G4Media.ro

Victorie de etapă pentru Cristian Diaconescu. Decizie privind rejudecarea procesului în urma…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Victorie de etapă pentru Cristian Diaconescu. Decizie privind rejudecarea procesului în urma căruia Eugen Tomac a fost ales președinte al PMP / Partidul lui Tomac: Decizia Curții de Apel nu modifică situația actuală din PMP, ci dispune rejudecarea pe aspecte ce țin de procedură, a unei cauze pierdute în instanță de ex-președintele Diaconescu

Curtea de Apel București a decis rejudecarea procesului prin care a fost contestat congresul din 19.02.2022 în urma căruia Eugen Tomac a fost ales președinte al PMP, iar decizia a fost interpretată de unii susținători ai fostului președinte, Cristian Diaconescu, drept o reinstalare în funcție a acestuia. Pe de altă parte, PMP-ul condus de Eugen Tomac susține că ”decizia Curții de Apel București din 01.02.2022 nu modifică situația actuală din PMP, ci dispune rejudecarea, pe aspecte ce țin de procedură, a unei cauze pierdute în instanță de ex-președintele Diaconescu.”

  • Consilierul Județean PMP Iași, Adrian Acostoaiei: “Curtea de Apel București a dat dreptate domnului președinte Cristian Diaconescu: a casat încheierea recurată și a dispus rejudecarea cauzei în prima instanță. Hotărârea este DEFINITIVĂ! Asta înseamnă că instanța a respins înscrierea în Registrul Partidelor Politice a autoproclamatului președinte Tomac și a Congresului acestuia din 19.02.2022. În continuare, Cristian Diaconescu rămâne președintele de facto al PMP. Este singurul președinte ales statutar și necontestat al partidului. Dumnealui este singurul care va putea reprezenta oficial partidul la orice nivel. Tot el va fi singurul care va putea semna candidaturile! Pe această cale, îl felicit pentru calmul și răbdarea de care a dat dovadă în ultima perioadă’’, a declarat consilierul judetean PMP Iaşi, Adrian Acostoaiei, liderul local al formațiunii politice.
  • Comunicatul PMP: Referitor la ultimele informații apărute în spațiul public cu privire la procesele intentate partidului de Cristian Diaconescu, fost președinte și fost membru al PMP, facem următoarele precizări: Decizia Curții de Apel București din 01.02.2022 nu modifică situația actuală din PMP, ci dispune rejudecarea, pe aspecte ce țin de procedură, a unei cauze pierdute în instanță de ex-președintele Diaconescu. Partidul are o conducere legitimă, aleasă la Congresul Partidului din 19.02.2022, și își continuă activitatea ca până acum, în baza deciziilor luate în forurile statutare ale PMP, potrivit legii. Vă asigurăm că oponenții noștri care urmăresc blocarea PMP, inclusiv prin acțiuni nejustificate în instanță, nu vor avea câștig de cauză. Rămânem consecvenți valorilor și principiilor în baza căora ne-am înființat în urmă cu 9 ani și continuăm să luptăm pentru români și pentru România!

Context

Congresul Extraordinar al Partidului Mişcarea Populară l-a ales pe data de 19 februarie pe Eugen Tomac ca preşedinte al formaţiunii politice. Din 456 de voturi exprimate, 421 au fost ”pentru”, 18 ”împotrivă” şi 17 abţineri.

Tomac îl înlocuiește astfel pe Cristian Diaconescu, care l-a invitat pe liderul AUR, George Simion, la o ședință cu liderii de filiale. Simion le-a propus liderilor PMP o alianță sau o fuziune cu AUR și le-a promis că-i va ajuta să își facă grup parlamentar.

Diaconescu nu a participat la Congres, dar a contestat rezultatele în instanță.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Nu am inteles motivul lui Diaconescu de a se inscrie intr-un asemenea partid de buzunar infiintat de un turnator plin cu personaje dubioase. Diaconescu e diplomat,om cu carte de la care multi aveau alte asteptari.Cu PMP doar te compromiti ca si politician.

  2. Diaconescu?? Ala care s-a dus la Gadea sa linga mafiotii din atacul de pe Raul Alb.

  3. Tomac e ăla care vrea să se încorporeze în rândurile ocraineenilor? Să ne târască și pe noi? SLAVĂ PĂCII !

  4. Bai Tomacule, citeste hotararea pana pricepi, Diaconescu a fost si este presedintele PMP!

  5. Daca stai stramb si judecam drept C Diaconescu a avut dreptate. Mai bine va intelegeti si terminati cu procesele.