G4Media.ro

VIDEO Alocația de hrană în valoare de 100 de lei pentru persoanele…

VIDEO Alocația de hrană în valoare de 100 de lei pentru persoanele care se vaccinează cu schemă completă, adoptată de Guvern

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, luni, la finalul şedinţei de guvern, că a fost adoptată ordonanţa care prevede tichete de masă pentru persoanele care se imunizează anti-COVID, precum şi organizarea Loteriei de vaccinare, transmite Agerpres.

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria, ministrul a precizat că ordonanţa modifică şi completează Legea nr. 55/2020 şi că persoanele care se vaccinează cu schemă completă vor beneficia de o alocaţie individuală de hrană în valoare de 100 de lei, sub formă de tichete de masă.

Ca o măsură suplimentară de recompensare a tuturor persoanelor care au fost vaccinate împotriva COVID-19, s-a propus organizarea Loteriei de vaccinare, care constă în acordarea de premii în bani persoanelor imunizate cu schemă completă.

Potrivit ministrului, prin acelaşi act normativ s-a prelungit termenul de valabilitate al certificatelor de testare în cazul certificatelor antigen la 48 de ore. În cazul certificatelor de testare PCR, termenul de valabilitate se menţine la 72 de ore.

„S-a introdus posibilitatea de a fi utilizate pe teritoriul României certificatele digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, pentru atestarea vaccinării, testării sau vindecării titularilor”, a precizat Ioana Mihăilă.

Aceasta a menţionat că în baza ordonanţei s-a prelungit perioada în care se pot desfăşura concursuri pentru posturile vacante sau temporar vacante din sistemul sanitar.

Prin aceeaşi ordonanţă a fost realizat cadrul legal în baza căruia măştile achiziţionate în cursul anului 2020 destinate categoriilor defavorizate şi care nu au fost ridicate de către beneficiari pot fi distribuite de către autorităţile locale sau DSP-uri către şcoli.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. Guvernarea de-a prosteala!

 2. Vaccinurile ar trebui făcute pentru sănătate, nu pentru bani.
  Dar acest lichid, ce aduce profit firmelor ce îl produc, distribuitorilor și celor ce îl promovează, nu e vaccin, nu protejează de boală.
  Pe vremea când se făcea vaccin antigripal aveau acces gratuit doar cei cu pile la medicul de familie. A! ….acela proteja de gripă. La Buzău dintr-un focar de 11 persoane cu covid , 6 erau vaccinate. …..iar procentul de vaccinare în Buzău e destul de mic…..concluzie: la Buzău dacă ești vaccinat, riscul sa faci covid e mai mare decât dacă nu ești vaccinat.

 3. In timp ce altii stau la coada dupa vaccin noi dam babi sa le faca. Strategia asta ingroasa randurile conspirationiste

 4. Textul ordonantei: http://sgglegis.gov.ro/legislativ/docs///cqxpzhn157kt_md38v4j.pdf

  Vom vedea de la 1 septembrie ce efecte are…
  Cred ca e cam tarziu sa mai creasca rata vaccinarilor. Daca intra in vigoare pana sa inceapa concediile, cand toata lumea voia sa plece afara, ar fi avut mai multa influenta.

 5. Prin alte sate la 30km distanta. 4 drumuri x 30km = 120km. Mie cine p l m mi-a platit benzina useristo?????

 6. Ideea cu banii nu sunt convins că e bună, creează un precedent pericolos.
  Dacă va trebui a treia doză ce va face guvernul? Toți vor aștepta să se dea bani și s-ar putea să fie cam scump să plătească pentru toată lumea.
  Sunt de acord să se ofere stimulente dar ceva care e sustenabil…

 7. Bani pentru Giboni

 8. rusine acesui ministru pt o asemenea initiativa.

  • Rusine de ce ?
   La nivelul asta trebuie sa se coboare medicina avansată, pentru a lupta eficient împotriva epidemiei.
   Atata timp cat în țara noastra, peste 20% din populatie sunt needucati, adică persoane care asculta de ce spune un instalator sau un dentist, în loc sa asculte de autorități și persoanele specializate.. trebuie coborat la nivelul lor , și oarecum momiti cu cate ceva.
   Cu alte cuvinte, `prostimea` trebuie vaccinata si cu forța dacă altfel nu reusim sa scapam de pandemie.
   Se intampla deja în mai toate țările mari și dezvoltate,.. US/Franta/Italia..etc… vaccinare obligatorie sau demisia.
   Plus accesul interzis in anumite locații.
   Perfect . 🙂

  • Da ma, de autoritatile mihaila, Voiculescu, rafila, dorobat condamnata cu suspendare…lea dinafara ce sa zic, tedros, fauci, bideu cămila, macrou, tru(deau)limuzina, trumpet ,și lista e lunga…

 9. nici macar nu sinteti originali, ceasca a fost primul.unele schele ramin…peste generatii…

 10. E foarte bine si acum era perfect in iunie.

 11. Sa zic, sa nu zic, hai ca zic, BREAKING NEWS! Doar atât. Cine știe… cunoaște 😁😇

 12. BREAKING NEWS!! again.