G4Media.ro

Viața ca trans, la țară, în România: Se cunoaște toată lumea cu…

Sursa foto: Van Thang/Pexels

Viața ca trans, la țară, în România: Se cunoaște toată lumea cu toată lumea și e un pic cam greu să poți să ”tranziționezi”

Gabriel Gherman, facilitator comunitar pentru Asociația ACCEPT, care militează pentru drepturile persoanelor LGBT vorbește într-un interviu pentru ENTR/G4Media despre experiența sa de tranziție de la fată la băiat, într-o localitate mică din sud-estul României. Ce diferență este între atitudinea oamenilor din mediu urban și cel rural? Gabriel nu se plânge de reacțiile celor din jur și totuși, mărturisește acesta, unele lucruri legate de tranziția sa încă trebuie ascunse și atunci când a ajuns în București, ca student, i s-a părut extraordinar că poate să o ia de la zero într-un oraș unde nu îl cunoaște nimeni.

”Am copilărit la sat, ca persoană trans. (n.r. în comunitățile mici) se cunoaște toată lumea cu toată lumea și e un pic cam greu să poți să ”tranziționezi” fără să afle toată lumea (…) Se întâmplă să fii pe alocuri judecat altfel, nu știu, nu prea am avut reacții urâte din partea oamenilor din sat, cel puțin, niciodată nu, poate pe la spate s-a auzit, dar niciodată nu au venit la mine să îmi spună ceva. Cumva cred că faptul că, na, copilărind acolo, fiind de-al locului, cumva, cred că m-au integrat chiar și-așa, în tăcere cumva”, povestește Gabriel.

ACCEPT este prima și cea mai importantă organizație neguvernamentală din România care apără și promovează drepturile persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuale și transgen).

Înființată în 1996 cu sediul la București, asociația realizează în principal activități de educație, lobby și advocacy precum: monitorizarea atitudinilor și activităților organelor de stat și de presă, influențarea legislației și a politicilor publice care afectează persoanele LGBT din România și altele.

Sursa foto: captură video

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

48 comentarii

 1. Stimabilul Gabriel ar face bine să își facă un consult de specialitate deoarece există un risc foarte crescut să deraieze de la realitate și mai mult. Cu toată prețuirea, Ionel.

  • Of, Doamne ce dramă! Felicitări G4Media că ați adus în atenția românilor această dramă umană cutremurătoare!. Să sperăm că vine USR la putere și va îndrepta cadrul legal din România. 🌈

  • Nope, la putere va ajunge AUR, obținând un scor similar cu cel din 7 octombrie 2018 de la ora 21. Dictatura crucii va scrie pe noi. În visele lor, firește.

  • Votați voi AUR și o să aduceți suferință unor oameni nevinovați și care nu vor decât să fie recunoscuți ca ceea ce sunt. Numai USR poate asigura dezvoltarea normală a acestei minorități prigonite.

 2. Nu ii pasa nimănui cine cu cine și ce face.

  • Se pare că unora chiar le pasă. Sunt ăia din oastea domnului, care sunt interesați de cine ce cum face, mult mai mult decât omul simplu de la țară. Indivizii nu au suportat să vadă la metrou un panou publicitar cu o femeie frumoasă care făcea reclamă la un costum de baie în 2 piese și au pus presiune pe conducerea metroului să-l dea jos. Asta ca să vezi până unde duce fanatismul lor religios.

  • „Politicile leftiștilor” te-au trădat, oricât de mult te-ai străduit să aduci contraargumente. Vedeți, aveți niște cuvinte în vocabular care v-au fost inoculate în timpul „serviciului divin” și nu puteți scăpa de ele chip. Să înțeleg că doar „leftiștii” sunt dornici de tranziționare? Ce se întâmplă dacă un dreptac trece prin lucrurile astea, îl duceți repede la predicator? Îl ostracizați sau doar vă „rugați” pentru el? Hai recunoaște că totul se învârte pentru voi în jurul religiei, de ce și cum anume a lăsat domnu’ pă pământ.

