G4Media.ro

VIDEO Adrian Zuckerman, la decorarea lui Nicolae Ciucă: Vă alăturaţi unui grup…

VIDEO Adrian Zuckerman, la decorarea lui Nicolae Ciucă: Vă alăturaţi unui grup mic şi foarte distins de persoane care au primit această medalie. Din acest grup fac parte eroi precum preşedintele Dwight Eisenhower, generalul George S. Patton şi Regele Mihai

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, afirmă că prim-ministrului interimar Nicolae-Ionel Ciucă reprezintă întruchiparea perfectă a prieteniei şi parteneriatului româno-american.

Precizările au fost făcute în cadrul ceremoniei pentru decernarea Legiunii de Merit (în grad de ofiţer) prim-ministrului interimar Nicolae Ciucă, pentru recunoaşterea meritelor din timpul desfăşurării activităţii de şef al Statului Major al Apărării, din perioada ianuarie 2015 – decembrie 2019, transmite Agerpres.

„Nu este nicio îndoială: România este un aliat adevărat al SUA. Ministrul Ciucă este întruchiparea perfectă a prieteniei şi parteneriatului nostru. Nu este de mirare faptul că SUA acordă această distincţie unui soldat profesionist şi unui om de stat, cu atâtea realizări. În numele preşedintelui Trump şi al poporului american, vă transmit sincere felicitări pentru realizările, pentru viziunea şi prietenia dumneavoastră”, a afirmat diplomatul american.

Ambasadorul SUA a declarat că Nicolae Ciucă, pe care l-a numit „prieten”, a contribuit la consolidarea parteneriatului dintre SUA şi România.

„Devotamentul şi altrusimul ministrului Ciucă reprezintă un model pentru toţi cei care îşi servesc ţara. Legiunea de Merit este cea mai înaltă distincţie pe care forţele armate din Statele Unite o pot acorda unei persoane care nu este cetăţean american. Este oferită doar pentru un comportament merituos şi pentru realizări extraordinare. Domnule ministru Ciucă, vă alăturaţi unui grup mic şi foarte distins de persoane care au primit această medalie. Din acest grup fac parte eroi precum preşedintele Dwight Eisenhower, generalul George S. Patton şi Regele Mihai I al României. Meritaţi din plin să faceţi parte din acest grup”, a afirmat Adrian Zuckerman.

Potrivit acestuia, cel mai bun aliat pe care SUA îl pot avea este o ţară democratică, puternică din punct de vedere militar şi economic. Zuckerman a subliniat că întărirea relaţiilor economice şi de apărare dintre România şi SUA reprezintă priorităţi cruciale.

„Sub conducerea ministrului Ciucă, România a ajuns la capacitatea de a se apăra în mod credibil, pe sine, dar şi alţi membri NATO, împotriva ameninţărilor la adresa integrităţii teritoriale şi a cetăţenilor săi. (…) O economie puternică înseamnă capacităţi de apărare puternice, iar o apărare puternică protejează economia. O Românie puternică înseamnă o Europă puternică şi securitate pentru generaţiile viitoare. Pentru a păstra libertatea şi democraţia în faţa ameninţărilor Rusiei sau Chinei este foarte importantă asigurarea unei economii puternice, dar şi a unui sistem de apărare eficient”, a spus ambasadorul.

El a amintit că, în câteva luni, România va deveni primul aliat NATO care va primi un sistem HIMARS, lucru care reaminteşte de „relaţia specială cultivată de ministrul Ciucă între armata SUA şi cea a României”.

„Încorporând sistemul HIMARS în strategia sa de apărare, România îşi consolidează rolul de garant al securităţii în regiunea Mării Negre. HIMARS reprezintă o piesă în programul de modernizare a apărării, care include F-16, elicoptere Black Hawk (…). România este primul partener din regiunea Mării Negre care găzduieşte un sistem anti-rachetă Patriot. Acesta reprezintă unul dintre cele mai importante scuturi ale Europei în faţa ameninţărilor”, a precizat Adrian Zuckerman.

Ambasadorul a evidenţiat că România a trimis de-a lungul timpului resurse umane şi materiale destinate operaţiunilor din Irak, Afganistan şi Mali, în lupta împotriva terorismului. A reamintit, totodată, că Ministerul Apărării, sub conducerea lui Nicolae Ciucă, a trimis o echipă de specialişti în Alabama, în cursul acestui an, pentru a oferi autorităţilor sprijin în contextul pandemiei.

„Acest gest nu a fost şi nu va fi uitat de poporul american”, a spus Zuckerman.

Diplomatul a amintit, de asemenea, că pe 8 octombrie a efectuat o călătorie la Washington, alături de Nicolae Ciucă, unde acesta a semnat o foaie de parcurs pentru următorii zece ani, în vederea cooperării în domeniul apărării.

„Legăturile dintre ţările noastre nu au fost niciodată mai puternice. Capacităţile militare româneşti vor creşte în continuare. SUA va continua să susţină modernizarea şi interoperabilitatea forţelor armate româneşti şi să ajute România să se protejeze pe sine, precum şi aliaţii din regiunea Mării Negre”, a spus Adrian Zuckerman.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Acest Misu Balbaci a fost decorat pentru ca a intors glorios armele impotriva Germaniei!

  Ca totul s-a intamplat imediat dupa pierederea liniei defensive de pe Prut, treaca mearga. nici Horthy nu s-a dat batut pana cand Zuckerman a ajuns la Carei. (Parca Zuckerman l-a invins pe hitler, nu?)

  Cata vreme bataliiile sunt pe teritoriile altora (Cluj in cazuul ungurilor, Chisinau in cazul Romanilor), putem s-o ardem eroic. Se dau si decoratii daca ne dam batuti dupa aia.

 2. Pe vremuri erai băgat la pârnaie dacă te premia un serviciu secret străin…

 3. americanii i-ar da medalia asta si lu’ Kunta-Kinte, daca ala ar arunca un purcoi bani pentru armele alea expirate, ale americanilor.

 4. ce vb? pai daca nu lua armele mai era decorat? mna pana la urma nu e greu de confectionat niste tinichele

 5. Ciucă e 100% sluga americanilor. Hai la contracte!

 6. Eisenhower… that’s rich…
  altruism înseamnă să verși miliarde (din impozitele cetățenilor) în jeburile unor war pigs… sau poate să masacrezi musulmani alături de aliați… ca frații…
  Dacă îl întreabă careva pe Ciucă, pe Stoltenberg sau pe orice alt birocrat NATO care anume este strategia acestor curse ale înarmării, va primi ca răspuns un scenariu Avengers.

 7. Pașa Zuckerman a transmis dorința Înaltei Porți de la Washington ca în fruntea guvernului să fie instalat generalul Ciucă. Că doar nu așa întâmplător apar toate decorațiile astea chiar acum, în timpul negocierilor pentru numirea unui nou prim-ministru. Tributul a fost plătit (contractele de sute de milioane de euro), oare domnitorul Iohannis acceptă porunca sau se va răzvrăti?

 8. Doamna Kovesii a fost linsata de mafie cu toate decoratiile primite.

 9. sinteti cel mai bun ambasador al usa care a fost vreodata in aceasta marunta tarisoara.asa un om adevarat rar am vazut.nici romanii nu s asa adevarati ca dvs.noi romanii iubim usa adica united states of america.
  de ce nu fuge nimeni la conunisti ci toti cauta o viata mai buna in lumea libera?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.