G4Media.ro

VIDEO „Capra cu Trei Iezi”, o adaptare horror după povestea lui Ion…

sursa foto: Captură video

VIDEO „Capra cu Trei Iezi”, o adaptare horror după povestea lui Ion Creangă, cu Maia Morgenstern şi Marius Bodochi, din 28 octombrie în cinema/ Regizorul Victor Canache debutează în lungmetraj cu acest film

Bazat pe una dintre cele mai cunoscute poveşti ale lui Ion Creangă, filmul „Capra cu Trei Iezi”, cu Maia Morgenstern şi Marius Bodochi în rolurile principale, este un thriller/ horror care sapă în psihologia umană şi readuce în actualitate, sub o altă optică, o poveste extrem de populară. Regizat de Victor Canache, filmul va intra în cinematografele din toată ţara pe 28 octombrie.

Era odată o capră care avea trei iezi… În România rurală a secolului XIX, izolată de lume, o văduvă şi mamă a trei copii este nevoită să ţină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, îşi dă-n vileag adevărata natură sadică.

Citită de cele mai multe ori în cheia unui basm pentru copii, „Capra cu Trei Iezi” este însă o poveste cu profunzimi psihologice care i-a trezit interesul regizorului Victor Canache: „Nimeni nu a mai ecranizat Capra cu Trei Iezi până acum, deşi toţi ştim povestea. Aş vrea ca, după ce văd filmul, spectatorii să o recitească. S-ar putea să fie surprinşi. Filmul nu este o poveste pentru copii, ci un thriller plin de suspans. Tot ce veţi vedea pe ecran se regăseşte însă şi în basmul lui Creangă, dar e foarte important cum alegi să-l citeşti. Am avut norocul ca doi actori atât de mari – Maia Morgenstern şi Marius Bodochi – să mi se alăture în această aventură şi să dea viaţă unor personaje iconice”.

Victor Canache debutează în lungmetraj cu acest film. El a regizat în 2019 un scurt metraj cu acelaşi nume. Este cunoscut publicului şi ca actor, din producţii precum „Luca” (r. Horaţiu Mălăele).

Maia Morgenstern interpretează rolul unei mame dispuse să-şi apere copiii cu orice preţ. Văduvă şi izolată într-un sat de munte, realizează că un prieten vechi de familie (Marius Bodochi), le vrea răul ei şi celor trei copii. Rolurile copiilor, victimele „lupului mare şi rău”, sunt interpretate de Antonio Gavrilă, Răzvan Ilina şi Silviu Corbu.

Scenariul este semnat de Victor Canache, producţia de Luana Georgiţă, iar montajul de Victor Canache şi Tudor D. Popescu.

„Capra Cu Trei Iezi”, distribuit de Transilvania Film, a câştigat Premiul Publicului la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în iunie 2022.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. au ajuns prostii sa murdareasca tot ce mai era frumos, cu complicitatea fomistei morgenstern.

 2. Astfel de „scene” se intampla si in realitate in unele sate izolate din Romania. Crime macabre, violuri, torturi comise de tot felul de psihopati au loc in zone izolate. Romania „carnivora” in care mai nou am descoperit ca unele restaurante ofera ca desert inghetata cu aroma de coliva. Quite horror, isn’t it?

 3. Eu as vrea sa se faca un film dupa *povestea… ulii*scrisa de Creanga.

 4. „Tot ce veţi vedea pe ecran se regăseşte însă şi în basmul lui Creangă, dar e foarte important cum alegi să-l citeşti. ”

  Exact… zice bine autorul, poti sa alegi sa citesti ca un om normal, ca pe o poveste moralizatoare pentru copii, sau poti sa alegi sa citesti ca un psycho, pretinzand ca ce faci tu este psihologie fina…

  Toate basmele europene, Barba Albastra, Scufita Rosie, Alba ca Zapada , Frumoasa in padurea adormita, etc. pot fi citite ca oamenii normali sau ca un psycho.

  Ganditi-va ca Canache ar citi in Alba ca zapada o scena de necrofilie, sau in Frumoasa din padurea adormita o scena de viol…

  Fiecare citeste in conformitate cu propriile valori si atitudini.

  • Iti dai seama ca povestile originale sunt inspaimantatoare si sangeroase, iar ceea ce copiii citesc sunt variante schimbate/reimaginate/cenzurate? Nimeni nu.i psycho daca citeste varianta sangeroasa.