G4Media.ro

VIDEO Andrea Bocelli a prezentat scuze publice pentru comentariile în care a…

VIDEO Andrea Bocelli a prezentat scuze publice pentru comentariile în care a minimalizat gravitatea pandemiei de coronavirus

Tenorul italian Andrea Bocelii a prezentat scuze publice miercuri în urma unor afirmaţii în care a lăsat impresia că minimalizează gravitatea maladiei COVID-19 spunând că nu cunoaşte pe nimeni care să fi fost internat la terapie intensivă, iar comentariile sale i-au supărat pe mulţi dintre italieni şi au stârnit un val de critici pe reţelele de socializare, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Într-un mesaj video publicat pe Facebook, Andrea Bocelli şi-a cerut iertare pentru orice suferinţă provocată compatrioţilor săi. „Nu am avut intenţia de a îi ofensa pe aceia care avut de suferit din cauza COVID-19”, a spus artistul.


Luni, în timp ce a susţinut un discurs în Senatul Italiei, celebrul tenor a spus că nu crede că situaţia este atât de gravă pe cât o prezintă autorităţile, deoarece nu cunoaşte nicio persoană care să fi fost internată la terapie intensivă. El i-a îndemnat pe oameni să nu respecte restricţiile în vigoare.

Oficiali din domeniul sănătăţii l-au criticat pentru acele declaraţii, care au stârnit un val de nemulţumire pe reţelele de socializare. Un hashtag de pe Twitter, #BocelliVergognati (#Să-ţiFieRuşineBocelli), a devenit viral.

„Rămâi la cântat!”, a scris un utilizator pe Twitter, adăugând că artistul nevăzător şi un superstar al muzicii clasice este suficient de norocos pentru că şi-a petrecut perioada de izolare „în vila sa uriaşă” şi că „nu a avut pe nimeni care să moară din familia lui”.

Peste 35.000 de italieni au murit din cauza noului coronavirus.

Un alt utilizator de pe Twitter a îndemnat asociaţia care administrează drepturile de autor ale artiştilor din Italia să nu îi mai plătească redevenţe lui Andrea Bocelli, iar un altul a spus că declaraţiile acestuia sunt lipsite de sens, „indiferent dacă ai simpatii de dreapta sau de stânga”. Un club din oraşul natal al artistului, situat în Toscana, a eliminat unul dintre cele mai cunoscute cântece ale acestuia din tonomatele sale muzicale.

Declaraţiile iniţiale făcute de Andrea Bocelli sunt surprinzătoare, întrucât tenorul în vârstă de 61 de ani a devenit un veritabil simbol al unităţii naţionale la apogeul perioadei de carantină, când, în Duminica Paştelui, a cântat în Domul din Milano, fără public, în cadrul unui recital solo transmis în direct pe internet şi intitulat „Muzică pentru speranţă”.

„Pe toţi acei oameni care s-au simţit ofensaţi sau au avut de suferit din cauza modului în care m-am exprimat – fără îndoială nu am făcut acest lucru în modul cel mai potrivit – sau a cuvintelor pe care le-am folosit, îi rog să accepte scuzele mele cele mai sincere, întrucât intenţia mea era de fapt cu totul opusă”, a precizat starul italian în mesajul său de pe Facebook.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Fasciștii la ananghie își dau in petic…

  2. Aceasta este soarta unui om care, din obiedență pentru oamenii politici, și-a pierdut onoarea.
    …. și celebrități locale – Dan Bitman, tot fără onoare.
    Cine mai dă un alt nume?

  3. Un dobitoc ca alti dobitoci de la noi. O voce buna nu te face si vreun mare ganditor. Toti behaitorii astia ar trebui sa se limiteze la behait si sa lase ganditul pentru altii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.