G4Media.ro

VIDEO Ce spun elevii de liceu despre nevoia reciclării: ei recomandă ca…

VIDEO Ce spun elevii de liceu despre nevoia reciclării: ei recomandă ca schimbarea să înceapă cu folosirea transportului sustenabil: biciclete, trotinete sau mersul pe jos

Tinerii devin tot mai interesați de domeniul reciclării, pentru a avea mai multă grijă de mediul înconjurător. Pasiunea elevilor de liceu pentru nevoia de implicare în protejarea mediului a dat naștere dorinței de a avea un mediu mai curat și de a se bucura în continuare de locurile plăcute de relaxare.

„M-a atras acest domeniu pentru a putea a putea păstra echivalențele mai mari ale planetei, pentru a nu vedea imagini dezolante cum, de exemplu, se văd la marginea pădurilor sau în locuri amenajate pentru camping unde sunt locuri  împânzite de diverse deșeuri. În același timp, și calitatea vieții este afectată și poți să rămâi fără nici măcar un spațiu plăcut de relaxare”, spune Alexandru Gabriel Neagu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic Dinicu Geolescu.

Din perspectiva tinerilor de ziua de azi, un viitor verde este bazat pe surse sustenabile care nu seacă planeta de sursele ei în atare care protejează planeta și în același timp și viața oamenilor. Alexandru spune că un viitor verde este important pentru Europa pentru a putea continua viața așa cum o cunoaștem noi, pentru a evita impactul pe care îl pot avea cataclismele.

„Este important să avem grijă să prețuim ceea ce avem, pentru că nu putem să o ținem așa la nesfârșit. Ecologia este importantă tocmai pentru că trebuie să folosim la maxim resursele pe care le avem deja”,  precizează Ioana Vicol, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Jean Monnet”.

Cei doi tineri recomandă câteva modalități prin care oamenii se pot implica pentru a face o schimbare în lumea în care trăim.

„I-aș sfătui pe tineri, și nu doar pe tineri, să recicleze, să fie responsabili, să folosească transportul sustenabil, să folosească transportul în comun cât de mult se poate biciclete, trotinete, mersul pe jos, este o formă de protejare a pământ și a naturii”, declară Alexandru Gabriel Neagu.

„Aș recomanda populației să încerce să se implice mai întâi cu pași mai mărunți prima dată, dacă nu sunt foarte pasionați de acest domeniu, iar apoi când o să intre în lumea ecologiei eu cred că toată lumea o să simtă într-un final inspirată să recicleze și să facă ceva frumos din toate resursele care ne-au fost date”, spune Ioana Vicol.

Pe 9 mai, de ziua Europei, opt licee din București și Ilfov au participat la evenimentul „Hai să facem viitorul verde!”, care își propune să evidențieze importanța reciclării în procesul combaterii schimbărilor climatice și a poluării atmosferice. În cadrul evenimentului, elevii de liceu au prezentat mai multe variante despre cum se pot transforma produsele reciclate în haine.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...