G4Media.ro

VIDEO Andrea Bocelli a prezentat scuze publice pentru comentariile în care a…

VIDEO Andrea Bocelli a prezentat scuze publice pentru comentariile în care a minimalizat gravitatea pandemiei de coronavirus

Tenorul italian Andrea Bocelii a prezentat scuze publice miercuri în urma unor afirmaţii în care a lăsat impresia că minimalizează gravitatea maladiei COVID-19 spunând că nu cunoaşte pe nimeni care să fi fost internat la terapie intensivă, iar comentariile sale i-au supărat pe mulţi dintre italieni şi au stârnit un val de critici pe reţelele de socializare, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Într-un mesaj video publicat pe Facebook, Andrea Bocelli şi-a cerut iertare pentru orice suferinţă provocată compatrioţilor săi. „Nu am avut intenţia de a îi ofensa pe aceia care avut de suferit din cauza COVID-19”, a spus artistul.


Luni, în timp ce a susţinut un discurs în Senatul Italiei, celebrul tenor a spus că nu crede că situaţia este atât de gravă pe cât o prezintă autorităţile, deoarece nu cunoaşte nicio persoană care să fi fost internată la terapie intensivă. El i-a îndemnat pe oameni să nu respecte restricţiile în vigoare.

Oficiali din domeniul sănătăţii l-au criticat pentru acele declaraţii, care au stârnit un val de nemulţumire pe reţelele de socializare. Un hashtag de pe Twitter, #BocelliVergognati (#Să-ţiFieRuşineBocelli), a devenit viral.

„Rămâi la cântat!”, a scris un utilizator pe Twitter, adăugând că artistul nevăzător şi un superstar al muzicii clasice este suficient de norocos pentru că şi-a petrecut perioada de izolare „în vila sa uriaşă” şi că „nu a avut pe nimeni care să moară din familia lui”.

Peste 35.000 de italieni au murit din cauza noului coronavirus.

Un alt utilizator de pe Twitter a îndemnat asociaţia care administrează drepturile de autor ale artiştilor din Italia să nu îi mai plătească redevenţe lui Andrea Bocelli, iar un altul a spus că declaraţiile acestuia sunt lipsite de sens, „indiferent dacă ai simpatii de dreapta sau de stânga”. Un club din oraşul natal al artistului, situat în Toscana, a eliminat unul dintre cele mai cunoscute cântece ale acestuia din tonomatele sale muzicale.

Declaraţiile iniţiale făcute de Andrea Bocelli sunt surprinzătoare, întrucât tenorul în vârstă de 61 de ani a devenit un veritabil simbol al unităţii naţionale la apogeul perioadei de carantină, când, în Duminica Paştelui, a cântat în Domul din Milano, fără public, în cadrul unui recital solo transmis în direct pe internet şi intitulat „Muzică pentru speranţă”.

„Pe toţi acei oameni care s-au simţit ofensaţi sau au avut de suferit din cauza modului în care m-am exprimat – fără îndoială nu am făcut acest lucru în modul cel mai potrivit – sau a cuvintelor pe care le-am folosit, îi rog să accepte scuzele mele cele mai sincere, întrucât intenţia mea era de fapt cu totul opusă”, a precizat starul italian în mesajul său de pe Facebook.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Fasciștii la ananghie își dau in petic…

  2. Aceasta este soarta unui om care, din obiedență pentru oamenii politici, și-a pierdut onoarea.
    …. și celebrități locale – Dan Bitman, tot fără onoare.
    Cine mai dă un alt nume?

  3. Un dobitoc ca alti dobitoci de la noi. O voce buna nu te face si vreun mare ganditor. Toti behaitorii astia ar trebui sa se limiteze la behait si sa lase ganditul pentru altii.