G4Media.ro

Victorie de etapă pentru Radu Mazăre și Sorin Strutinsky: Instanța Supremă a…

Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Victorie de etapă pentru Radu Mazăre și Sorin Strutinsky: Instanța Supremă a admis în principiu cererea lor de anulare a condamnărilor la câte 5 ani de închisoare / Decizia, așteptată în 10 octombrie

Instanța Supremă a admis în principiu, luni, cererea lui Radu Mazăre și Sorin Strutinsky de anulare a condamnărilor la câte 5 ani de închisoare, iar decizia este așteptată în 10 octombrie.

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, și afaceristul local Sorin Strutinsky au fost condamnați, în februarie 2022, de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul ”Polaris”, la câte 5 ani de închisoare.

Urmare a deciziei Curții Constituționale privind prescripția, cei dpoi au depus cereri de anulare a pedepselor.

Luni, completul de 5 judecători al ICCJ a admis în principiu, cu majoritate, cererile și a stabilit pentru 10 octombrie termenul de soluționare, fiind înregistrată și o opinie separată, în sensul considerării inadmisibile a cererilor.

Minuta instanței:

„Cu majoritate, I. Admite în principiu contestaţiile în anulare formulate de către contestatorii condamnaţi Mazăre Radu Ştefan şi Strutinsky Gabriel-Sorin împotriva deciziei penale nr. 14 din data de 3 februarie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători Penal 2-2020, în dosarul nr. 1643/1/2020. Respinge, ca nefondate, cererile de suspendare a executării deciziei penale nr. 14 din data de 3 februarie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători Penal 2-2020, în dosarul nr. 1643/1/2020. II. Fixează termen pentru solu?ionarea contestaţiilor în anulare la data de 10 octombrie 2022, Sala Secţiilor Unite, pentru când se vor cita contestatorii condamnaţi Mazăre Radu Ştefan şi Strutinsky Gabriel-Sorin şi persoana vătămată Primăria Municipiului Constanţa. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 26 septembrie 2022. —————————— Cu opinia separată în sensul respingerii, ca inadmisibile, a contestaţiilor în anulare formulate de către contestatorii condamnaţi Mazăre Radu Ştefan şi Strutinsky Gabriel-Sorin împotriva deciziei penale nr. 14 din data de 3 februarie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători Penal 2-2020, în dosarul nr. 1643/1/2020.”

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE: „SCPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justitia’, ADICA TOATA PUTEREA”

  • Ce mai inseamna condamnare definitiva, daca sunt aprobate atatea cai extraordinare de atac, pentru infractorii din mafia psd si pnl ?
   Legile justitiei ar fi trebuit sa inchida aceasta poarta pentru eliberarea infractorilor.
   De asemenea, legile justitiei ar fi trebuit sa prevada cumularea pedepselor, nu comasarea lor, asa cum se intampla in prezent.
   Legile justitiei trebuie sa fie scrise si aprobate de oameni cinstiti, integri, nu tocmai de infractori sau de cozile acestora de topor.

 2. Pensii speciale.

 3. Daca nici asta nu demonstreaza ca majoritatea romanilor sunt oligofreni si au sindromul Stockholm atunci nici nu ma mira, de ce voteaza