  • Cotea pacatocotea oricat de mult te ai stradui sa justifici nebunia nu ai cum. Cu toata „stiinta” aia falsa despre ge uri…asa ca…stai jos..ai 4.

  • Ostrociza :-)))), analfabet de facebook sau breadtube. Măcar scrie-le în rengleză, sună mai bine, și eu folosesc termeni în engleză.

  • @Tut că asta ți se potrivește mai bine, recitește cu atenție comentariul și vezi unde am scris „ostrociza”. Și dacă nu ai găsit, mai citește o dată și încă o dată, până când pricepi. Te arunci aiurea ca proasta în târg dorind să pari interesant și superior, în schimb ai ajuns precum fotbalistul Florentin Răducioiu care – după 2 luni petrecute în Italia – declarat pe aeroportul Otopeni „Comme se dice la voi la Romania?”, ca și cum în 2 luni a uitat limba română. Asa și tu. De fapt pe tine te oftică că m-am luat de domnu’, n-așa? Că doar ce spuneai ieri că nu ești religios, dar te oftici la orice comentariu legat de religie (dacă nu îi ridică osanale, firește).

  • @. Alt oștean a lu’ domnu’ care s-a opărit. Aww, ce gingaș. Comentariul tău m-a emoționat până la lacrimi și înapoi.

  • @ T u t Mai citește de vreo 10 ori așa comentariul meu și vezi unde am scris „ostrociza”, după care te poți da superior și interesant. Te-a învățat oastea lu’ domnu’ să citești cu atenție? Sau doar la propaganda habotnică ești atent?

  • Da, mă scuzi, nu șiam cum se scrie, nu cunosc limbajul preluat de toți trotinetiștii lab…paw-eri de pe youtubeul neohipiot.

  • Gicule, mai toarnă o vodcă d-aia rusească și apoi mergi repede la șefu’ și spune-i să actualizeze dreaq baza aia de date de la ferma voastră de troli, că văd că deja aveți o obsesie cu draggy, v-a marcat rău băiatul asta de mă tot confundați cu el. Știu că sunteți mai grei de cap, dar totuși…

  • @ T u t Spre deosebire de tine, care te inspiri de pe știri pentru viață și alte asemenea. Am înțeles, recepționat, gata cu „neohipiotismele” astea soroșist-globaliste.😆

  • Cotea mai poti? Mai ia o pauza….

  • @. Eu, da. Voi?

 3. Nici eu nu am nimic cu indivizii creduli în personaje imaginare, ci cu ideologia din spatele acestora.

 4. Daca-si operatie de schimbare sex, nicio problema. Dar sa nu pacaleasca lumea ca e barbat si el are gaura

  • Pai si voi fatalaii de ce pacalaiti lumea?Voi va sclavagiti la serviciu,faceti curat cu taranca,mergeti cu ea la cumparaturi,faceti sex cu ea,care ea e in adidasi tip fier de calcat,multe nespalate,neingrijite,deci ce sunteti?Barbati sigur nu,ca barbatii au relatii cu femei,nu cu mopuri.

 5. In loc sa-i ajunge sa aibe parte de ore de consiliere cu un psiholog/psihiatru acrediat, fundatia alege sa-i sustina in delirul lor de a „tranzitiona”, care are ca finalitate o persoana incapabila sa se adapteze in societate si adesea recurge la suicid. Trist, dar pentru niste maruntis aruncat de la diversele fundatii/insititutii vestice, ACCEPT condamna niste persoane la moarte, doar sa faca si ei un ban

  • Așa vă spune predicatorul? Când, înainte sau după ce achitați zeciuiala la sectă? Organizațiile creștinopaților cu sediile în Statele Unite și filiale în toată lumea intră si ele la categoria „vestice” (adică rele în viziunea creștinopaților) sau ele sunt exceptate?

