G4Media.ro

VIDEO Dominic Fritz, mesaj către Suedia, Austria și Olanda, despre aderarea la…

sursa foto: Captură video

VIDEO Dominic Fritz, mesaj către Suedia, Austria și Olanda, despre aderarea la Schengen: ”Românii nu sunt europeni de mâna a doua/ Timișoara a dărâmat o barieră și m-a ales primar fără cetățenie română”

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a transmis un mesaj către cetăţenii din Suedia, Austria şi Olanda în care îi îndeamnă să le ceară guvernelor lor să susţină intrarea României, Bulgariei şi Croaţiei în spaţiul Schengen, el subliniind că „este timpul ca Europa să devină una” şi că „românii nu sunt europeni de mâna a doua”.

„Acum doi ani, Timişoara a dărâmat o barieră şi m-a ales primar al ei, un cetăţean al UE fără cetăţenie română. Acum este rândul Europei să doboare bariera Schengen. Pe 8 decembrie, UE va vota dacă România va intra în spaţiul Schengen. Aproape toate ţările UE şi-au exprimat sprijinul, dar guvernele Suediei, Austriei şi Olandei încă blochează decizia. Este timpul ca Europa să devină una. Românii nu sunt europeni de mâna a doua. Vă rog să spuneţi guvernului dumneavoastră că susţineţi o singură Europă şi aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la spaţiul Schengen”, le transmite primarul Dominic Fritz cetăţenilor din cele trei ţări, într-un mesaj video în limba engleză.

Totodată, primarul Fritz aminteşte că Timişoara va fi anul viitor Capitala Europeană a Culturii le cere suedezilor, austriecilor şi olandezilor să distribuie mesajul său pentru ca în 2023 să poată veni să viziteze Timişoara fără a mai fi necesar să îşi prezinte actul de identitate la graniţă.

„Anul viitor, vom fi Capitala Europeană a Culturii. Aici, la Timişoara, este Europa! Aşteptăm să vă primim la noi în 2023 fără să mai fie nevoie să arătaţi buletinul la graniţă”, spune Dominic Fritz, în condiţiile în care una din misiunile programului Capitala Europeană a Culturii este de a creşte sentimentul de apartenenţă al cetăţenilor europeni la un spaţiu cultural comun.

Dominic Fritz are cetăţenie germană cu reşedinţă în Timişoara.

sursa: Agerpres.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

36 comentarii

 1. ciolacu are si el asa un mesaj in limba engleza pentru schengen?

 2. Îl dau afară trotinetiștii după asta…

  • Noroc că timișorenii nu gândesc ca vasluienii tăi 😂😂😂😂😂😂

  • Nu-i bai, îl luați voi creștinopații și îl aduceți pe „calea” lu’ dumnezică.

 3. Cine naibii ia în seamă un astfel de păcălici?

  • Ai fi surprins sa afli ca exista o lume intreaga in afara Romaniei.
   Poate ca Fritz nu e cel mai bun primar ( desi e discutabil, standardele precendentilor in Tm sunt foarte scazute).
   Dar e cetatean german, primar al unui oras conectat 100% prin autostrada cu Vestul si unde activeaza deja multe companii germane care sunt foarte interesate trecerea rapida a marfii din si catre Timisoara.

  • Pune mana si citeste-i CV-ul.

   „În perioada 2016–2019, Dominic Fritz a fost consilier și responsabil cu planificarea strategică a activităților fostului președinte al Germaniei, Horst Köhler. Horst Köhler anterior fusese director FMI între 1 mai 2000 și 4 martie 2004 și președinte al Germaniei între 1 iulie 2004 și 31 mai 2010. Din 2016, Köhler a condus un grup special al Băncii Africane de Dezvoltare, împreună cu Kofi Annan, fost secretar general al ONU.”

