G4Media.ro

VIDEO Cele mai intense momente în a patra zi de Electric Castle,…

sursa foto: G4Media/ Gabriel Mateescu

VIDEO Cele mai intense momente în a patra zi de Electric Castle, de la Nothing but Thieves la Jamie XX/ Lanțul de zile ploioase a fost rupt în prima zi de weekend la Castelul Banffy (galerie foto)

A patra zi de Electric Castle a venit la pachet cu noi momente incendiare pe scene, aceleași mulțimi imense și, o premieră în acest an, o vreme aproape perfectă pentru distracția în aer liber. Spectacolul a continuat pe ritmuri rock aduse tocmai din Islanda și Marea Britanie de către Sigur Ros și Nothing but Thieves, dar nici fanii DJ-ilor, a muzicii rap, pop și a celei electronice nu au fost uitați. 

După cum invitații au fost deja obișnuiți, selecția de momente muzicale a adus câte ceva pentru fiecare. După o noapte în care muzica punk a lui Iggy Pop și abilitățile instrumentale ale lui Tash Sultana au captat atenția spectatorilor în jurul scenei principale, ziua patru a venit cu ceva mai multă diversitate – Islandezii de la Sigur Ros au arătat încă o dată că rock-ul nu va dispărea niciodată, Nothing but Thieves, din Essex, au adăugat câteva elemente alternative în ecuație, Jamie XX a susținut cazul DJ-ilor, iar Smiley și Alex Superbeats le-au amintit spectatorilor că sunt încă în România. 

Un alt moment special a avut loc ceva mai departe de scenă. Trupa britanică Nothing but Thieves a susținut o conferință de presă în care membri au discutat lansarea recentă a ultimului lor album, Dead Club City, cum este experiența din România și care sunt provocările pentru un muzician străin la un festival atât de departe de casă.

Artiștii au arătat cât de mult le place să concerteze în România, motiv pentru care vor accepta să vină aici cu fiecare ocazie și au subliniat și cât de mult le place berea locală, deși anxietatea de a cânta în fața unei mulțimi care îi cunoaște foarte puțin poate fi o provocare pentru trupa obișnuită cu stadioanele pline de fani înfocați. 

“Hoții” din Essex au acceptat totuși provocarea de a fura inimile spectatorilor și de a-și face noi fani în România, ceea ce au reușit, judecând după reacția publicului. Și-au încheiat numărul copleșiți de aplauze, cu mesaje de mulțumire și promisiunea de a face tot posibilul să se întoarcă în România cât mai repede.

Dacă ceilalți artiști de sâmbătă au sau nu emoții în fața unui public nou, cu siguranță nu au arătat acest fapt. De la numerele de pe scena principală la artiștii de pe scenele secundare, cum ar fi belgianul Netsky la trupa berlineză Fantastic Twins, atmosfera a rămas de pomină de la început până la final. 

De această dată, vremea a fost de partea festivalierilor. Oamenii au putut dansa în jurul scenelor deschise fără grija ploilor, dar au trebuit să aibă doar puțină grijă la noroiul care se formase noaptea trecută. În fine, weekendul la Castelul Banffy a avut un început bun din acest punct de vedere. 

Precum vineri, festivalul cu siguranță nu a dus lipsă de invitați și de mulțimi, însă traficul spre Bonțida s-a mișcat ceva mai bine decât în zilele precedente, la fel și transportul pe timp de noapte, înapoi spre Cluj.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...