G4Media.ro

VIDEO Ambasadorul SUA la București, mesaj electoral de Ziua Națională: Guvernul Orban…

VIDEO Ambasadorul SUA la București, mesaj electoral de Ziua Națională: Guvernul Orban a aplicat reforme pentru a restaura statul de drept / Corupţia endemică şi baronii roşii rămaşi din anii regimului comunist nu îşi au locul în România modernă

Ambasadorul american la Bucureşti, Adrian Zuckerman,a transmis un nou mesaj, de Ziua Națională, în care laudă Guvernul Orban cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare din 6 decembrie. El a declarat, într-un mesaj video, că ”Guvernul Orban a aplicat reforme pentru a restaura statul de drept – afectat de guvernul anterior – şi pentru a ‘smulge’ din rădăcini corupţia. Corupţia endemică şi baronii roşii rămaşi din anii regimului comunist nu îşi au locul în România modernă”. Nu este prima dată când ambasadorul SUA intervine în campania electorală cu mesaje favorabile guvernului.

Zuckerman a subliniat că Statele Unite vor continua să sprijine evoluţia României ca „lider la nivel regional şi european”, el transmiţând un mesaj video în care a felicitat poporul român la sărbătorirea a 102 ani de la Ziua Marii Uniri, transmite Agerpres.

„În numele preşedintelui Trump şi al poporului american doresc să transmit felicitări preşedintelui Iohannis şi poporului român la sărbătorirea a 102 ani de la Ziua Marii Uniri. România a evoluat mult. Sunt mândru în special de progresele uimitoare făcute anul acesta, în ciuda numeroaselor obstacole de care ne-am lovit. România se luptă cu COVID-19 şi încearcă să-şi ţină poporul în siguranţă încă de la începutul acestui an. În ciuda unui astfel de impediment major, a reuşit să facă paşi importanţi în domenii precum dezvoltare economică, securitate energetică şi cooperare în domeniul apărării. Statele Unite şi România au creat treptat o prietenie caracterizată prin colaborare, loialitate şi consecvenţă. Parteneriatul dintre ţările noastre nu a fost nicicând mai puternic. Statele Unite vor continua să sprijine evoluţia României ca lider la nivel regional şi european”, a afirmat Adrian Zuckerman în mesajul său.

Ambasadorul SUA la Bucureşti a adăugat că anul acesta este „anul care marchează perioada Renaşterii în România”.

„Sub conducerea preşedintelui Trump, Statele Unite au sprijinit România să atingă obiective care în trecut erau de neînchipuit. Statele Unite şi România cooperează în vederea recondiţionării unui reactor nuclear şi a construirii a două noi reactoare la Cernavodă. Proiectul este evaluat la aproximativ 8 miliarde de dolari. Banca de Import-Export a SUA (Exim) va oferi României până la 7 miliarde de dolari finanţare pentru acest proiect. Centrala de la Cernavodă va furniza aproximativ 40% din cererea de energie electrică a României„, a declarat Zuckerman.

El a precizat că România deja este pe „poziţia a doua” în topul producătorilor de petrol şi gaze din Europa.

„România va deveni cel mai mare producător şi exportator de gaze de energie din Europa de îndată ce va începe realmente extracţia de gaze din rezervele însemnate din regiunea Mării Negre, anul viitor”, a punctat Zuckerman.

Potrivit acestuia, România are „tot ce trebuie” pentru a fi un lider european în domeniul „agriculturii, silviculturii, mineritului, tehnologiei inovative, industriei de prelucrare”.

„În plus, am început să lucrăm la o autostradă şi o cale ferată care să lege Marea Neagră de Marea Baltică. România a demarat acest proiect în colaborare cu Polonia şi cu Statele Unite. La finalizarea sa, acest proiect, care valorând miliarde, va reprezenta o stimulare majoră a economiei României, Poloniei şi a întregii regiuni din Europa de Est. O economie puternică asigură capacitate de apărare puternică, iar o apărare puternică protejează o economie robustă. O Românie puternică înseamnă o Europă puternică şi securitatea generaţiilor noastre viitoare”, a afirmat Zuckerman.

El a amintit că SUA şi România au semnat o Foaie de parcurs în materie de cooperare în domeniul apărării pe o perioadă de 10 ani.

„Nivelul de pregătire şi capacitatea României vor continua să crească. Statele Unite vor continua să sprijine modernizarea şi interoperabilitatea forţelor armate ale României. Programul de modernizare a apărării României include avioanele de luptă F16, elicopterele Blackhawk, transportoarele blindate Pirahna, rachetele Naval Strike, echipamente pentru Avertizarea Domeniului Maritim, războiul Anti-Submarin, sistemele de rachete HIMARS şi Patriot, care sunt cele mai avansate din lume. În plus, personal militar american este în curs de dislocare către România”, a mai afirmat Zuckerman.

SUA recunosc importanţa României, a arătat diplomatul american, „un aliat statornic, de bază, care protejează regiunea Mării Negre şi flancul estic al Europei de comportamentul malign al Rusiei şi de alte influenţe maligne”.

Ambasadorul SUA la Bucureşti a menţionat că România a făcut progrese şi în multe alte domenii.

