G4Media.ro

VIDEO EXCLUSIV Cum laudă premierul Orban un primar cooptat de la PSD:…

VIDEO EXCLUSIV Cum laudă premierul Orban un primar cooptat de la PSD: Ce se întâmplă în Turda este literalmente o revoluție / Cu câteva luni în urmă, același primar din Turda  îi întindea covorul roșu premierului Dăncilă

În vizita sa electorală la Cluj, unul dintre fiefurile PNL din țară, premierul Ludovic Orban s-a întrecut pe el în a-l lăuda pe primarul PSD-ist din Turda, Cristian Matei, care de câteva luni a aderat la PNL Cluj. Matei a negociat cu președintele Consiliului Județean, liberalul Alin Tișe, obținerea sprijinului politic pentru o nouă candidatură la primărie, precum și o poziție eligibilă pe listele de deputați pentru unul dintre oamenii săi. Sursele Actual de Cluj spun că ar fi propus pentru o poziție de deputat chiar ginerele primarului Matei.

Imagini exclusive de la o întâlnire de partid:

Cristian Matei i-a tras după el în PNL și pe deputatul PSD Cristina Burciu din Turda, și pe consilierul județean PSD Alin Popovici (patronul unei cunoscute firme de transport despre care Actual de Cluj a reletat că a câștigat un prim proces cu instituția condusă de Alin Tișe, pentru un prejudiciu de peste două milioane de lei).

În total, la Cluj, 16 primari și consilieri au trecut din PSD în PNL

Și nu doar primarul PSD din Turda a trecut în PNL, ci și primarul PSD din Dej, Costan Morar, pe care premierul Orban de asemenea l-a menționat cu plăcere în vizita sa de marți, de la Cluj. În total, social-democrații au pierdut 16 aleși locali, primari și consilieri din mai multe localități din județ care au aderat la PNL.

Ludovic Orban despre primarul PSD-ist, ajuns în PNL: „Ce se întâmplă în Turda este literalmente o revoluție”

PSD-istul Cristian Matei, care a fost menținut ani de zile de social democrați în funcția de director al Companiei de Apă Arieș, având și mandat de consilier local din partea PSD, și apoi mandat de primar din partea PSD, este astăzi liberal cu acte în regulă, iar pentru „performanțele” sale, Orban a găsit și o explicație, tot în contextul traseismului politic: „cândva în 93, Matei a fost la Partidul Liberal, dar nu l-au lăsat să candideze”, a apreciat Orban.

 • „(…) Au venit oameni de mare calitate, domnul Cristian Matei de la Turda, care este, literalmente – eu nu știu cum, am aflat ulterior de ce – este așa de performant. Pentru că el a fost în 93 la Partidul Liberal, PL, și nu l-au lăsat să candideze. Când a reușit să iasă primar a demonstrat rezultate remarcabile. Acolo ce se întâmplă, în Turda, este literalmente o revoluție. În materie de proiecte de dezvoltare. Îl avem de asemenea, de la Dej, alături de noi pe Costan Moraru (…)”, le-a transmis Orban colegilor săi liberali, în vizita electorală de marți de la Cluj

N-a trecut un an de când primarul din Turda, Cristian Matei se afla în postura în care făcea planuri și strategii cu proaspătul președinte al PSD Cluj, Liviu Alexa – impus la șefia organizației clujene de permierul PSD de la vremea respectivă, Viorica Dăncilă (foto jos, Dăncilă în vizita din octombrie 2019, la Turda, cu primarul Cristian Matei).

Din pricina neînțelegerilor pe tema împărțirii funcțiilor din conducerea PSD Cluj, Alexa l-a exlcus pe Matei din organizație, iar liberalul Alin Tișe s-a grăbit să-l preia rapid în PNL. Astăzi, primarul Cristian Matei este considerat un „performant” și un „revoluționar” de chiar președintele PNL, Ludovic Orban, deși în urmă cu patru ani, același Matei – PSD-ist cu vechime, era disprețuit de liberalii clujeni pentru că reușea să-l învingă în alegeri pe longevivul lor primar, Tudor Ștefănie.