  • Bai draggy, voi ăștia pidosnicii argetinian sa pupați tălpile crestinopatilor ca nu va tratează ca “prieteni” musulmani. Acolo cică va învață sa zburați de pe clădiri se distrează onorând bu la n gi in diverse feluri… nici Iin Norvegia nu va simțiți prea bine de când cu multikulti…

  • Rusnace, nu te mai preocupa tu de ce se întâmplă în alte țări, tu dă bani la sectă, că au aia nevoie să finanțeze marșuri anti-avort și anti orice nu corespunde ideologiei religioase. Ți-a dat Putler rublele pentru postare sau lucrezi pe datorie?🤣

  • Băi costea, mai lasă drq youtubeul ăla și toți tranșii care fac content și mai citește niște filosofie. Vezi că trendul ăsta cu ateii, etc, e cam de prin 2010. Ești în urmă rău. Până și zeul vostru dawkins a lăsat-o mai moale.

  • Ce e, T u t, te oftici că-ți cer sectanții zeciuiala? Deh, cin’ te pune să te duci în oastea lu’ domnu’?

  • Nu știu ce tot îndrugi acolo cu oastea domnului și creștinopații, doar tu ai adus și aduci la fiecare știre subiectul despre dumnezeu, ai o obsesie, te paw-ești la icoane cu iisus acasă, cred. Cu toate astea, vrei să aduci toți third worlderii ultra religioși, să ne umpli țările cu ei, care sunt mult mai răi decât „creștinopații”. Twisted logic.

  • @ T u t Ieri erai ateu, azi te ofuschezi la orice comentariu legat de oastea lu’ domnu’. Păi dacă ești ateu, cu ce te afectează? Sau ești un ateu d-ăsta deghizat?

  • Păi sunt ateu și eu sunt anti bor, ba chiar am scris pe câteva articole despre bor, comentarii negative, dar de obicei religia unei persoane nu prea mă interesează. Nu știu dacă am scris negativ despre musulmani pe această pagină. Am scris despre imigranți, orice religie ar avea, musulmani, hindu, creștini sau atei. Dar nu prea mă interesează religia cuiva, este pueril. Dacă mă întrebi pe mine, ar fi trebuit demult să fim pe lună și să lăsam restul thridworlderilor în cocinile de unde vin, precum Rusia, dar suntem prea blocați în subiecte gen, cum să salvăm 10 miliarde de africănei și toți tranșiiiii.

  • Am vrut să scriu să fim pe lună / marte și să lăsam restul thirdworlderilor cu prieteni lor imaginari pe stâmca asta…

  • @ T u t Ăstia din lumea a 3-a ar fi bine să stea pe la ei pe acasă, că avem noi fanaticii creștini pe aici, nu mai avem nevoie și de ăia musulmani. Cine zici că trebuie „salvați”? Salvați de unde? Crezi că tranșii și alții au nevoie de salvatori? Că numai habtonicii simt ei așa o dorință nebună să ne „salveze” pe toți și să ne ducă pe calea ce dreaptă. Nu mai poți trage o … concluzie de ei în zilele astea, că vin ei repede să o „salveze”.

 6. deci e pe față: articolul nu este despre problemele -pe care de fapt NU LE ARE (omul recunoaste ca de fapt societatea DE LA SAT!!! l-a acceptat asa pisdosnic cum este) ci este reclama pentru ”accept” mai multe cuvinte are reclama care explica ce este si ce vrea accept ca organizatie decat ”marturisirea pidosnicului…

  • Propagandă homosexuală, menită să prozelitească copilașii și adolescenții – așa cum este trecut în playbook-ul creștinopaților. Hai că ți-ai atins una din responsabilitățile din fișa postului de habotnic, predicatorul este mândru de tine. Felicitări!😂

  • Articolul, din ce am vazut, e despre faptul ca nu se accepta asa cum e. Comunitatea l-a acceptat, dar stie ca nu e barbat. Deci vb de neacceptarea de sine. Oriunde s-ar duce pe planeta, nimeni nu poate tranzitiona intre sexe pe bune, si tot nu va fi barbat vreodata, ca nu se poate stiintific. Ar fi bine sa se accepte asa cum e. Te accepta comunitatea, nu te accepti tu pe tine.