   Fostul sef FMI si fostul presedinte al Germaniei a trimis un mesaj video de sustinere pentru Dominic Fritz la alegerile locale din 2020, in care incepea cu ”Dominic Fritz a fost cel mai important membru al echipei mele în ultimii ani. A dovedit calități de lider cum rareori am văzut în peste 40 ani de administrație și politică”

   Dar ignora-l pe germanul asta care a ramas in Romania. O sa te ajute mai departe „marii oameni de stat” numiti Bode sau Ciolacu. Aia care nu pot vorbi engleza sau germana decat cu mainile.

  • E căsătorit cu o s.pioanca chinezoiaca – o mediocra la fizic, educație si civic si privilegiata nelegal.
   Co.ruptii de la ONU au plătit-o pe turnatoare 600.000 euro pentru nimic, platesc extra si pt viza ei in Elveția, in timp ce discriminează romani care au făcut pro-bono mai mult decât s.pioanca h.oața si au mai multa educație si experiența.
   Gașca asta de tr.adatori care a distrus USR si au furat pentru beneficiu personal munca a zeci de mii de oameni – sper sa dispară.

 4. Daca va baga Volguta doua mawashi-geri cu marche du tramvai nici nu stiti ce v-a lovit!

  • 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼👏👏👏🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌹😂🤣😂😅

 5. Excelent, abordare ardeleneasca.

 6. Să-l anunțe careva ca Suedia e de acord, ca văd că a rămas in urma.

 7. Cam așa arată fața României în viitorul îndepărtat. Primari culți, educați, articulați, sensibili, corecți. Un MODEL de replicat.

 8. O abordare foarte buna a lui Fritz. Se pare ca mai is si oameni cu cap in USR

 9. De când este primar, s-a rotunjit la față FRITZ!!!😁🙉🙊

  • Fomistule. Ești invidios ca alții au ce manca.

  • Crapă invidia și frustrarea în ” elita politică rrromână”!😂😂😂
   „Pt sănătatea d-voastră faceți mișcare 30 min!”
   Datul din mâini în lb.engleză e tot un fel de mișcare.
   @silicon v 👍👍👍

 10. Bravo dnul fritz!

 11. nicaieri in Europa, romanul nu e ales in niciun post relevant, nici macar sef de scara, poate sa aiba si mama cetateniei locale, si un nobel

  • Te inseli avem romani primari in Spania si sunt si in pod’sturi de manager la IBM. UK
   Daca esti serios nu conteaza de unde vii
   Fostul nostru fotbalist Craioveanu era ales si el in pozitia imporante

 12. Slava Domnului ca Suedezii,austriecii și olandezii nu citesc comentariile trolilor PSD – PNL – UDMR !
  Chiar deasupra mesajului video,o ditamai reclama PNL ,plătită din banii noștri ….cum sunt ei minunați și măresc pensiile,de parca dau de pomana sau din buzunarul lor.

 13. Mda un mesaj frumos scurt și tot odată cv ce nam văzut la nici un politician roman …bravo herr Fritz un vielen dank …..

 14. Fritz,mai bine tăceai .
  In primul rand nu aveai voie sa candidezi neavand cetatenia română .
  In nici o tara civilizata nu este legal sa candfideze la postul de primar,un individ care inca nu are cetatenia tarii respective .

  • Extras din legea 115/2015
   “Cetăţenii Uniunii Europene (cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, altele decât România) care au domiciliul sau reşedinţa în România au dreptul de a fi aleşi în funcţia de primar, consilier local şi consilier judeţean în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii români, cu îndeplinirea prevederilor Legii nr. 115/2015.“
   Pace!

  • E obligatoriu domiciliul in urbea unde candideaza, nu si cetatenia. Nu la fel putem spune de Mos Teaca ce conduce Constanta dar el locuieste in Eforie.

 15. Da…Eventual africani si asiatici fara cetatenia română ,la toate primăriile din România .
  Din cei educati si sensibili…

 16. Sa-i ugeti paula lu Fritz uselisti unicelulari.

 17. Dar despre coruptia din USR Timișoara nu le transmiteți nimic europenilor?