G4Media.ro

VIDEO&FOTO Activiști pro-Palestina și anti-Israel au montat corturi într-un campus al Universității…

Sursa foto: G4Media / Denis Nistor

VIDEO&FOTO Activiști pro-Palestina și anti-Israel au montat corturi într-un campus al Universității București / Activiștii folosesc pe rețelele sociale sloganul ”De la râu la mare”, considerat antisemit / Universitatea anunță că are doar doi studenți palestinieni

Un grup de activiști care se identifică pe rețelele sociale cu numele ”Solidaritate România-Palestina” a instalat mai multe corturi într-un campus al Universității București și anunță un ”protest pașnic al studenților bucureșteni împotriva genocidului” din Gaza.

UPDATE: Galerie foto de la protestul studenților:

Știrea inițială: Mai multe postări pe contul de Facebook ”Solidaritate România-Palestina” includ sloganul ”De la râu la mare”, un slogan considerat antisemit pentru că face referire la dispariția statului evreu. Din anii 1960, „De la râu la mare” a fost folosit de mișcările naționaliste palestiniene, precum Organizația pentru Eliberarea Palestinei și, mai târziu, mișcarea terorist-islamistă Hamas.

Militanții pro-Palestina și-au instalat corturile într-un spațiu de lângă rectoratul Universității București din Șoseaua Panduri.

În replică la inițiativa activiștilor, Universitatea București arată că are înmatriculați doar doi studenți din Palestina și nici unul din Israel.

”UB are încheiat un singur parteneriat cu o instituție de învățământ superior din Statul Israel, în cadrul Programului Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport în Europa, Erasmus+, dintr-un total de 498 de parteneriate Erasmus+, în cadrul căruia se pot desfășura mobilități academice. Potrivit Cartei UB, Universitatea din București nu poate fi implicată politic, inclusiv în politica externă a României și în politica internă a altor state”, arată comunicatul Universității.

Reamintim că mai multe universități din SUA și din Europa au fost scena unor proteste similare în ultimele săptămâni.

Imagini postate de activiști:

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Până când să n-avem și noi faliții noștri? Anglia-și are faliții săi, Franța-și are faliții săi, până și chiar Austria-și are faliții săi…

  • Subscriu! P.S. Ar fi foarte interesant de aflat cine-s activistii astia si, mai ales cine-i finanteaza! Cred ca prezenta celor 15-20 de actvisti e „contra cost”, in Romania „iubitori” de teroristi hamas nu prea sunt, cei ce fac „valuri” micute pe retele sunt mai mult ca sa fie in „ton cu moda de la Paris” (ca atata-i duce capul si constiintia, carti de istorie adevarata nu prea au „servit”).

  • Acum vom vedea cate oo are autoritatea romana

 2. studenți care în mare parte nici măcar nu știu să scrie corect în limba maternă, dar au ajuns … studenți. să vedeți când o să înceapă să le apară peste nu mulți ani lucrările științifice pline de greșeli gramaticale și de exprimare. cât vor valora acestea? întrebare retorică

 3. Daca ii intrebi pa studentii astia unde e Palestina nu sunt in stare sa puna deshtu’ pe harta!

  • @JohnDoe68 De fapt ai avea nevoie de 2 degete: pentru Gaza și Cisiordania. Prostu’ strigă „proștii”…

  • @domprofesor
   Conform Palestinienilor ai nevoie doar de un desht. From the River to the Sea.
   Tinerii protestatari nu realizeaza ca sustin Hamas, un grup terorist.
   Eu sunt pentru pace intre Israel si palestinieni, problema este ca cei din urma nu vor pace, ci vor doar exterminarea unui popor.

 4. Tinerii comunis.ti. Astia sunt…

 5. La arma taaa nu ar merge… Sa strige pt aia da.

 6. Astia sunt antrenati de FSB.

 7. Generația de fătălăi și fragili.
  Daca s-ar reintroduce serviciul militar obligatoriu ar plânge toți că sunt „uncomfortable” și s-ar isteriza pe insta.
  Asta e.
  Noi i-am crescut așa.
  Protest cu badminton. Bufoni.

 8. Cand pas cu pas alianta asta-profitand de pandemie si razboi- ne-a lipsit de atata democratie cata si cum era , n-au bagat de seama ! Nu sunt bani pentru bolnavii de cancer, nu se fac -neoficial- avorturi in spitalele de stat, in provincie, nu a vrut muschiul pnl sa ne dea alegeri in doua tururi la locale (dupa ce au urlat la Ciolos doi ani ca nu a vrut sa dea OUG pentru asta , iar ei au uitat in secunda doi , dupa motiunea din 2019… Si tot asa inca cateva zeci de argumente, clare. Azilele groazei, desfasurarea in cazul Pascu, explozia de la Crevedia, Ferma dacilor -toate cu incarcatura de coruptie masiva , toate cu victime fara nici o vina , ca toate celelalte de care am auzit sau nu, nu-i misca cat sa fi pus de un cort, doua ….. Democratia pe care o invoca si dreapta si stanga , nu-i intereseaza, nu stiu ei d’astea ….

 9. Nu știu ce steaguri au cu ei, dar par să fie mai degrabă pro israelieni, pentru ca teritoriul de la rău la mare este controlat în prezent de Israel.