G4Media.ro

Vicepremierul ucrainean: NATO a învățat din greșeli. Sperăm că și cererea de…

sursa foto: Olga Stefanișina/ Facebook

Vicepremierul ucrainean: NATO a învățat din greșeli. Sperăm că și cererea de aderare a Ucrainei va fi luată repede în considerare

Vicepremierul Ucrainei, Olga Stefanișina, a spus că speră ca și cererea Ucrainei de a adera la NATO să fie  luată în considerare rapid, atunci când aceasta va fi trimisă, așa cum se întâmplă în cazul Finlandei și Suediei, relatează Digi24, conform CNN.

„Vom vedea acum, cu poziția Suediei și Finlandei care au decis să solicite aderarea la NATO și cu răspunsul aliaților, că această cerere va fi luată în considerare și va fi îndeplinită imediat”, a spus ea.

„Este cât se poate de evident că NATO a învățat din greșelile politice din 2008, când a făcut promisiuni, fără a trece la decizii și aderare, ceea ce a dus practic la trei războaie, dintre care două au loc acum pe teritoriul ucrainean”, a continuat Stefanișina.

„Sperăm ca, atunci când va fi vorba să ia în considerare cererea ucraineană, acest lucru se va întâmpla mult mai repede”, a adăugat ea.

Declarația vine după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că speră că procesul de aderare a Suediei și Finlandei la NATO va fi „mai rapid decât s-a întâmplat până acum”.

„Intenția mea este să avem un proces rapid”, a spus el, adăugând că, deși procesul de ratificare va dura, pentru că trebuie să treacă prin parlamentele celor 30 de state membre, „aceasta este o oportunitate istorică de care trebuie să profităm” – relatează digi24.ro.

sursa foto: Olga Stefanișina/ Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Adică toată mascarada cu vetoul Turciei a fost în fapt o negiciere! Totul se reduce la afaceru, adică bani.

  • Totul se reduce la bani ? Turcia da bani, nu ia . Folosim balega din cutia craniana numita creier inainte sa comentam ?

  • Esti protejat văd, că scrisesem sub altă formă, abruptă, că nu poți judeca mai departe de lungul nasului si de-aia nu înțelegi!

 2. Foarte bine sa atace Rusia cu ele

 3. Bravo Erdogane, felicitări ! Ți-a ieșit !
  Nu primești F 35 (poate după ce dai instalațiile S400 americanilor), dar tot e bine !
  Pupat toți Piața Independentei după negocierea de la hamam !

  • I-a iesit. Dar nici noi nu mai suntem pafaristi, mai pricem si noi, plebea, cate ceva.
   F35 nu pupa, maraie prea tare catre greci.

 4. In poza este un F15

 5. Ca sa vezi!