G4Media.ro

VIDEO Armata germană a onorat-o pe Angela Merkel cu un imn religios,…

VIDEO Armata germană a onorat-o pe Angela Merkel cu un imn religios, un cântec al anilor ’60 şi un hit al anilor ‘70

Armata Germaniei a onorat-o joi pe cancelarul în exerciţiu Angela Merkel cu cea mai înaltă ceremonie pentru un civil, cântând un mix eclectic de muzică, la alegerea ei, care a intrigat naţiunea, relatează Reuters, citată de News.ro

În cadrul ceremoniei ”Großer Zapfenstreich”, restrânsă din cauza restricţiilor legate de Covid-19, corpul de muzică al personalului Bundeswehr a cântat un imn religios, un cântec din anii 1960 care include cuvintele ”Nu pot să accept, nu pot să mă descurc, încă vreau să câştig”, şi un hit punk rock din anii 1970.

Imnul ”Sfinte Dumnezeule, lăudăm numele tău” este o recunoaştere a educaţiei protestante a lui Merkel, cântecul din anii ’60 ”Red roses are to rain for me” reflectă poate ambiţia ei de tinereţe, în timp ce hit-ul rock ” You Forgot The Colour Film”, a fost interpretat pentru prima dată de artista punk est-germană Nina Hagen.

Născută în oraşul-port Hamburg, ca fiică a unui pastor protestant, Merkel a crescut în Germania de Est comunistă înainte de a prelua conducerea unui partid predominant masculin, catolic, din vestul Germaniei, Uniunea Creştin Democrată (CDU).

După 16 ani în funcţie, ea urmează să fie succedată în funcţia de cancelar de social-democratul Olaf Scholz săptămâna viitoare.

Merkel, în vârstă de 67 de ani, lasă o moştenire greu de egalat. Ea a condus Germania şi Europa prin mai multe crize şi a fost o campioană a democraţiei liberale în faţa autoritarismului în creştere la nivel mondial.

Criticii ei spun că mai degrabă a gestionat decât a rezolvat probleme şi că îi lasă succesorului ei decizii dure pe mai multe fronturi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Mai bine o onorau cu niscai plumb intre ochi!

 2. Poza aia zici ca e din Amenințarea Fantomei.

  • Exact! Discursul lui Merkel din palatul senatorial de pe Coruscant. Vreau sa vad ce au declart reprezentantii Gungans de pe Naboo legat de chestia asta. Oricum arata ca si o cancelara Sith. Pupitrul ala e curat „imperial”.

 3. Pentru ce?

  • Unde e materialul video, jurnalistilor?

 4. Concelarul Angela Merkel are meritul scoaterii Marii Britanii din UE si aducerea migrantilor in Europa.

 5. Drept multumire doamna Angela le-a dat soldatilor niste poze cu ea de pe vremea cand era nudista. Pentru serile de spleen.

 6. Poate in curând vom comemora-o si pe Ursula and staff .Co. Din pacate asta este Europa, se desprinde foarte greu de fosilele ei. Leagănul tuturor ideologiilor totalitare care si astazi ne sunt impuse.

 7. Off românache românache, nimic nu vă impresionează nimic nu merită respect. Doar bășcălie, prostie și tembelism…