G4Media.ro

VIDEO Cehul David Vencl a stabilit un nou record de scufundare sub…

sursa foto: Captură video

VIDEO Cehul David Vencl a stabilit un nou record de scufundare sub gheaţă, fără costum de neopren și dintr-o singură respirație

Cehul David Vencl, 40 ani, a stabilit un nou record de scufundare sub gheaţă, dintr-o singură respiraţie, după ce a coborât la 52,1 m, marţi, în adâncurile lacului Sils din Elveţia, transmite Reuters, citată de Agerpres.ro.

Vencl a intrat deja în Guinness World Records în 2021, după ce a înotat pe lungimea unui lac îngheţat din Cehia.

Pe lacul Sils, Vencl s-a scufundat printr-o copcă din gheaţă şi apoi a recuperat un autocolant de la o adâncime de 50 de metri pentru a-şi demonstra tentativa, înainte să iasă la suprafaţă prin aceeaşi gaură. A scuipat sânge, s-a aşezat pentru un minut şi apoi a deschis o sticlă de şampanie. O examinare ulterioară la spital a confirmat că Vencl nu are vreo problemă.

Scufundarea, care a durat 1 minut şi 54 de secunde, a avut loc la o temperatură între 1 şi 4 grade Celsius.

”S-a cam bucurat de această plonjare, dar a recunoscut că era puţin mai nervos decât de obicei şi a avut nişte probleme cu respiraţia. Nu este ceva dificil pentru el să fie în apă rece … Lipsa oxigenului este ceva normal pentru el. Dar acum a fost complet diferit, pentru că este foarte greu să lucrezi cu presiunea din urechile tale în apă rece. Când combini toate aceste trei lucruri: apă rece, lipsă de oxigen şi lucrul sub presiune, rezultă ceva foarte unic”, a declarat promotorul lui Vencl, Pavel Kalous, pentru Reuters.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ăsta nu e record e teribilism infantil