G4Media.ro

VIDEO Depozite ilegale de deșeuri funcționează în inima Bucureștiului, la câțiva metri…

VIDEO Depozite ilegale de deșeuri funcționează în inima Bucureștiului, la câțiva metri de zona locuită de sute de familii cu copii

Unde ajung multe dintre miile de tone de deşeuri provenite din demolările care au loc în capitală? În depozite ilegale de pe urma cărora, cei care le administrează cât și cei sub protecția cărora își desfășoară activitatea, fac bani grei. La negru. Recent, două astfel de gropi de gunoi, de mărimea a două terenuri de fotbal, au fost identificate în zona Giuleşti-Lacul Morii din Sectorul 6. La câţiva metri distanță trăiesc sute de bucureşteni.

La scurt timp după ce G4Media.ro a arătat cum munţi de moloz au fost depozitaţi ilegal în spatele Lacului Morii, ies la iveală alte nereguli grave de mediu. Tot în Sectorul 6, în zona Giuleşti-Sârbi, la o aruncătură de băţ de râul Dâmboviţa, funcţionează de câţiva ani două depozite ilegale de deşeuri. Asta la aproximativ 50 de metri de casele în care își duc traiul sute de bucureșteni. Bătrâni, tineri și copii.

Oamenii se plâng că din cauza mizeriei, a prafului dar şi a mirosurilor insuportabile, sunt nevoiţi să stea permanent cu ferestrele închise. Asta deşi, spun ei, de-a lungul timpului, s-ar fi perindat să vadă situația mai mulţi poliţişti locali, dar şi comisari ai Gărzii de Mediu. Nu a fost luată însă, nicio măsură. Activitatea ilegală de depozitare a deșeurilor a continuat, la fel ca și calvarul zilnic pe care sunt nevoiți să-l îndure.

Primul depozit este de mărimea unui teren de fotbal şi este mascat de jur împrejur cu o plasă de camuflaj. Pe deasupra plasei se văd însă vârfurile munţilor de deşeuri, înalți de peste 3 metri. Zilnic aici, descarcă zeci de camioane şi dubiţe. De la moloz și mobilă veche, până la saci menajeri.

VIDEO DEPOZIT GUNOAIE pe Str. Răsadniței, nr. 123

Pentru a ajunge la depozitul ilegal există o singură cale de acces: prin curtea proprietarului de la nr. 123- Strada Răsadniţei. Vecinii spun că de fiecare dată când pe stradă își face apariția un camion cu moloz, porţile se deschid şi se închid „ca din telecomandă”. Asta pentru că maşinile pot ajunge la groapa de gunoi din spate, numai trecând prin curtea respectivă. Depozitul clandestin se află la o aproximativ 100 de metri de strada principală.

Depozitul de deșeuri din str. Răsadniței nr. 123

Un răspuns remis G4Media.ro de Primăria Sectorului 6 arată că Poliția Locală tocmai l-a amendat pe proprietar cu 150.000 lei și l-au somat „prin adresă scrisă, să evacueze deșeurile depozitate și să readucă terenul la starea inițială”.

La câteva zeci de metri mai încolo de această groapă de gunoi ilegală, dăm peste un alt depozit clandestin de deșeuri. Mai exact, este vorba despre o platformă de câteva sute de m2, cu o înălţime de peste doi metri. Peste tot se vad urmele utilajelor grele care nivelează şi compactează molozul adus. Deşi mai tot timpul acolo este un furnicar de oameni şi mașini, în ziua în care ne-am deplasat la faţa locului, nu am mai găsit nimic. În afara munților de moloz.

„În primul rând nu există niciun fel de sortare a deşeurilor acolo. Am văzut foarte multe deşeuri aruncate pe sol, sunt substanţe corozive, substanţe toxice. Derivatul din aceste deşeuri, din cauza ploii, prin spălare se duce în pânza freatică. Acolo pânza freatică este foarte aproape de nivelul solului. Bălteşte apa de fapt, tot timpul. În partea superioară, tot ce înseamnă praf rezultat din demolări şi alte substanţe impregnate, este luat de vânt şi ajunge în Bucureşti. Un depozit autorizat are în primul rând o platformă impermeabilă, iar levigatul nu se scurge în sol. Deşeurile provenite din demolări, 65 % dintre ele trebuie refolosite, trebuie făcută o segmentare a lor pe categorii. OUG 68 spune clar că neimplementarea acestor măsuri duc la situaţia de infringement pentru România. Amenzi de 165.000 de euro pe zi, la care se adaugă pierderea a 2,3 miliarde de euro pe POIM, axa 3.” a declarat pentru G4Media.ro consilierul general Octavian Berceanu, cel care a monitorizat în ultima perioadă activitatea ilegală a depozitelor de deşeuri din zona Lacul Morii-Giuleşti.

