G4Media.ro

VIDEO Cel mai mare tărâm zoo destinat păsărilor a fost inaugurat într-o…

sursa foto: Unsplash

VIDEO Cel mai mare tărâm zoo destinat păsărilor a fost inaugurat într-o localitate din Franța, anunță proprietarii ZooParc de Beauval

ZooParc de Beauval a inaugurat sâmbătă în localitatea Saint-Aignan din centrul Franţei Marea Volieră sud-americană, promovată de parcul zoologic francez ca fiind cea mai mare volieră din Europa, informează AFP, citată de Agerpres.ro.

Voliera, care adăposteşte peste 500 de păsări şi circa 30 de mamifere, are o înălţime de 36 de metri şi ocupă o suprafaţă de 1,6 hectare, potrivit Beauval.

”Acest proiect s-a născut în urmă cu doi ani, după câteva luni de studiu şi 12 luni de muncă. (…) Este un proiect imens, grandios”, a precizat directorul ZooParc, Rodolphe Delord, precizând că noua atracţie a necesitat o investiţie de 14 milioane de euro.

Vizitarea se face prin intermediul unor pasarele şi punţi situate la înălţimi cuprinse între 6 şi 10 metri deasupra solului, iar o parte din suprafaţă este ocupată de iazuri şi zone cu apă.

”Vreau ca vizitatorii să fie suspendaţi în aer. (…) Păsările vor zbura pe dedesubt şi pe deasupra acestora. (…) Animalele sunt la ele acasă. Vizitatorii nu pot coborî pe sol”, a adăugat Delord.

În total, 33 de specii de păsări sud-americane vor fi reunite în volieră, printre acestea raţa de Chile, exemplare din specia Pipile cumanensis, vulturul cu gât galben, ibişi, flamingo roşii de Cuba sau exemplare din specia Cariama cristata.

Aceste specii, ”care se intersectează în natură”, permit recrearea ”simbiozelor” din mediul lor natural în America de Sud, a precizat Teddy Depie, specialistul în păsări al centrului.

La capitolul animale, furnicari şi coati roşu vor trăi de asemenea în libertate în volieră, precum şi trei specii de maimuţe: maimuţa urlătoare, maimuţa-păianjen columbiană şi maimuţa saki.

Toate animalele s-au născut la Beauval sau în captivitate în alte parcuri zoologice din lume, a precizat ZooParc.

Potrivit directorului său, Beauval, care găzduieşte şi cinci panda-gigant împrumutaţi de China, a fost vizitată de peste 2 milioane de persoane în 2022.

sursa: Agerpres.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...