 7. si de altfel grasunelul este feminin tare de tot…

 8. Fiind vorba de viată la tara cred ca este vorba despre „trans”humanta …

 9. Eu v-am mai spus: haideți să ne înființăm minoritatea BGPM (bărbați grași cu penisa mică). E o pâine de mâncat… Ne facem steag, ne facem imn, ne facem și mijlocitori comunitari sau facilitatori sociali, facem și marșuri, numai să avem curaj să ieșim din closet și să ne asumăm mândria de a fi 120-12 (kg/cm). În momentul în care suntem dați afară de la serviciu sau ne sunt refuzate avansurile sexuale, jucăm cartea discriminării: „aaa, deci cu Cotea vrei, dar pe mine mă discriminezi!”.
  Și nu, lungimea sau scurtimea organului nu e o boală, nu e nici o chestie de alegere. Dragostea și lungimea nu se votează. Avem și noi suflete, suntem oameni normali, avem dreptul la căsătorie cu sălcii grațioase și femei frumoase!

  • Nu, nu e vorba de Bărbați Grași cu Pensia Mică ci de Bărbați Grași cu penixul mic, să fim clari. Am scris eu voit greșit ca să treacă de filtrele cenzurii.

  • Se putea să nu apară un alt creștinopat de serviciu și să se dea victimă? Că așa fac ei, oprimatorii, pozează în oprimați. Îți vine să le plângi de milă și mai-mai să te „predai” lu’ domnu’ numai să îi îmbunezi.

  • nu e o idee rea

  • Speranța moare ultima, dar totuși moare. Așa și dorința creștinopaților de „predare”.

 10. Daca crezi ca esti Napoleon, esti Napoleon!!!!

 11. deci la tine in dormitor faci absolut ce vrei, daca te iei de copiii mei avem o problema. Una mare.

 12. Dacă faci tranziția și stai la țară, năucești de cap toate băbuțele. Te știau de Marioara, acum ești Ionel, își scuipă în sân când te văd.
  La București, nici vecinii de palier nu te știu. Poți să-ți schimbi sexul lunar.

  • Uite băbuțele alea năucite de la țară, în simplitatea lor, v-au dat cu flit în 2018. Ați crezut că dacă sunt simple sunt automat și proaste și pun repede botu’ la propaganda voastră. Ete că n-a ținut, oamenii de la țară în România au o inteligență a lor aparte și nu pot fi duși de nas precum cei din mediul rural american.

  • Da măi costea așa e, pentru că făcuseră toate ong-urile campanie pe croporațiile mondiale fără scrupule, media ( fbk, youtube etc. ), propagandă că e vot psd și atunci era faza cu drac-nea. A fost mai mult un vot anti psd, decât de modificare a constituției. Fă tu un referendum cu, să scriem în constituție că este legal ca doi hmo să se însoare sau doi tranși să vezi câți ies, cu toată propaganda. După, o să mă ataci spunându-mi că românia este o țara medievala….well surprise, surprise, o să îți dau dreptate, dar nu din aceleași considerente :-)))

 13. Buey Cotea!

  Dragule, mă bucur că ai renunțat la barbarismele englezești. În rest ce să spun, mă bucur că mai există cineva care gândește ca tine (da, ca tine!) și nu pot decât să-ți urez tradiționalul „ține sus munca bună!“ 😀

  Semnat,
  Un decrețel care detestă din rărunchi orice fel de ideologie, mare fan Frank Zappa (printre mulți alții), membru imaginar al multor comitete și comiții, etțetera, etțera (mutră care râde dacă mai era cazul)