G4Media.ro

VIDEO Apa dintr-un șantier din Mamaia, revărsată în Marea Neagră / Amendă…

VIDEO Apa dintr-un șantier din Mamaia, revărsată în Marea Neagră / Amendă de 20.000 de lei dată constructorului de Garda de Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu Constanța s-au sesizat după ce pe Facebook au apărut un videoclip ce arăta cum conducte cu apă reziduală ajung în mare.

”S-a constatat ca apa de la lucrarile de fundare a imobilului de pe str. Lamia se evacuează prin pompare in mare, prin intermediul furtunelor amplasate pe plajă. Condițiile stabilite prin avizul emis de ABA Dobrogea Litoral privind evacuarea apelor de epuisment, respectiv monitorizarea volumelor de apa evacuate, realizarea analizelor pentru apa evacuată în mare, poziționarea și fixarea furtunelor astfel încât să nu se afecteze plaja în zona de descarcare nu au fost respectate, fapta ce constituie contravenție prevazuta de OUG 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere și se sancționează cu amendă cuprinsă între 10.000 lei și 20.000 lei. Societatea care realizează lucrări de construire a fost sancționată cu amendă de 20.000 lei și s-au dispus măsuri de remediere a neconformităților identificate pe timpul controlului”, anunță Garda de Mediu Constanța.

Conductele se aflau pe plajă și degajau un miros insuportabil, a notat cetățeanul care a semnalat ilegalitatea pe Facebook. ”În Mamaia, Constanța, in zona Fratelli se devarsă în mare ceva insuportabil de mirosit. Poate ne mai pasă de țara aceasta… sau toți rămâneți nepăsători?”, a notat acesta pe Facebook.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. 20.000 de lei amenda???? Doar atât?? Sunt convins ca astfel de sancțiuni sunt descurajatoare pt acest constructor și pentru alții… Atât ar trebui sa fie amenda pentru cineva care arunca un chiștoc pe strada nu pentru cineva care varsă tone de apa murdara direct în mare. Dar la noi pe litoral innoti printre rahati deci nu mai contează niște poluare de la un șantier.

  2. Va vor da 40.000 si ii veti lasa sa deverseze in mare in continuare.

  3. Aia vand un ap studio cu cel putin 50k euro iar amenda pentru imputirea Marii negre este deci de vreo 4000 euro … Pai se merita, nu?