G4Media.ro

VIDEO Au fost reținuți bărbații despre care se crede că au furat…

Sursa foto: Facebook

VIDEO Au fost reținuți bărbații despre care se crede că au furat un ATM Bitcoin din București / În aparat ar fi fost peste 80 de mii de lei

Un bărbat de 35 de ani a fost reținut în cazul spargerii unui ATM Bitcoin amplasat în incinta “The Dubliner Irish Pub”, de pe șoseaua Nicolae Titulescu, din 19 ianuarie.

Poliţistii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigații Criminale au depistat și un alt bărbat, în vârstă de 26 de ani, pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare în lipsă, acesta fiind cercetat într-un dosar penal de furt calificat, cu un prejudiciu estimat la 87.500 de lei.

Furtul s-a produs în 19 ianuarie 2024, când, în aceeași zi, în jurul orei 03.30, din incinta restaurantului ar fi fost sustras un terminal ATM bitcoin.

Cazul a fost preluat de către Serviciul de Investigații Criminale, iar în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârșită de către doi bărbați, în vârstă de 26, respectiv 35 de ani.

Probatoriul administrat a relevat faptul că, în urma unei înțelegeri prealabile, cei doi bănuiți ar fi închiriat un autoturism din străinătate, apoi ar fi achiziționat instrumente specifice spargerii și transportului bancomatului. Ulterior, ar fi supravegheat locația vizată, pentru stabilirea detaliilor necesare punerii în aplicare a rezoluției infracționale. De asemenea, la momentul comiterii faptei, ar fi distrus o cameră de supraveghere video, pentru a nu fi surprinsă activitatea acestora.

La data de 24 ianuarie 2024, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, bărbatul de 35 de ani a fost depistat în incinta unui aeroport din Capitală, în timp ce încerca să părăsească țara, pentru a se sustrage urmăririi penale, fiind condus la audieri.

A fost reținut pentru 24 de ore, față de acesta fiind dispusă, ulterior, măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Cu privire la celălalt bănuit, în vârstă de 26 de ani, a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă.

Întrucât existau date și indicii că bărbatul de 26 de ani ar fi părăsit teritoriul tării noastre, iar în cursul zilei de 26 februarie 2024 intenționează să revină, acesta a fost depistat în incinta unui aeroport, la momentul debarcării.

Cel în cauză a fost încarcerat în arestul Poliției Capitalei, urmând a fi  efectuate activităţi procedurale în cadrul dosarului penal.

Cel depistat pe 26 februarie, în vârstă de 26 de ani este Metea Andrei Eduard (foto dreapta), iar pe cel depistat pe 24 ianuarie, în vârstă de 35 de ani îl cheamă Ardeleanu Ionuț (foto stânga), precizează surse G4Media.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...