G4Media.ro

VIDEO Cea mai nouă insulă din lume s-a format în largul Japoniei,…

sursa foto: Captură video

VIDEO Cea mai nouă insulă din lume s-a format în largul Japoniei, după erupția unui vulcan submarin

Cea mai nouă insulă din lume a răsărit din mare, în largul coastei insulei japoneze Iwo Jima din Oceanul Pacific, transmite CNN.

Agenția meteorologică japoneză (JMA) a declarat pentru CNN că insula fără nume a fost formată de o erupție vulcanică submarină.

Ieșirea sa din ocean a fost documentată în imagini realizate de Forța Maritimă de Autoapărare a țării pe 1 noiembrie.

Fotografiile arată o mică erupție care trimite un nor întunecat de cenușă deasupra micuței insule, care face acum parte din lanțul de insule Ogasawara.

JMA a înregistrat activitatea vulcanică din zonă încă de anul trecut, dar Institutul de Cercetare a Cutremurelor de la Universitatea din Tokyo a confirmat că erupția care a format insula a avut loc la 30 octombrie.

Setsuya Nakada, profesor emerit de vulcanologie la Universitatea din Tokyo, a declarat săptămâna aceasta pentru Japan Times că magma s-a acumulat sub apă de ceva timp înainte de a ieși în cele din urmă la suprafață.

Insula se află la aproximativ 1.200 de kilometri la sud de Japonia continentală și la un kilometru de Iwo Jima, insula care a fost scena unora dintre cele mai aprige bătălii din timpul celui de-al Doilea Război Mondial în Pacific.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Încă o insulă pentru Japonia, la cele peste 14000 existente.