„A hotărât să pună capăt corupţiei endemice şi traficului de persoane prin aplicarea unei politici de toleranţă zero. Această conduită infracţională ruşinoasă nu va mai reprezenta o pată pe obrazul poporului român. Guvernul Orban a aplicat reforme pentru a restaura statul de drept – afectat de guvernul anterior – şi pentru a ‘smulge’ din rădăcini corupţia. Corupţia endemică şi baronii roşii rămaşi din anii regimului comunist nu îşi au locul în România modernă. Au stagnat dezvoltarea economică şi socială a României suficient. Pe măsură ce se încetăţeneşte aplicarea principiului statului de drept, din ce în ce mai mulţi investitori americani şi străini vin în România. La fel, pe măsură ce se privatizează companiile de stat, se estompează şi mai mult barierele din calea competiţiei caracteristice pieţei libere şi se reduc sursele de venit din care se susţine corupţia endemică”, a spus Zuckerman.

„Corporaţiile şi entităţile corupte din China comunistă, precum Huawei, ZTE, nu îşi au locul în România liberă şi democratică”, a susţinut ambasadorul.

„Prim-ministrul Orban a declarat că ‘în ceea ce priveşte reţelele 5G (…), China nu poate fi partener. (…) Vom alege o companie care nu aduce niciun fel de ameninţare la adresa securităţii naţionale sau altor domenii’. Ţări din întreaga Europă au urmat modelul de conducere al prim-ministrului Orban în vederea protejării reţelelor 5G de furnizori care nu prezintă încredere şi au risc ridicat, precum Huawei şi ZTE. Statele Unite şi Uniunea Europeană au sprijinit crearea unor cadre legale, cum ar fi programul ‘Clean Network’ şi Setul de Instrumente al UE privind securitatea cibernetică şi a reţelelor 5G pentru a proteja infrastructura 5G de furnizorii care prezintă risc ridicat”, a mai susţinut Zuckerman.

Ambasadorul SUA a felicitat, în finalul mesajului său, românii pentru aniversarea a 102 ani de la Marea Unire.

„În încheiere aş vrea să felicit, din nou, toţi românii la împlinirea a 102 ani de la Marea Unire şi să laud acest an care marchează perioada Renaşterii în România. Acesta este numai începutul pentru românii curajoşi care realizează lucruri măreţe şi se bucură de succes. România şi Statele Unite sunt cei mai buni prieteni. Împreună vom continua să realizăm lucruri măreţe. (…) Dumnezeu să binecuvânteze poporul român şi pe cel american”, a mai afirmat Zuckerman.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

36 comentarii

 1. bla blaaa blaaaaaaaaa, mehhhheeeeee, sheep , sheep , cumparati , cumparati, psd e de vina, noi suntem buni , bla, bla, bla. a uitat sa adauge un crede si nu cerceta la final si cu dzeu inainte

 2. Zuckerman este ambasadorul SUA sau este purtătorul de cuvânt al PNL? Din declarațiile pe care le face pare mai degrabă purtătorul de cuvânt al PNL. Tataie, da’ de baronii galbeni ce ne poți spune? Plus că în ultima vreme s-au cam amestecat galbenii și roșii de nu mai pot să-i deosebesc.

  • @cetatean aka bolsevic
   …alt trol trist si ofilt, bleeeaahh!!!

  • @Atoateștiutor Da, sunt troll pentru că observ cum cu nerușinare un ambasador se implică în campania electorală? Ok, am înțeles că îi displace PSD, dar atunci de ce închină osanale numai PNL-ului? USR ce are? Că useriști sunt mai anti pesediști. PNL + PSD = LOVE (dar e o iubire așa mai secretă, departe de ochii lumii)

  • În colonii spune ambasadorul cu cine trebuie să votezi? Sau nici acolo?

  • O sa le ia locul lui Manciu si Danca. O sa devina amb.SUA pt PNL cum sunt videochatista si Dana Budeanu pt PSD.

 3. Omul este de origine romana, are neamuri aici, vrea sa-i traiasca fara hotie generalizata, hotia trebuie temperata si eliminata de cei care o vad si o simt, stie unde este hotia mai mare si de unde trebuie inceput. Nu vedeti ca la Cantacuzino militarii descopera suplimente alimentare in locul lui Rafila si Cercel care mai bine se simt in politica in loc sa faca cercetare Covid langa blamatul de la Timisoara?

 4. „Programul de modernizare a apărării României include avioanele de luptă F16, elicopterele Blackhawk, transportoarele blindate Pirahna, rachetele Naval Strike, echipamente pentru Avertizarea Domeniului Maritim, războiul Anti-Submarin, sistemele de rachete HIMARS şi Patriot””. Cate miliarde de dolari???

  • „Programul de modernizare a apărării României include avioanele de luptă F16, elicopterele Blackhawk, transportoarele blindate Pirahna, rachetele Naval Strike, echipamente pentru Avertizarea Domeniului Maritim, războiul Anti-Submarin, sistemele de rachete HIMARS şi Patriot””. Cate miliarde de dolari???

