G4Media.ro

Vicecancelarul Germaniei sugerează că țara nu va sta în calea trimiterii de…

Sursa foto: Vors. Bündnis 90/Die Grünen - Stephan Röhl via Wikimedia Commons

Vicecancelarul Germaniei sugerează că țara nu va sta în calea trimiterii de tancuri de fabricație germană în Ucraina de către Polonia

La o zi după ce președintele Poloniei și-a exprimat intenția de a trimite tancuri de luptă fabricate în Germania în Ucraina, vicecancelarul german a sugerat că țara sa nu va bloca transferul de arme, relatează CNN.

„Germania nu ar trebui să stea în calea altor țări care iau decizii de sprijinire a Ucrainei, independent de deciziile pe care le ia Germania”, a declarat Robert Habeck în marja unei reuniuni a Partidului Verzilor la Berlin.

Ar fi prima dată când un tanc de fabricație occidentală este trimis în Ucraina de la invazia Rusiei. Deoarece tancul Leopard este fabricat în Germania, reexportarea sa ar avea nevoie în mod normal de aprobarea guvernului german.

Steffen Hebestreit, purtătorul de cuvânt al guvernului federal german, a declarat miercuri că „nu are cunoștință de nicio solicitare specifică” din partea unor guverne străine cu privire la reexportul tancurilor Leopard.

Președintele polonez Andrzej Duda a avertizat miercuri, în timpul unei conferințe de presă la Lviv, în Ucraina, că „trebuie îndeplinite, de asemenea, o serie întreagă de cerințe formale, aprobări și așa mai departe”.

Guvernul german a fost, de asemenea, supus la presiuni din partea oficialilor ucraineni pentru a exporta el însuși tancuri de luptă în Ucraina. Joi, ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, nu a exclus această posibilitate.

„În vremurile în care trăim – în care ne confruntăm cu multe provocări mari în fața unui război în Europa – suntem bine sfătuiți să ne adaptăm întotdeauna la situația respectivă”, a declarat Lambrecht. „Nu există nicio decizie în guvernul federal de a preda tancuri de luptă”.

Cu toate acestea, ea a spus că „nu vor exclude nimic” și că Germania va lua decizii „împreună cu aliații săi”.

De asemenea, guvernul britanic lucrează cu partenerii pentru a discuta cum să meargă „mai departe și mai repede” în sprijinirea Ucrainei, inclusiv prin furnizarea de tancuri, potrivit purtătorului de cuvânt al premierului miercuri.

Iar trupele ucrainene urmează să înceapă antrenamentul pe sistemul de rachete Patriot în Statele Unite chiar de săptămâna viitoare, a anunțat marți Pentagonul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...