G4Media.ro

VIDEO Cum e poluat râul Ciorogârla, la câțiva kilometri de București: o…

VIDEO Cum e poluat râul Ciorogârla, la câțiva kilometri de București: o parte din canalizarea comunei ilfovene Clinceni este deversată direct în apa râului

Pe strada Ciurari din Clinceni, o stradă paralelă cu râul Ciorogârla, pe o distanţă de câteva sute de metri, tot timpul anului, aerul este irespirabil. În dreptul singurei punţi din zonă, puntea Ciurari, sunt două ţevi cu un diametru de aproximativ 40 de cm prin care o parte din dejecţiile localităţii se scurg direct în râul Ciorogârla.

Localnicii spun că debitul filmat la orele amiezii este unul mic. Seara şi dimineaţa, acesta este de câteva ori mai mare.

Comuna Clinceni e situată la circa 20 de km de București.

„Aceste deversări sunt necontrolate şi de multe ori se aruncă chiar uleiuri şi hidrocarburi. Sunt produse care poluează maxim râurile de suprafaţă şi pânza freatică. De altfel, în prima şi a doua pânză de apă freatică din judeţul Ilfov, nu este apă potabilă. Analizele o arată clar. Practic este un dezastru amplificat în condiţiile în care se puteau lua bani de la Uniunea Europeană pentru a se face canalizare şi pentru a se aduce apă curentă. Este inadmisibil. Aici Garda de Mediu trebuia să îşi facă treaba. Vă garantez că ei ştiu unde şi cât se deversează. Ar trebui să ia măsuri, să vină să facă dosare penale pentru că acestea sunt infracţiuni. Vă daţi seama că tot ce înseamnă flora şi fauna râului Ciorogârla sunt distruse. Astea sunt nişte lucruri voite. Nişte lucruri care trebuie pedepsite. Şi accidentele se pedepsesc, dar mai ales când poluezi în mod voit atât de grav cursurile de apă. După legile europene te-ar băga imediat la puşcărie”, a declarat pentru G4Media.ro, Dan Trifu, vicepreşedinte Eco-Civica.

Șeful Gărzii de Mediu Ilfov Emil Grigore, a declarat pentru G4Media.ro că în această săptămână vor merge în teren inspectori pentru constata eventualele nereguli semnalate.

Foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Au echipa de fotbal in prima liga unde primaria baga o carca de bani. Zice ca sustine sportul local dar platesc fotbalisti de mana a 4-a din Africa. Dar pentru o amarata de statie de epurare nu se deranjeaza nimeni.

 2. Sinteti rai, de la Ciorogirla iese numai apa minerala. N-au ei nevoie de epurare si alte prostii d-astea.

  • E ca la Olanesti, un pic de miros de sulf, deschidem bai aici la Clinceni. Tratament pentru ficat, dezvoltam turismul, alea-alea.

 3. Totul se intoarce. Pacatele se platesc pe lumea asta, cand esti viu.

 4. Scenariu pe care rar il mai intalnesti in tarile asiatice. Oricum nedemn pentru o localitate de langa capitala cu cel mai mare nr de masini de lux raportat la frigidere goale si apartamente neincalzite iarna.

  • Vorbesti sa n-adormi. E Asia plina de gunoaie. Check Malaysia.

 5. Vinovatii impuscati si aruncati in rau.

 6. La Domnesti avem statie de epurare moderna dar este adevarat ca nu avem echipa de fotbal in Liga I.

 7. Si mai departe acea apa ajunge in lacul Ciurel, prin canalul ce subtraverseaza Uverturii, aproape de intrarea in Chiajna. Cei care s-au plimbat in zilele toride de vara pe malul lacului in zona barajului Ciurel au simtit mirosurile pestilentiale.

  • Chiajna e la nord de Clinceni, iar răul Ciorogarla curge de la nord la sud. Deci ce de deversează in Ciorogarla din Clinceni nu are cum sa ajungă in Chiajna sau in lacul Ciurel.

  • Si si mai departe din Ciurel, prin canalul ce subtraverseaza muntii, se deverseaza in Sena si Tamisa astfel ca toti expatii sa simta iz de Ciorogarla…

 8. Va rog sa verificati toate deversarile din satul Petresti, com Corbeanca si satul Tamasi. Sunt sigur ca vor fi surprize.

 9. referitor la canalizarea Clinceni-am in fata casei statia de pompare si de cate ori se opresc pompele deverseaza totul pe campul din fata casei,camp care tine de localitatea Bragadiru; am informat si Primaria Clinceni si Primaria Bragadiru dar ma trimit la Apa Canal Ilfov sa mi rezolv problema cu campul de materii fecale din fata casei si mirosul aferent

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.