G4Media.ro

VIDEO Arheologii au descoperit o trăsură ceremonială antică în apropiere de Pompeii…

VIDEO Arheologii au descoperit o trăsură ceremonială antică în apropiere de Pompeii / Carul de paradă, excelent conservat, este realizat din fier, bronz şi cositor

Arheologii au scos la iveală o trăsură ceremonială unică din perioada romană în timpul săpăturilor la o vilă situată la marginea oraşului Pompeii, îngropat de o erupţie vulcanică în anul 79 d.Hr., informează Reuters, citată de Agerpres.

Trăsura cu patru roţi, realizată din fier, bronz şi cositor şi aflată într-o excelentă stare de conservare, a fost descoperită lângă grajdurile unei vile antice din Civita Giuliana, la aproximativ 700 de metri nord de zidurile oraşului Pompeii.

Massimo Osanna, directorul sitului arheologic Pompeii, a declarat că trăsura este primul vehicul de acest fel descoperit în zonă, în condiţiile în care până în prezent arheologii scoseseră la iveală doar vehicule utilizate pentru transport şi muncă, nu şi pentru ceremonii.

„Este o descoperire extraordinară care ne face să înţelegem mai bine lumea antică”, a subliniat Osanna, adăugând că trăsura ar fi „însoţit momente festive din viaţa comunităţii, precum paradele şi procesiunile”.

Ministerul Culturii a calificat descoperirea drept „unică, fără precedent în Italia”.

Pompeii, situat la 23 de kilometri sud-est de Napoli, avea o populaţie de aproximativ 13.000 de locuitori când a fost îngropat sub cenuşă, în urma unei erupţii a Vezuviului.

Aproximativ două treimi din oraşul antic care se întindea pe o suprafaţă de 66 de hectare au fost până în prezent scoase la iveală. Ruinele sale au fost descoperite de-abia în secolul al XVI-lea, iar săpăturile organizate au început în jurul anului 1750.

Sursa foto: Pompeii – Parco Archeologico / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. O trasura???? Romanii aveau trasuri? Dvs. rescrieti istoria omenirii.

  2. Da, si pe deasupra era tdi si euro VI !

  3. Da,da, car, trasura de parada. Oricum erau mai civilizati dacat noi . Cu bai, incalzire in podea, vile moderne ( nu kitchuri ca cele de azi) obiecte ornamentale de bun gust. Pompei este o minunatie, o perla acoperita de cenusa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.