G4Media.ro

VIDEO Cum va arăta faleza din Tulcea după reabilitare. Consiliul Județean a…

VIDEO Cum va arăta faleza din Tulcea după reabilitare. Consiliul Județean a anunțat câștigătorul concursului de soluții

Consiliul Județean a anunțat miercuri câștigătorul concursului de soluții organizat pentru proiectul de reabilitare a falezei din Tulcea.

Pe locul I s-a clasat proiectul denumit „Curentul”, realizat de echipa formată din arhitectul Cosmin Vizireanu, arhitectul Florin Micu și specialistul în comunicare Mugur Pătrașcu.

„Prieteni, cu mandrie si satisfactie va impartasesc proiectul cu care am castigat concursul de remodelare a falezei Tulcea, un proiect in care am participat intr-o echipa extinsa si care vine sa reimagineze acest spatiu catre potentialul si locul pe care il merita. A fost lucrul la care am muncit in ultimele trei luni si ne bucuram ca a fost apreciat si a intrunit cele mai bune aprecieri de la juriu”, a transmis Mugur Pătrașcu pe Facebook.

Președintele CJ Tulcea a anunțat că finanțarea pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic vor fi asigurate fie din bugetul județean, fie din fonduri europene:

„Propunerea de soluții va face obiectul unui studiu de fezabilitate și al unui proiect tehnic, cu o finanțare care va fi asigurată fie din bugetul județean, fie din fonduri europene. A fost necesară propunerea de soluții în paralel cu proiectul mare, de reabilitare a falezei, pentru că sunt lucrări conexe, lucrări care trebuie inserate în interiorul proiectului de consolidare a falezei. Vom merge în paralel și cu studiul de fezabilitate, și cu proiectul tehnic, astfel încât să nu facem intervenții ulterioare asupra lucrării, pentru că o lucrare finalizată pe fonduri europene nu mai poate fi modificată timp de cinci ani, în perioada de postimplementare”, a declarat Horia Teodorescu, președintele CJ Tulcea.

Context

Portul și faleza din Tulcea vor fi reabilitate și modernizate de filiala din România a companiei germane Max Boegl. Contractul se ridică la aproximativ 34 milioane de euro, iar 75% din bani vin din fonduri europene, conform Info Sud-Est.

Contractul pentru asistența tehnică și execuția modernizării Portului Tulcea are o valoare de 133.956.978,4 lei fără TVA, iar proiectul ar trebui finalizat până la finalul anului 2022.

Proiectul, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, își dorește să modernizeze infrastructura portuară, care va crea premisele pentru dezvoltarea serviciilor de transport naval de pasageri, prin creșterea numărului de curse zilnice și, după caz, a capacității navelor, a transmis Ministerul Transporturilor în momentul semnării contractului de finanțare.

Costurile modernizării vor fi suportate în proporție de 75% din Fondul European de Dezvoltare Regională, 23% din bugetul de stat și 2% din bugetul Consiliului Județean Tulcea.

Conform proiectului, compania germană va trebui să intervină la infrastructura portuară pentru asigurarea condiţiilor optime de acostare a navelor fluviale, să reabiliteze și să extindă utilitățile sau să reabiliteze faleza din municipiu.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Prea mult beton si prea putina verdeata.

  • Prea mult beton considerand ca Tulcea e un „oras poarta catre Delta” ar fi trebuit mai multa verdeata.

 2. Blocurile comuniste strica tot

 3. Sunt din Tulcea. E un oras pricajit rau, plin de coruptie unde sunt cativa privilegiati care fac combinatii cu autoritalile locale.

 4. In Tulcea e cea mai mare coruptie din Romania. E judetul in care PSD si PNL se au ca fratii. Murighiolul este cel mai bun exemplu: acolo primarul PNL si latifundiarii PSD fac legea. Ei prospera iar satele din comuna mor de foame. Nu credeti? Mergeti la Dunavatu de Sus si puneti intrebari!

  • Si in suceava e la fel. Pnl e mana in mana cu psd.

 5. Foarte putine spre deloc spatii verzi.. pacat

 6. Oribil. Este doar beton peste tot. O mare prostie.

 7. Este proiectul”prietenii știu de ce”. Este lipsit de multe lucruri practice: parcări, locuri de acostare a micilor ambarcațiuni și are niște chestii care se vor degrada un câțiva ani și vor arăta că dracu’.

 8. o mare tampenie blocurle nu sunt din realitate ar fi trebuit o copie de pe google exacta cu modificari exacte la catte milioane o costa un baietel istet ar face filmuletul asta care nu aere legatura cu realitatea poate faceti parcari prioritatea zero in tulce e debandada totala PARCARI..sau costa prea putin si spaga e mica………………faceti ce trebuie nu aruncati banii aiurea!!! foarte dezamagit mam chinuit sa inteleg noroc ca am vazut morunul si gara ca in rest sffff