G4Media.ro

Viceprimarul Stelian Bujduveanu: Propunerea de buget a primarului general a avut câteva…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Viceprimarul Stelian Bujduveanu: Propunerea de buget a primarului general a avut câteva lacune, pe care PNL le-a corectat / De astăzi sunt bani pentru transport public mai civilizat, străzi mai bune, iluminat public şi noi locuri de parcare / CGMB a aprobat bugetul Capitalei

Viceprimarul Stelian Bujduveanu afirmă vineri că propunerea de buget a Primarului General a avut câteva lacune, pe care PNL le-a corectat la votarea bugetului Capitalei, el arătând că au fost alocaţi bani pentru transport public mai civilizat, străzi mai bune, iluminat public şi noi locuri de parcare, relatează News.ro.

„Propunerea de buget a Primarului General a avut câteva lacune, pe care PNL le-a corectat astăzi, când s-a votat bugetul Capitalei. Consilierii generali PNL au solicitat şi au obţinut finanţare pentru obiective concrete, adică nevoi imediate ale oamenilor: De astăzi sunt bani pentru transport public mai civilizat, străzi mai bune, iluminat public şi noi locuri de parcare”, a scris Stelian Bujduveanu. El spune că pentru transport public s-a aprobat o suplimentare buget cu 100.000.000 lei.

„Banii sunt alocaţi pentru: Înlocuirea tapiţeriei scaunelor în autobuze şi tramvaie. Nu s-a făcut până acum, în ultimii 30 de ani; Modernizarea tramvaielor vechi. În 2023 modernizăm 70 de tramvaie; Modernizarea staţiilor de autobuz, troleibuz şi a peroanelor pentru tramvaie. La capitolul Administraţia Străzilor bugetul prevede o suplimentare de buget cu 54.000.000 lei.

Potrivit lui Bujduveanu, banii sunt alocaţi pentru drumuri mai bune. ”Creşte numărul străzilor care vor intra în reparaţie şi modernizare. Ulterior, pe acestea vor fi trasate marcaje rutiere noi”, afirmă el. Viceprimarul mai arată că, pentru parcări, ”prin Direcţia de Patrimoniu, a identificat deja 13 locaţii care însumează 43.222 metri pătraţi şi alte 3 identificate de Administraţia Străzilor sub pasajele rutiere Grant, Basarab şi Podul Pipera.- Construim parcări noi în zonele:- B-dul Corneliu Coposu – 3.280 mp – Str. Graţioasă nr. 2-10 – 2.720 mp – Tudor Vladimirescu nr. 28-30 – 2362 mp – Calea Dudeşti nr. 165 – 2700 mp – Calea Floreasca – 2534 mp – Strada Octavian nr. 6A – 590 mp – Str. Ion Sahighian nr. 6 – 7410 mp – Şos. Panduri nr. 77 – 10.115 mp – Wilhem Filderman – 1415 mp – Str. Matei Basarab nr. 26 – 2811 – B-dul Expoziţiei – 5000 mp – B-dul Tudor Vladimirescu – 1600 mp – Str. Mircea Vodă nr. 19-21 – 685 mp La Capitolul SIGURANŢĂ RUTIERĂ – PODURI ŞI PASAJE, viceprimarul PNL arată că ”infrastructura podurilor şi pasajelor este una învechită!”.

”Până acum, Primăria a fost oar reactivă. Am alocat bani pentru a preveni incidente şi pentru a oferi SIGURANŢĂ participanţilor la trafic: Expertizăm cele 28 de poduri şi pasaje aflate în administrarea Administraţiei Străzilor Bucureşti. Începem lucrări de reparaţii la poduri şi pasaje imediat după finalizarea expertizei. Primul intră în lucru Podul Grant. Suntem deja în procedură de evaluare oferte. Lucrările vor începe în primăvara acestui an”, spune Stelian Bujduveanu.

Viceprimarul mai afirmă că la ILUMINAT PUBLIC s-a prevăzut o suplimentare de buget cu 20.000.000 lei ”Sunt bani alocaţi pentru: Iluminat public cu LED, pentru o EFICIENŢĂ ENERGETICĂ sporită; SIGURANŢA oamenilor şi creşterea calităţii vieţii”, arată liberalul. La PATRIMONIU bugetul prevede o suplimentare buget 135.000 lei. ”Sunt bani pentru cartografierea malurilor de lac. Odată luate în evidenţă aceste suprafeţe, putem crea LOCURI DE PROMENADĂ pentru bucureşteni, pe toate malurile de lac din Capitală”, spune Bujduveanu.

”Transport public civilizat, modern şi accesibil, drumuri mai bune, noi locuri de parcare, siguranţă rutieră, iluminat public peste tot, dar eficient energetic! Acestea sunt obiectivele pentru care PNL a cerut şi a obţinut finanţare în 2023”, spune Bujduveanu.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, vineri, bugetul Capitalei pentru anul 2023. Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a transmis că este un buget echilibrat care permite atât funcţionarea serviciilor, cât şi continuarea investiţiilor şi în acelaşi timp este o premieră pentru că încep anul fără datorii curente.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

 1. Pentru tantari, pe care trebuie sa-i tratati acum, in februarie in toate lacurile, baltile Bucurestiului astfel ca sa nu mai fim devorati anul asta, sa nu mai tinem copiii in casa sa nu mai fiti nevoiti ca ii combateti cu apa de ploaie apoi, din iunie pana in octombrie pe bani mult mai multi -v-ati ocupat ca nu se face asta de peste 10 ani ;
  Sa faceti cumva sa taiati copacii periculosi de pe domeniul public (aveti maldare de cereri, unele si aprobate) si sa aprobati si cererile cetatenilor sa indeparteze pe cei care le afecteaza acoperisul, temelia casei, gardurile din cutile lor .(Saptamana trecuta a cazut perpendicular pe Eroii Sanitari, in Bucuresti unul retezat din radacina !!!)
  Inlocuiti toti duzii de pe domeniul public cu copaci normali si dispuneti inlocuirea lor atunci cand ies din curti si afecteaza trecatorii ! Doua luni miroase a tuica pe strada, muste, tantari ce sa mai zic de nefericitii care matura in gol strada………
  Ceva toalete publice ??!!
  Gunoaiele astea pe care le tot adunam, sortam, ce se face cu ele mai departe ? Se ard selectat ?!! Adica ii ajutam pe incineratori cumva ?!
  Despre lucrurile astea ati auzit ????!!!!Fac parte din planurile lui ND imbunatatite de ditai partidul ?