G4Media.ro

VIDEO Cîţu: Nu iau în calcul remanierea în acest moment / Bugetul…

VIDEO Cîţu: Nu iau în calcul remanierea în acest moment / Bugetul va fi momentul care va solidifica coaliţia pentru următorii 4 ani de zile 

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că în acest moment nu ia în calcul o remaniere şi a negat existenţa unor scandaluri în coaliţia de guvernare, el precizând, totodată, că adoptarea Legii bugetului de stat va fi momentul consolidării coaliţiei, pentru următorii 4 ani de zile, transmite Agerpres.

„Nu iau în calcul remanierea în acest moment, nu sunt scandaluri, cred că sunt… Este o coaliţie nouă, o coaliţie care vine după câţiva ani de zile de campanie electorală şi cred că suntem încă la început, dar este o coaliţie care devine din ce în ce mai puternică în fiecare zi şi veţi vedea că bugetul va fi acel moment care va solidifica această coaliţie pentru următorii 4 ani de zile”, a declarat Florin Cîţu, la Spitalul „Dr. Carol Davila”, fiind întrebat de un jurnalist dacă are în vedere o remaniere la nivelul Guvernului în urma „tuturor scandalurilor” care au apărut cu informaţii din „surse politice”.

 

El a subliniat, în context, că „bugetul este o provocare pentru orice coaliţie”.

„Am spus clar criteriile de la care pornim cu acest buget anul acesta, fără risipa banului public. V-am dat câteva exemple, cheltuieli de personal s-au dublat în patru ani de zile. Nu cred că performanţa celor care lucrează în administraţia publică s-a dublat în această perioadă.

De aceea, în acest an am vorbit de câteva reforme şi una dintre ele este o reaşezare a legii salarizării, în care să reglăm veniturile celor din administraţia publică de performanţă. Este momentul să facem acest lucru, nu doar să promitem că vom creşte salariile în fiecare an şi fără să cerem ceva la schimb. Nu o cerem doar noi, o cer românii. Toţi românii vor un aparat public performant şi nu trebuie să ne fie frică să spunem acest lucru”, a afirmat Cîţu.

Premierul a reiterat şi faptul că trebuie stopate pierderile din companiile de stat.

„Pe de altă parte, bineînţeles, sunt acele companii de stat care au pierderi de ani de zile. Trebuie să spunem stop. Am spus stop, ajunge, aici oprim această hemoragie a banului public şi bătaia de joc asupra banului public. Cheltuielile cu subvenţiile, s-au dublat şi acestea în perioada 2016-2020, dar nu am văzut o performanţă mai bună a acestor companii, din contră, am văzut adâncirea pierderilor.

Aşa că aceste companii de stat care au pierderi trebuie să vină cu un program de restructurare dacă vor să mai fie susţinute. Anul trecut am făcut acest lucru cu Tarom, se poate face acest lucru, multă lume a spus că nu se poate. Uitaţi-vă la Tarom, se restructurează, primeşte finanţare în continuare şi, la un moment dat, o să fie şi pe profit.

Aşa vom face cu toate companiile de stat. Este posibil ca unele dintre ele să nu supravieţuiască sau unii dintre managerii care au administrat prost aceste companii în aceşti ani să nu supravieţuiască, dar ăsta este preţul pe care trebuie să-l plătească dacă vrem să mergem mai departe”, a mai declarat premierul Florin Cîţu.

Sursa Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Doamne ferește 4 ani!

 2. Macar pe Bode. Nici Bode nu are nimic impotriva jandarmilor batausi.

 3. Hai cu bugetul primă dată, ce ai tu de comentat după 2 luni de guvernare.

 4. sase luni , atit aveti la dispozitie .

