G4Media.ro

VIDEO Balenă cenușie rătăcită din Oceanul Pacific în Marea Mediterană, observată de-a…

VIDEO Balenă cenușie rătăcită din Oceanul Pacific în Marea Mediterană, observată de-a lungul coastei estice a Spaniei

O balenă cenuşie, despre care se crede că s-a rătăcit în Marea Mediterană, aflându-se la mare depărtare de Oceanul Pacific, arealul său natural, a fost observată deplasându-se spre sud de-a lungul coastei estice a Spaniei, informează DPA.

Balena, cu o lungime de opt metri, botezată de biologi Wally, a fost văzută de mai multe ori în timpul weekendului, a relatat luni ziarul La Vanguardia.

Două ambarcaţiuni pentru salvare maritimă şi de pompieri au escortat balena la o distanţă suficient de mare de Barcelona pentru a o împiedica să înoate până în portul oraşului sau să se ciocnească de vreo ambarcaţiune.

Potrivit experţilor, balena ar putea reveni în Oceanul Atlantic prin Strâmtoarea Gibraltar, însă aceştia se tem că e posibil să moară înfometată înainte de a reuşi să ajungă înapoi în Oceanul Pacific.

Este puţin probabil ca Wally, care a început deja să-şi piardă din puteri, să găsească în Marea Mediterană crustaceele cu care se hrănea în mod obişnuit în Oceanul Pacific.

Experţii sunt de părere că balena, în vârstă de circa doi ani, s-a rătăcit în Oceanul Pacific în apropierea coastei vestice a Statelor Unite.

Wally ar fi ajuns apoi în Atlanticul de Nord prin pasajul de nord-vest, care poate fi mai uşor de traversat în condiţiile încălzirii globale, se mai spune în articol.

Este posibil ca acelaşi exemplar să fi fost zărit în largul coastelor Africii de Nord în martie, în apropierea Italiei în aprilie şi, mai recent, în largul coastelor sudice ale Franţei.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Probabil ca merge la Marea Azov. A auzit ca intr-o tara pe acolo e un pitic fascist cracanat si ticalos si merge sa il inghita.

  2. si din pacific a ajuns prin tunelurile dacice de sub bucegi , pamantul e plat sa nu uitam !

    • @mihai – E as ade greu sa citesti articolul pana la capat? Daca citeai aflai exact cum a ajuns balena din Oceanul Pacific in Atlantic si de acolo in Mediterana.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.