G4Media.ro

VIDEO Geoană, tot mai prezent în România cu discursuri de candidat: Modelul…

Sursa Foto: Captură Facebook

VIDEO Geoană, tot mai prezent în România cu discursuri de candidat: Modelul economic actual al României nu mai corespunde vremurilor pe care le trăim/ Primele 12 mari oraşe ale ţării produc 80% din PIB

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană a declarat în cadrul Conferinţei ”De la economie de război la un nou model economic”, organizată la Universitatea din Craiova, că modelul economic actual al României nu mai corespunde vremurilor pe care le trăim şi paradoxal, după aderarea la UE şi deşi am avut o creştere economică semnificativă, decalajele dintre regiunile ţării au crescut.

 • Geoană a făcut până acum un adevărat turneu în mai multe universități din România, unde a ținut discusuri de potențial candidat la președinție. Geoană a participat săpătămâna trecută la conferinţa „Etica în momente de criză şi schimbare profundă”, organizată de Universitatea din Bucureşti. Geoană a mai avut intervenții la o conferință organizată la Cluj sau la Academia de Studii Economice din București, despre care G4Media.ro a scris că sunt discursuri de potențial candidat la prezidențiale.
 • G4Media.ro a dezvăluit în iulie 2022 că secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, își pregătește candidatura la prezidențiale. Mandatul lui Mircea Geoană de secretar general adjunct al NATO a fost prelungit cu un an, până în octombrie 2024, a anunțat, la sfârșitul lunii martie, Jens Stoltentenberg, secretar general al Alianței Nord-Atlantice.
 • Citește și – Sever Voinescu: Închinarea universităților – cazul Mircea Geoană

Geoană a precizat că primele 12 mari oraşe ale ţării produc 80% din PIB- ul României, iar 20 % îl produce restul ţării şi ne mirăm că pleacă tinerii pe capete şi că nu recuperăm în mod autentic decalajul faţă de Europa dezvoltată.

”Modelul economic actual al României nu mai corespunde vremurilor pe care le trăim. Paradoxal, după aderarea la UE, deşi am avut o creştere economică semnificativă şi o convergenţă către media europeană, decalajele dintre regiunile ţării au crescut”, a spus fostul lider PSD.

El a arătat că ”primele 12 mari oraşe ale ţării produc 80% din PIB- ul României, 20 % îl produce restul ţării”.

”România, astăzi, la aproape 20 de ani de aderare la UE şi am semnat cu mâna mea negocierile, în 2004, este mai aproape de media europeană dar regiunile României sunt mai inegale decât înainte de momentul aderării, ceea ce este o contradicţie în termeni. Coeziune, oportunităţi pentru oraşele mici şi pentru mediul rural, pentru fermierii şi ţăranii români, nu doar pentru primele oraşe ale ţării care dau astăzi primele 12 oraşe ale ţării. Bravo lor, bravo Craiovei, dar ele produc 80% din PIB-ul României. 20% îl produce restul ţării şi ne mirăm că şi ne mirăm că pleacă tinerii pe capete şi ne mirăm că nu recuperăm în mod autentic decalajul faţă de Europa dezvoltată”, a arătat Mircea Geoană în discurs.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. PIB-ul poluează! Restul comunităților sunt verzi, cu viziune!

 2. Poate să fiu ne bun să votez ditamai demagogul!

 3. Lasa ca e bine decat sa ajunga o sluga ruseasca precum Giorgiana Simion….

 4. @Alex.M: Simion nu va ajunge niciodată președinte, nici măcar de scara de bloc.

 5. Mă mir că mai vorbește cineva de recuperat decalaje, când România e acum împărțită în două: clanul bugetarilor PSDNLAUR și românii cinstiți care nu mai suportă România și pleacă.

 6. Alt expert cu aroma de comunist .

 7. Trebuie ca unul din partidele parlamentare să aibă doctrină radical-agrară.

 8. Mircea Geoană s-a schimbat mult de la episodul ”Mihaela…” și înțelege mult mai bine politica externă decât Ciolacu sau Simion. Doar să nu candideze din partea psd…

 9. Pe baronii din zonele parasite i-a întrebat?Sau în casa spanzuratului nu se vorbeste de funie!