 5. Lasa-ne, Catule, vorbarie goala, AJUNGE!!!, asa spuneai in Iulie 2019 cand vorbeai despre bugetarii plini de bani, pe care ii numeai „privilegiatii societatii” iar acum desi PNL e din Octombrie 2019 la guvernare sunteti de aproape 1 an si jumate si NU va atingeti de bugetarii numerosi, ineficienti, incompetenti, dar plini de beneficii!!
  Ia uite la CNAIR Central, adica sediul Central CNAIR Bucuresti(mai exista 8 CNAIR Regionale cu alte sute de posturi fiecare!) are 887 Posturi pe Organigrama aprobata de CA, 887 posturi bine platite si rasplatite din care numai la Departamentul Relatii publice si Comunicare sunt 16 Posturi!
  Ce-or comunica, dle Catu, cei 16 angajati, ca aparea doar Alin Șerbănescu, fostul purtător de cuvânt al CNAIR, demis în 2019, imediat după ce l-a ridiculizat pe Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor din guv Dancila!
  Azi, nu stiu cine e purtator de cuvant al CNAIR!
  Nici o informatie nicaieri, iar CNAIR plateste 16 angajati la Departamentul Comunicare!
  Cine si ce comunica, dle Catu?!
  E un exemplu, in rest e fix la fel, Organigrame umflate, care se umfla la fiecare schimbare politica si NU se atinge nimeni de ei!
  Si de Salariile lor uriase!
  M-am uitat la Declaratiile de avere, majoritatea angajatilor sunt in familie, numele sotului alaturi de-al sotiei, amandoi la CNAIR cu Salarii uriase!!
  La CNAIRul ala care s-a spetit muncind:
  2 Ianuarie 2021, Asociatia PRO INfrastructura: „În 2017 nu s-au inaugurat 15 km de autostradă finalizați în 2016.(adica ZERO km deschisi!)
  În 2018 s-a deschis circulația pe 60 de kilometri de autostradă, iar în 2019, pe circa 43 de kilometri.
  A venit și 2020, în care s-au inaugurat circa 59 de kilometri de autostradă.
  Dacă sunteți de părere că s-au inaugurat puțini kilometri de autostradă în 2020, s-ar putea ca anul asta(2021) să vi se pară unul de-a dreptul irosit.
  Motivul: cel mai probabil, în 2021 se vor deschide mai puțin de jumătate din șoselele de mare viteză inaugurate în 2020.”

  • Cîțu minte non-stop!
   Răspunsul MFP dat mie:
   „Referitor la solicitarea dumneavoastră înregistrată în Ministerul Finanţelor Publice, Biroul de informare publică cu nr. 691.601/2020, vă comunicăm următoarele:

   În conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr.48/2005 pentru reglementarea unor măsuri privind numărul de posturi și cheltuieli de personal în sectorul bugetar, ordonatorii principali de credite ai administrației publice centrale și locale comunică Ministerului Finanțelor Publice date privind plățile efectuate la titlul ”Cheltuieli de personal”, detaliate la nivel de alineat bugetar.

   Din centralizarea datelor raportate în anul 2019, în aplicarea prevederilor actului normativ sus-menționat, la nivelul ordonatorilor principali de credite ai bugetului general consolidat, au fost efectuate plăți la alineatul 10.01.05 ”Sporuri pentru condiții de muncă” în sumă de 6.293,7 milioane lei și la alineatul 10.01.06 ”Alte sporuri” în sumă de 3.504, 9 milioane lei, rezultând un total de 9.798,6 milioane lei.”
   Să-i spună lui mutu ca doar 9,8 mld lei au plătit pentru sporuri! Ar fi credibili dacă ar fi aceeași valoare dar în Euro!

 6. De ce ai prevăzut în buget bani ptr pensiile speciale, de ce nu restructurezi statul stufos, de ce nu ii dai afară imediat pe cei ce cumulează pensia specială cu salariul ocupând locuri de muncă ale tinerelor care stau în șomaj sau pleacă din țară și vor dezvolta economia altor state , evaziunea fiscală de miliarde de euro scoate la suprafață, elimină orice fel de subvenții din bani publici deci și din buzunarul meu, sau tot felul de ajutoare de tot felul , vezi cheltuieli publice aberante și contracte păguboase ptr stat.

