G4Media.ro

Victor Rebengiuc, Cristi Puiu, Ion Caramitru, Dumitru Prunariu şi Marius Stan, în…

Victor Rebengiuc, Cristi Puiu, Ion Caramitru, Dumitru Prunariu şi Marius Stan, în campania de susținere a filmului independent românesc „Filme pentru Filme”

Victor Rebengiuc, Cristi Puiu, Ion Caramitru, Dumitru Prunariu, Marius Stan, Dragoş Bucur, Andi Vasluianu, Şerban Pavlu, Mugur Mihăiescu, Jesús del Cerro, Ştefan Iancu şi Isabela Iacupovici se numără între cei care se implică acum în campania „Filme pentru Filme”, lansată pe 4 mai, transmite News.ro.

„Filme pentru Filme” este o campanie non-profit de sprijin, încurajare şi susţinere a producţiei de film independent românesc. Primul film care va fi sprijinit în această campanie este lung-metrajul despre Experimentul Piteşti, o parte mai puţin cunoscută despre istoria recentă a României.

Campania a venit ca răspuns la probleme economico-social-artistice pricinuite de pandemia de Covid-19 şi de lipsa de susţinere a filmelor independente româneşti în aceste vremuri.

„În România, industria filmului independent nu are niciun fel de acoperire financiară din partea statului român sau din partea oricărei alte entităţi”, transmite iniţiatorul campaniei, Victoria Baltag.

Mari actori români şi regizori fac front comun donând un obiect din cariera lor de film şi teatru, lucruri care sunt licitate de fanii din România şi cei de peste hotare.

„Filme pentru Filme” a fost lansată pe filmepentrufilme.com şi pe Facebook, unde poate fi licitat săptămânal câte un obiect donat.

Donaţia săptămânii vine din Chicago şi a fost trimisă de Marius Stan, românul care a jucat alături de Bryan Cranston şi Aaron Paul în serialul „Breaking Bad”, produs de Vince Gilligan.

Marius Stan s-a născut la Urziceni, iar în prezent locuieşte împreună cu familia în Chicago, unde lucrează că Leader of Artificial Intelligence for Material Design la Argonne Naţional Laboratory.

Preţul de pornire este stabilit de prima persoană care licitează online, pe pagina de Facebook a campaniei.

Campania este o iniţiativa pilot care se va desfăşura, pentru început, pe o durata de 30 de săptămâni, cu posibilitatea ca un al doilea calup de licitaţii să aibă loc ulterior.

O pictură în ulei ce reprezintă portretul comediantului Micutzu, pe numele real Cosmin Nedelcu, a fost primul articol scos la licitaţie în campania „Filme pentru filme”. Tabloul a fost donat de protagonist pentru susţinerea şi încurajarea producţiei de filme independente româneşti. Preţul de pornire a fost 2.500 de lei, iar potrivit comentariilor de pe pagina de Facebook a campaniei, a fost adjudecat contra sumei de 2.800 de lei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Cristi Puiu covidiotul conspiraționist ?

  2. Transmisie live, etc. 6, Casa Presei Libere:

    Whirlpool AMD Radeon Andreea Andreea end Jesús del Cerro, why?

  3. Scoasă de păr la licitație de diva hair printr-un comentariu, Dizix Theodora, relații la Dragoș Bucur, Clădirea Iubirii. Pe Facebook.

  4. Ce caută numele cocalarului Mugur Mihăescu între numele ilustre enumerate???

  5. S a băgat și el în în poză.

  6. marius stan care a fost primarul galatiului nu!?