra ministrilor din cabinetul Orban, inlesnind aprobarea motiunii de cenzura.
      Daca am sti cine a finantat edupedu in ultima vreme am afla si cine este beneficiarul motiunii de cenzura.

  2. Foarte suspectă tocmai acum această demonstraţie pe repede inainte a funcţionării laserului la capacitate maximă !! Dar având în vedere CA TOT SISTEMUL A FOST COMANDAT, CONSTRUIT ȘI OPERAT DE FRANCEZII DE LA THALES era de așteptat sa reușească !! În privinţa demiterii lui Zamfir, pe lângă faptul că Zamfir este o personalitate marcantă in ale știinţei știţi că la fel de marcant și nonșalant incălca legea incă de acum 3 ani !!! Legea-i una pentru toţi indiferent de gradul de „somitate știinţifică” !!! Citiţi articolul 11 aliniatele 3 și 7 din Hotărârea de Guvern nr. 576/2016 !!!! Legea nu-i aceeași pentru toţi sau se aplică după caz ????? Întreb pentru un prieten !!!😂😂😂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.