  • Nici in cei 4 ANI nu va face mareata alianta toate astea desi le-a PROMIS!
   Vorbe goale, rusine Catule!
   Ba, mai mult, in bataie de joc, Catu a anuntat azi triumfator:
   „Florin Cîţu promite că va tăia „multe” sporuri bugetare care însumează 600 de milioane de lei.
   Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă că Guvernul a identificat la momentul actual sporuri bugetare în valoare de 600 de milioane de lei şi că „multe” dintre acestea vor dispărea.
   Unele dintre aceste sporuri se referă la beneficii precum sporul pentru munca la calculator sau sporul la toxicitate.
   Sporurile sunt în jur de 600 de milioane de lei, ceea ce am indentificat în acest moment. La buget veţi vedea exact cum vor arăta aceste sporuri. Subvenţiile nu vor mai fi la nivelul anului trecut.
   De asemenea, Florin Cîţu a mai declarat că cel mai probabil luni va fi pus în dezbatere publică bugetul cu aceste prevederi. Sporul pentru munca la calculator, sporul de toxicitate, spor pentru „uzura prematură a organismului”, dar şi spor pentru praf sunt câteva dintre beneficiile salariale pe care le primesc bugetarii, sunt printre acele beneficii care le aduc mii de lei în plus, lunar, la salariu unor bugetari. În urmă cu câteva zile, premierul afirma că sporurile respective vor fi acordate pe criterii de performanţă. „De fapt înseamnă lucruri de zi cu zi. Să scrii la calculator nu mai este o condişie vătămătoare. Vor dispărea aceste sporuri. (…) Cea mai mare modificare va fi să faci legătura între performanţă şi venit. Acest lucru nu există azi în legea salarizării. Sporurile sunt date după ureche, veniturile cresc, salariile sunt date în mod aleatoriu. Vom introduce criterii de perdormanţă. Putem lega şi sporul de criterii de performanţă”, a precizat premierul.

   Impresionant, ce mai economie va face Florin Catu!!
   Firimituri sfidatoare la adresa romanilor, Catule, cand BANII publici aruncati de voi in stanga si-n dreapta sunt de ordinul Miliardelor de EURO!!
   Dincolo de faptul ca NU cred ca mare lucru se va schimba in Administratia publica STUFOASA si INEFICIENTA(a-propos, DIGITALIZAREA a disparut din Vocabularul lui Catu??!!), sa ne uitam cum Salariile si Sporurile bugetarilor lui Fl Catu inseamnau in Anul 2019(inca nu avem pe 2020) Suma de 102,341 Miliarde Lei!
   Adica 9,8% din PIBul Romaniei!!
   Sau 79% din Bugetul consolidat al Statului merge la Salariile bugetariilor si pe Pensii, INCLUSIV Pensiile speciale uriase!!!

 7. Ce-i veni nebunului să vorbească despre remaniere, că nici măcar n-a început să guverneze?! Dacă, totuși, chiar pune probleme de remaniere, înseamnă că ar trebui să vorbească și de rectificare bugetară 😅

 8. A împrumutat catu in anul anterior cât alții in mulți ani, dar in 4 ani oare cât împrumuta? Tot cu cheltuieli inutile , tot cu contracte atribuite direct , tot cu pensii speciale si salarii babane la bugetari .

 9. Zice Catu:
  „Sunt acele companii de stat care au pierderi de ani de zile. Trebuie să spunem stop. Ajunge. Aici oprim această hemoragie a banului public și bătaia de joc asupra banului public. Așa că aceste companii de stat care au pierderi trebuie să vină cu un program de restructurare dacă vor să mai fie susținute”, a subliniat el.
  Florin Cîțu a admis că este posibil ca unele dintre aceste companii „să NU supraviețuiască sau unii dintre MANAGERII care au administrat prost aceste companii să NU supraviețuiască”.