Primăria Sectorului 6 ne-a transmis că întreaga zonă se află mai nou sub monitorizare, iar polițiștii locali ar fi identificat persoanele responsabile de încălcarea normelor în vigoare. Drept dovadă, spune primăria, numai în zona Giulești au fost aplicate mai multe sancțiuni contravenționale în valoare de 84.000 lei.

„Ne-am săturat de vagabonzi. Nu ne dorim astfel de situații nicăieri, în Sectorul 6, indiferent că discutăm de domeniul public sau de proprietăți private. Am solicitat echipaj permanent pentru a monitoriza zona și vom continua cu aplicarea sancțiunilor zi de zi, dacă se impun” a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, pentru G4Media.ro.

În ceea ce privește implicarea Gărzii de Mediu București, potrivit unor surse, această ar urma abia luni să trimită câțiva comisari în zonă pentru a constata neregulile grave de mediu dar și pentru a-i identifica pe vinovați.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Nu ne trebuie dovezi in plus ca Bucurestiul e un gunoi.

  Cand bucurestenii vor incepe sa voteze cu oameni cinstiti, se va face curatenie, dar probabil localnicii sunt prea ticalosi si prosti sa faca asta. Altfel nu-mi explic existenta PSD-ului.

  • Dintr-o m….e dată ma-ti apăru și Psd-ul. Hai sictir, flegma purulenta!

  • Costele ti-ai uitat rudotelu pe noptieră, penibilule.Adevarul supără, stiu, mai ales pe cei prosti si imbecili.

  • @ Popescu Ai dreptate, te-ai supărat rău.

  • Esti destept costele,nu gluma .Ai postat cu alt nume. „Gigi ,un penibil” era mai bun, dar nu te duce mintea.

  • Nu plânge, popescule! Fruntea sus, ieși la vot, votează psd! Nu-ti pică nimic din cer, cauta-ti un loc de muncă, lasă postarile, nici de covrigi nu-ți ajunge cât plătesc tovarășii tai. Fa-te om, fa-te om….

  • Ce citate imi dai, direct din manualul partidului.
   Ai mai bifat o postate, acum treci pe la casierie sa iti iei salamul.

 2. Mafia a transformat Romania in Columbia europeana.

 3. G4Media, va rog muuuult de tot, n-o luati pe urmele „presei stupide”: ce legatura au „vagabonzii” de care vorbeste Mutu cu molozul adus si lucrat cu utilaje grele????????
  Sincer, aveti inca o aura de „presa buna”…

 4. Incercati sa mergi pe malul raului Ialomita, langa podul de langa localitatea Cosereni, spre Urziceni. In naivitatea noastra, am crezut ca vom gasi „iarba verde”.
  Ne-am speriat si am fugit. Acolo este un adevarat DEZASTRU ECOLOGIC, mii de tone de gunoaie diverse, aruncate la intamplare. E greu de crezut ce se intampla. Si de acceptat, nu stii daca sa plangi sau sa pleci…din tara, sa scapi de ticalosia asta.
  Intre timp, Garda de Mediu da amenzi unor nenorociti care arunca doua undite in apa.
  Iar autoritatile au inchis la presiunea UE gropile de gunoi, asa cum erau ele, si nu au mai pus NIMIC in loc.
  RUSINE!

  • Ai auzit de Gratioasa Gavrilescu? In mod normal ea, personal, ar trebui sa suporte 1/2 din amenzile pe care le va primi statul roman de la UE in curand. De 2 ani si 3 luni sta cocotata in capul unui minister care este zero barat.

  • Votanții Psd, ăștia aruncă gunoiul, needucati….???

  • Ba gigi(aka costel), dar tu esti peste tot.Nu ti-ai facut norma de comentarii pe săptămâna asta ?
   Dacă tot postezi ceva, scrie ceva bun, nu imbecilitati si lucruri evidente.

 5. Cei care pot lua măsuri iau șpagă de la infractori pt a nu face nimic. Cine ia șpagă? Inspectorii de mediu din primarie si pol loc care efectuează controale. Câtă șpagă? În funcție de funcție. :)))) un pol lic după echipaj inchide ochii pt 50 de lei. Un inspector de la primarie intre 500 și 1000 de lei. Cam pt atat se vând frații noștri români pt a lăsa alti frați români să otraveasca românii( asta ca să vb in stilul pesedist al patriotismului și iubirii între frați……români)

 6. Rusine pentru toate autoritatile responsabile care nu fac nimic.
  Rusine si pt cei care vad si nu fac plangeri.
  Curatenie trebuie sa ne facem singuri dar si sa avem unde sa depozitam deseurile in mod civilizat si puncte de RECICLARE „autoritatilor responsabile”.

 7. dupa cum am vazut ca in Bucuresti domneste o mentalitate „Lasa-ma sa te las”
  si „nu-i treaba mea ”
  la sfarsitul zilei ficare doarme cum isi asterne.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.