G4Media.ro

VIDEO Cai ai armatei britanice au scăpat în timpul unui exercițiu și…

Sursa foto: Captură video - YouTube / The Guardian

VIDEO Cai ai armatei britanice au scăpat în timpul unui exercițiu și au fugit liberi prin centrul Londrei

Mai mulți cai ai armatei britanice au luat-o la fugă prin centrul Londrei, după ce animalele au scăpat din grija autorităților în timpul unui exercițiu, relatează The Guardian și BBC.

Personalul armatei și caii au fost răniți, iar mai multe vehicule au fost avariate când a izbucnit haosul miercuri dimineață. Relatările locale au indicat că până la cinci persoane au fost rănite.

Doi cai au fost văzuți alergând pe șosea, în apropiere de Aldwych, unul dintre ei părea acoperit de sânge. Un șofer de taxi care aștepta în fața hotelului Clermont din Buckingham Palace Road a avut geamurile mașinii sale sparte după ce un cal speriat s-a ciocnit cu mașina.

De asemenea, un cal s-a izbit de un autobuz turistic cu două etaje parcat, spărgându-i parbrizul.
Un purtător de cuvânt al armatei a declarat: „Un număr de cai militari s-au desprins (de restul) în timpul unui exercițiu de rutină în această dimineață. Toți caii au fost recuperați și s-au întors în tabără. Mai mulți membri ai personalului și cai au fost răniți și primesc îngrijiri medicale corespunzătoare”.

Postul de radio LBC a vorbit cu șoferul taxiului, Faraz, care aștepta în fața hotelului Clermont când a simțit că ceva se izbește de mașina sa. El a spus că a văzut trei sau patru cai lângă vehicul și că un militar a fost aruncat și rănit.

Se crede că șapte cai au scăpat inițial, poliția colaborând cu armata pentru a-i recaptura.

Pe rețelele de socializare au fost distribuite imagini și clipuri video cu două dintre animale alergând dezlănțuite prin Londra, unul dintre acestea arătând un 4×4 negru cu lumini albastre intermitente care urmărea două dintre animale între Tower Bridge și Limehouse Link tunnel.

Doi cai au fost capturați de ofițerii de la poliția din City of London. Forțele de ordine au declarat pe X: „În jurul orei 8.40, am fost chemați în legătură cu niște cai care au scăpat și care se deplasau prin oraș. Ofițerii noștri au prins doi cai pe autostradă, în apropiere de Limehouse. Specialiști ai armatei a colectat caii și i-a transportat la un centru veterinar.”

Serviciul de ambulanță londonez a declarat că a fost chemat la ora 08:25 pentru că o persoană a fost aruncată de pe un cal în Buckingham Palace Road.

Un purtător de cuvânt a declarat: „Am trimis resurse la fața locului, inclusiv echipaje de ambulanță, un paramedic într-o mașină de răspuns rapid și un ofițer de răspuns la incidente. Primul nostru paramedic a ajuns la fața locului în cinci minute. Incidentul este în curs de desfășurare și lucrăm cu partenerii noștri din serviciile de urgență”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...