G4Media.ro

Vicepreşedinta Dumei de Stat a vizitat regiunea ucraineană Herson, aflată sub ocupaţie…

Sursa foto: Facebook / Anna Kuznetsova

Vicepreşedinta Dumei de Stat a vizitat regiunea ucraineană Herson, aflată sub ocupaţie rusă / Liderii locali impuși de Moscova au cerut recent ca regiunea să fie anexată de Rusia

Anna Kuzneţova, vicepreşedintă a Dumei de Stat – camera inferioară a parlamentului Rusiei – a vizitat regiunea ucraineană Herson, aflată sub ocupaţie rusă, informează sâmbătă agenţia de presă RIA, preluată de Reuters, fără a preciza când a avut loc evenimentul.

Deputata a discutat despre necesităţile de asistenţă socială şi medicală ale populaţiei locale, aprovizionarea cu alimente şi produse pentru copii, arată sursa citată.

„Suntem gata să acordăm orice fel de asistenţă”, a spus Kuzneţova, mamă a şapte copii, căsătorită cu un preot ortodox.

Reuters reaminteşte că au mai existat câteva ştiri confirmate despre vizite ale unor înalţi oficiali ruşi în zone ocupate din Ucraina, de la începutul invaziei ruse, în 24 februarie.

Rusia a anunţat în aprilie că deţine controlul asupra întregii regiuni Herson, care ar putea fi anexată. Kremlinul afirmă că populaţia va fi cea care decide dacă doreşte aderarea la Rusia; au avut loc şi câteva proteste locale împotriva ocupaţiei ruse. Oraşul Herson este un port important la Marea Neagră, iar regiunea constituie o parte a legăturii terestre între peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, şi regiunile separatiste din estul Ucrainei.

Moscova susţine că războiul, denumit oficial „operaţiune militară specială”, este necesar pentru dezarmarea şi „de-nazificarea” Ucrainei şi pentru a proteja populaţia rusofonă de „fascişti”. Kievul şi Occidentul resping această justificare, considerând că este un pretext pentru agresiune.

Sursa foto: Facebook / Anna Kuznetsova

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Un glonț în cap pentru vaca asta de prăsilă, care a fătat 7 orci !

  2. Pai ei au bombardat tot ei au jefuit si cum de abia se intretin pe ei probabil mai comanda o runda de jafuri la camioanele cu ajutoare pt ucrainieni si ultima noutate e ca ucrainienii deja elibereaza orasele de rusnaci iar liderii prorusi se gandesc pe cine sa tradeze mai intai.

  3. zece nivele peste Turcan sau jidveicile de la Chiv