G4Media.ro

Viceprimarul din Dnipro susține că peste 1.500 de cadavre ale soldaților ruși…

Sursa foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Viceprimarul din Dnipro susține că peste 1.500 de cadavre ale soldaților ruși zac în morgile din oraș: „Avem patru congelatoare pline. Mamele ruse pot veni să-şi ia fiii. Nimeni nu vrea să-i recupereze”

Corpurile a peste 1.500 de soldaţi ruşi zac în morgile din Dnipro, mare oraş industrial din estul Ucrainei, a declarat miercuri adjunctul primarului, Mihail Lâsenko, citat de AFP, preluat de Agerpres.

„Avem astăzi în morgile din Dnipro peste 1.500 de soldaţi ruşi morţi, pe care nimeni nu vrea să-i recupereze”, a declarat responsabilul ucrainean într-un interviu pentru media de limba rusă Nastoiaşcee Vremea (un proiect comun al Vocii Americii şi RFE/RL).

El a lansat un apel mamelor din Rusia să vină să-şi ia acasă copiii, potrivit portalului Dnipro.info.

Trupurile soldaţilor zac în patru frigidere, nu au fost incinerate sau înhumate în gropi comune, în speranţa ca măcar unele mame să poată veni să-şi ia acasă fiii, a insistat primarul adjunct din Dnipro, remarcând: „Oricum ar fi, ei sunt copiii cuiva!”.

„Noi avem deja patru congelatoare pline cu soldați ruși. Mamele ruse pot veni să-şi ia fiii. ”, îşi exprimă speranţa Mihail Lâsenko.

Autorităţile ucrainene sunt dispuse să ajute la transportarea corpurilor neînsufleţite ale soldaţilor ruşi în Rusia, a declarat Lâsenko.

Armata rusă a comunicat la 25 martie că pierderile sale se cifrează la 1.351 de militari de la începutul ofensivei în Ucraina în 24 februarie, în timp ce un bilanţ precedent consemna la 2 martie 498 de soldaţi ucişi.

Bilanţul pierderilor forţelor ruse se ridică la circa 19.800 de persoane, conform cifrelor Kievului, dar toate aceste date trebuie privite cu rezervă întrucât nu au putut fi verificate din surse independente.

Sursa foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Pastrati-i, poate mai faceti de un „genocid” pe undeva…

  • Putina propoaganda, direct din Rusia?

  • Ce spiritual ești troLACHE,daca tu și familia ta veți avea „sansa” de a va întâlni cu niste „eliberatori” sovietici,îți vei schimba părerea,vita putinista ce ești.

  • @zely sa ți dau la m.w.e

  • De vreo 20.000 de ani oamenii isi respecta mortii, nu-i mai lasau sa ramana acolo unde mor ci ii ingropau cu anumite ceremoniale. Erau unele dintre primele semne ca oamanenii incepeau sa se deosebeasca de animale. Ei bine, rusii nu au trecut de acest jalon, ei sunt ca mentalitate undeva acum 20.000 de ani, sunt oameni ai pesterilor, care-si lasa mortii sa putrezeasca acolo unde i-a prins moartea. Inca o dovada ca rusii sunt animale, nu oameni. Nu m-ar mira sa aud ca-i violeaza inainte de a-i parasi sa putrezeasca pe camputi straine.

 2. Și de unde le-au adus? 🤔 Că Dnipro e departe de linia frontului? Erau ascunși în rachetele care au lovit aeroportul/bazele de acolo?

 3. pozati, luat sange pentru ADN in caz ca minicinosii rusi neaga ca ar fi avut soldati pe acolo

 4. Disparuti:nu ii plateste putin banii la parinti!clar,acum?

 5. Dacă nu îi cer înapoi, Ucraina ar putea să-i folosească ca îngrășământ natural, deși nu știu ce mai e natural în ăia , chiar și votca lor e plină de pesticide

 6. Va dati seama ce material sunt daca nici mamele si sotiile lor nu ii vor.

 7. Logic! Nu ii vor inapoi pentru ca sint 1500 si asta ar da peste cap statisticile oficiale de la Kremlin care spun ca ei au avut pierderi de numai 1300 in toata Ucraina.