Sursa Foto: Actualdecluj.ro

Până în prezent, prefectura Cluj a emis ordin de încetare a mandatului înainte de termen pentru un singur social democrat care a trecut la PNL, respectiv pentru consilierul județean Alin Popovici, patronul firmei de transport Alis. În total sunt 16 aleși locali social democrați care au plecat din PSD pentru a candida de pe listele PNL:

1. Primarul Costan Morar – Dej

2. Primarul Cristian Matei – Turda (decizia de excludere din PSD îi protejează mandatul până la termen)

3. Primarul Gabriel Costea – comuna Feleacu

4. Primarul Viorel Ghic – comuna Mărișel

5. Primaru Nicolae Făgădar – comuna Aiton

6. Primarul Aurel Giurgiu – comuna Luna

7. Primarul Călin Fărgaciu – comuna Săndulești

8. Primarul Ana Cighir – comuna Așchileu

9. Primarul Dumitru Oltean – comuna Mintiu Gherlii

10. Primarul Tiberiu Zelencz – comuna Mica

11. Primarul Simion-Casian Rus – comuna Cuzdrioara

12. Primarul Ioan Moncea – comuna Jichișu de Jos

13. Primarul Liliana Moldovan – comuna Ceanu Mare

14. Primarul Ioan Fârtan – comuna Sânmărtin

15. Alin Popovici – consilier județean din Turda

16. Primarul Emil Pîrțoc – comuna Iclod, independent, susținut de PNL

Citește integral pe Actualdecluj.ro

Sursa Foto: Actualdecluj.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

  • Să-i ridicați o statuie, și să vă semnați pe ea, Domnule Orban – chiar de pe acum. Că „ce’i în mână – nu’i minciună”!
   Mai ales, că omu’ merită.

 1. Nu știu cine a scris articolul . Aveți dreptate dar trăim în România . Colosul acesta (Mafia Securisto-Comunista , alias PSD ) este greu de învins ! Trebuie folosite și metode murdare . Vedeți ce face acest Parlament Criminal ? Falimentul României !
  Apare Tov. Ciolanu ,rânjind , zicând că a stricat pușculița pt. alegeri a PNL !
  Treabă voastră . Vom ajunge de râsul lumii !

  • Pai dacă PNL folosește metode’ murdare’ – vorba ta, și aduce toți jegoșii de pesedisti in partid, asta va deveni și PNL , un partid murdar plin de mafioți.Primarul din Turda este cel mai elocvent exemplu.Ingroasa mizeria din pnl, si la prima ocazie revine la psd., daca- I arunca un ciolan mai mare.

  • Vasile-suna cam urat ‘ metode murdare’.Crezi că dacă PNL aduce pesedisti murdari in partid, ei se vor înalbi? Nici dacă dai cu clor pe ei! Metehnele , caracterul rămâne același.

 2. Revolutie in turda?
  Sica a baut ceva tare inainte sa declare asta, Turda este cel mai mizerabil oras din zona, iti rupi masina in doua pe oriunde vrei sa o traversezi, podul de la intrarea este o rusine, este in reabiliatre de 15 ani, pana acum cateva luni se circula cu semnafor pe o singura banda alternativ

 3. Domnul Orban e, ma scuzati, un dobitoc.

 4. Cine ??? Primarul care parca e din 1989 si n-a facut nimic in privinta tranzitului auto prin oras, drumuri neasfaltate de pe vremea lui Ceasca !!!Nu sunt locuitor al ,,orasului ” Turda dar tranzitez frecvent.

 5. USR=PNL=PSD=PCR

 6. Orbane, Orbane…

  De asta nu mai votez eu cu PNL-ul de cand a aparut USR-ul.

 7. Și Mihai Viteazu tot în Ardeal a fost trădat!!!Deci,era o problemă Dancila???Sa fie ei sănătoși, să aiba”slana și palinca”!!!