  • Bani pentru sanatate, pensii , alocatii ziceti ca nu sunt?

  • Cate miliarde de dolari? Multe pentru ca daca ar fi razboi tu nu ai lua parte stiind ca pe front te apara Dumnezeu. Sau mai sigur ai dezerta din prima

  • @jpopescu, daca am fi in razboi cu o tara gen Rusia, China, sau Turcia, Romania nu ar rezista 12 ore. Noi cumparam vechiturile de care se debaraseaza americanii. Uite ce avioane au rusii, chinezii. Uite ce rachete au. Sitemele Patriot si Himars sunt o gluma.

 5. Pupincurism în toată splendoarea lui.De când fac ambasadorii campanie electorală pentru un anumit partid? Dar cu viza SUA cum rămâne, daca tot suntem mai democrați decât Ungaria și Polonia?Pentru asta ar trebui sa vă implicați ,de laude și ode aduse conducătorilor suntem sătui.

 6. Frate asta de cate ori iese il lauda pe Mandolina.

  E ziua Romaniei, nu a lui Orban ba!

 7. Cate miliarde de dolari? Multe pentru ca daca ar fi razboi tu nu ai lua parte stiind ca pe front te apara Dumnezeu. Sau mai sigur ai dezerta din prima. Mai vad ca solicitari ai sa ti se dea.

 8. Ma intreb daca pe langa trolii Psd-Rusia mai activeaza si troli chinezi si unguri. Cum apare un articol care pomeneste de securitate si consolidare militara apar si ei ca ciupercile dupa ploaie cu manipulari, dezinformari si abureli de kkt.

 9. Lol uite-l și pe Nicușor acolo

 10. Mesaj pt postacii platiti de catre penelisti:

  Sa va aducrti aminte de comentariile voastre cand o sa muriti in spitalele de stat din caiza infectiilor capatate!!!!! O sa va ajute mult un f16 vechi de 30 ani.

  Despre infrastructura nu mai vb pt ca oricum voi nu iesiti din casa sarakiilor :))

  • Cand o sa mori tu sau membrii familiei in spitalele din transnistria sau in alea private sa va intrebati daca o sa va ajute onorurile bolsevicilor si kopeicile primite sau furate.

   Hai NATO!

  • @ion…micul bolsevic!
   …nascut trist,abandonat in haznale, agramat si sarac.
   Dumnezeu cu mila caci Natura te-a respins,Ofilitule!!!

  • @ion aka Hazna

   Esti agramat!!!
   Saracieeee!!

 11. Asta ne crede prosti?

 12. Noi dorim sa fim parteneri si atat.Nu cred ca este cazul sa intindeti coarda, pentru ca ne amintim de fiecare data cum i-ati lasat prada pe luptatorii din munti!Noi stim cine este Orban, dar faptul ca v-au promis tot ce vreti nu inseamna ca toti suntem aserviti intereselor obscure!

 13. Locul baronilor roşii e în PNL, gen Chirică.

 14. Vote PNL! Make Romania a great bitch again.

 15. Auzi bai ambasadorul lui peste prajit daca populatia asa vrea sa voteze baroni rosi,galbeni sau albastri tu iti ti pliscu si respecti alegerea democratica a poporului..cu atat mai mult cu cat tu nu votezi in Romania…

 16. Nu vorbiti de funie în casa spânzuratului.

 17. Ce mizerie, minte si asta ca oricare politruc ordinar din Romania!
  ”Guvernul Orban a aplicat reforme pentru a restaura statul de drept – afectat de guvernul anterior – şi pentru a ‘smulge’ din rădăcini corupţia.”??????!!!!!!!!!!!!
  Care sunt REFORMELE alea, dle Ambasador?!
  Guvernul Orban NU a FACUT nimicin domeniul Justitiei de 1 AN de cand e la guvernare, desi Rapoartele Comisiei Europene au cerut in mod expres Romaniei sa Modifice Legislatia in Justitie si sa REVINA la Legislatia dinaintea modificarilor facute de PSDragnea!
  Nici AZI, dupa 1 AN, Guvernul Orban NU a modificat-o!!
  A recunoscut chiar dl Johannis:
  „Din acest motiv, președintele crede că și modificarea legilor justiției, mutilate de PSD, și implementarea recomandărilor MCV și ale GRECO nu se vor putea face decât atunci când România va avea „o altă majoritate, democratică și legitimă, rezultată în urma alegerilor parlamentare, care să își asume și să voteze legi ale justiției coerente.”
  Deci: Guvernul PNL NU a „aplicat nici o reforma pentru a restaura statul de drept”, NIMIC!
  Dimpotriva, Dosarul 10 August a fost clasat, declansand un urias scandal(Dna Hosu NU avea ce cauta in fruntea DIICOT!), Predoiu e critiocat permanent de Asociatiile de procurori(Asta e dovada suprema ca NU au afcut NIMIC!), sunt acele Asociatii acre au criticat permanent schimbarile Legislatiei in Justitie de catre PSDragnea… iar CSM tace pentru ca-i place!!
  Ce naiba „reforme” a facut guvernul Orban?!
  NIMIC, vorbe goale, suntem satui!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.