  In cei 4 ani de guvenrnare ce urmeaza: crede careva ca vreunul dintre acesti Manageri(ABSOLUT TOTI fiind clientela politica bine sustinuta politic!) de care vorbeste Catu va ajunge SOMER, adica va pleca acasa, crede careva ca vom vedea vreun bugetar plecand SOMER la AJOFM!
  Poate vreo 2-3 acari Paun!

  Pentru ca mai zice Catu:
  „Si Întrebat de ziariști despre bugetul pentru acest an, primul ministru a notat că în patru ani cheltuielile cu personalul s-au dublat, la fel ca și subvențiile, fără însă să se constate și o dublare a performanței celor care lucrează în administrația publică.”
  Si ce o sa le FACI Catule, o sa-i muti de colo colo, DIGITALIZAREA aia mult laudata anul trecut cand PNL se pregatea de alegerile parlamentare a disparut din preocuparile si vocabularul tau!
  Sabin Sarmas fostul Preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii pentru Digitalizarea României in guvernele Orban 1 si Orban 2 a ajuns parlamentar, dupa ce omul a vazut ca Digitalizarea voastra e si va ramane pe hartie!!
  Desi Autoritatea asta e in subordinea DIRECTA a Premierului Romaniei… omul a inteles ca nici o sansa!!
  Cuvinte precum MODERNIZAREA Romaniei, Digitalizarea Romaniei(care se gasesc la oricare pagina in maretul program de guvernare al aliantei PNL-USR PLUS-UDMR!) au disparut DUPA alegerile parlamentare 2020, uitati-va Romani votanti, de-acum LIBER la furat banii publici, asa arata de fiecare data socotelile partidelor care ajung la putere in Romania: avem 4 ani de furat!!

 10. Si cea mai tare afirmatie a Premierului Fl Catu, auzi ce debiteaza ditamai fost Ministru de Finante al Tarisoarei:
  „Am terminat acea analiză. Am DESCOPERIT SPORURI despre care NU știam că există și în care Legislația NU e respectată în ceea ce privește suma sporurilor. Urmează legea salarizării unitare pe care o vom modifica în acest an. Cea mai mare corectură din lege e că se va face legătura între performanță și venit. Vom introduce și criterii de performanță și putem să dăm și sporuri”, a declarat Florin Cîțu.

  Cand Presa vuieste de ANI de zile despre Sporurile halucinante ale bugetarilor, cand Curtea de Conturi scrie An de An in Rapoartele Curtii depsre Sporuri ILEGALE acordate, dl Catu ne spune ACUM ca „a desoperit Sporuri despre care NU stia ca exista”!!!
  Asta spune Omul care a fost Minsitru de Finante din Octombrie 2019 si care a semnat alocarile de BANI catre Institutiile publice, FARA SA STIE unde si PENTRU CE se duc acei BANI!!
  Sumele alea uriase le semna Ministrul de Finante Fl Catu, desi el habar NU avea unde si pentru ce se duc BANII aia multi!!
  Desi in Iulie 2019 cand era in Opozitie tuna si fulgera la adresa bugetarilor, DUPA ce a venit la guvernare PNL, acelasi domn Catu NU a vrut sa stie nimic depsre bugetarii aia huliti de el mai inainte, ca deh, urmau si asteptau alegerile din 2020 si aveau nevoie de voturile bugetarilor!
  Rusine, Catule, sa-ti fie rusine!!

  Pai, ce INCREDERE sa am ca acelasi om va reforma Amisnitratia publica, va Reforma si Restructura clientelismul si incompetenta care colcaie in oricare Institutie publica!!?!
  Nici una!

  • A-propos, cautati pe internet: Sporuri ilegale descoperite de Curtea de Conturi la Institutiile publice!!
   Plin de articole pe subiect, An de An, un adevarat jaf din banii publici!!
   Iar Florin Catu ne abureste ca habar nu are!
   Rusine, habarnistule!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.