G4Media.ro

VIDEO Fost comandant NATO: Marea Britanie ar fi trebuit să ofere tancuri…

Sursa foto: Wikimedia Commons - United States Navy / Petty Officer 2nd Class Ernesto Hernandez Fonte

VIDEO Fost comandant NATO: Marea Britanie ar fi trebuit să ofere tancuri Ucrainei „cu luni de zile în urmă” / „Singurul lucru pe care rușii îl respectă este puterea. Dacă îi depășești, aceștia se vor retrage”

Fostul comandant NATO, generalul Sir Richard Shirreff, spune că Marea Britanie ar fi trebuit să ofere tancuri Ucrainei „cu luni de zile în urmă”, informează The Guardian.

Comentând informația potrivit căreia Marea Britanie ia în considerare trimiterea de tancuri Challenger-2 pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva Rusiei, Shirreff a declarat pentru LBC că „că ar trebui să-i spunem lui Putin că blufează în privința escaladării”.

„Singurul lucru pe care rușii îl respectă este puterea. Iar acest lucru a fost întotdeauna cazul cu Rusia. Dacă îi depășești pe ruși, aceștia se vor retrage.

Așa că, mai degrabă decât să fim îngrijorați de escaladare, cred că ar trebui să escaladăm mai mult, ar trebui să le oferim mai multe capacități ucrainenilor, pentru că cu cât le dăm mai mult, cu cât le dăm mai repede, cu atât mai repede se va termina totul”, a afirmat el.

Răspunzând la întrebarea dacă ideea livrării tancurilor a venit prea târziu, el a spus: „Acest lucru este tardiv. Aceste tancuri ar fi trebuit să fie dăruite cu luni în urmă”.

„Ar fi trebuit să lucrăm din greu pentru a le oferi ucrainenilor toată capacitatea armată de care au nevoie pentru manevre ofensive, încă de la începutul războiului. Așa că a durat prea mult, dar cred că este un caz în care mai bine mai târziu decât niciodată”, a mai spus Shirreff.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Cata dreptate are. Nu înțeleg de ce SUA si Marea Britanie le-au dat arme cu taraita ucrainenilor.

 2. E ok, sa ii mobilizeze pe toti dar sa vedem cu ce ii echipează. Ca deocamdată singurele lupte se duc în estul Ucrainei. Dacă aveau o asa forță, pana acum rezolvau problema. În plus, tancurile puteau sa facă diferența în favoarea ucrainenilor.

 3. Dar NU ii este pusa in pericol securitatea. Se poate retrage din Ucraina si NIMENI nu va avea ceva cu ei, cu sigurantanu vor fi atacati.
  Nu mobilizarea conteaza, conteaza armamentul disponibil, conteaza vointa de a lupta. Ucraina e suficient de mare incat sa poata opune suficienti soldati. Doar trebuie inarmati. Si aici Rusia NU ARE CUM sa faca fata occidentului, daca acesta isi pune mintea.
  Parerea mea e ca occidentul trebuie sa se decida ce face in continuare.
  Daca intentia a fost doar sa traga de timp, sa provoace pierderi rusilor pana reusesc sa-si mareasca numarul de soldati si echipamente proprii, pentru defensiva, atunci e suficient.
  Dar daca occidentul nu doreste ca Ucraina sa piarda, daca este esential sa opreasca Rusia sa cucereasca Ucraina, atunci trebuie sa aloce banii necesari, sa porneasca productia la ritm sustinut, sa ofere ucrainienilor tot ce cer. Rusia nu are cum sa tina pasul cu occidentul daca pentru acesta devine esential sa opreasca Rusia.
  Pana la urma de ce ii este frica occidentului sa doneze armele? Armele acelea in mana ucrainienilor inseamna pierderi pentru rusi, inseamna slabirea lor. Oricum Europa nu are alt dusman decat Rusia. Ramanem fara o parte din tancuri, artilerie, rachete, etc, dar il si slabim pe rusnac, deci nu ne mai poate ataca, deci avem nevoie de mai putine arme sa ne pazim.

 4. Un om lucid. Pare ca în sfârșit înțeleg și vesticii că mujicii înțeleg doar de bocanc pe față. Dați-le mai repede ucrainienilor armament serios, sa terminăm povestea.