G4Media.ro

VIDEO Administrația Portului Constanța anunță finalizarea unui nou drum și a unei…

Sursa foto: Facebook Constanta Port

VIDEO Administrația Portului Constanța anunță finalizarea unui nou drum și a unei parcări pentru 80 de camioane în zona în care ajung tirurile cu cereale

Administrația Portului Constanța a anunțat, marți, finalizarea unui nou drum și a unei parcări pentru 80 de camioane între porțile 7 și 9, zona în care ajung tirurile cu cereale.

Proiectul a fost realizat cu finanțare europeană prin Programul Operațional Infrastructura Mare, inițiativa Solidarity Lanes. Contractul de finanțare, în valoare de 13.467.227,19 lei (fără TVA), a fost semnat pe 4 mai 2023, la Constanța, în prezența ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Mihai Grindeanu, precizează administrația portului.

În cadrul proiectului s-au construit un drum cu îmbrăcăminte asfaltică cu lungime de 2.237 metri liniari, cu două benzi de circulație (câte una pe sens) și o parcare cu suprafață de 14.000 metri pătrați, unde pot fi staționate circa 80 camioane.

Pentru asigurarea unui iluminat stradal eficient și în concordanță cu ultimele standarde naționale și internaționale, noua investiție beneficiază de un sistem de iluminat realizat cu lămpi LED. Au fost montați 91 de stâlpi de iluminat cu o înălțime de 8 metri, echipați cu console și lămpi.

Terenul pe care s-a realizat investiția este câștigat din mare, fiind o suprafață pe care, de-a lungul timpului s-au făcut mai multe umpluturi rezultate din excavații, precizează sursa citată.

„Faptul că noul drum poate face legătura dintre Poarta 7 și Poarta 9 îl face important pentru fluidizarea traficului rutier cu cereale, deschizând noi oportunități de dezvoltare a zonei, sectorul fluvio-maritim dispunând de un mare potențial de atragere de noi activități cu efecte economice”, mai arată administrația portului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...