G4Media.ro

ANALIZĂ. Cheltuielile cu salarii și pensii încep să scadă ca raport în…

ANALIZĂ. Cheltuielile cu salarii și pensii încep să scadă ca raport în veniturile bugetare

Cheltuielile cu salariile din sectorul public și pensiile încep să scadă ca raport în totalul veniturilor fiscale și al contribuțiilor sociale încasate la buget, arată o analiză a BCR, în contextul în care statul a oprit creșteriile de salarii la stat și a pus frână majorărilor accelerate de pensii.

Ponderea cheltuielilor rigide (salarii bugetari + pensii) în totalul veniturilor fiscale şi a contribuţiilor sociale a scăzut la nivelul de 86,1% în aprilie, arată analiştii BCR, într-un raport de analiză. În primele patru luni veniturile bugetare au crescut cu +20,6% în termeni anuali, iar cheltuielile au fost mai lente la +11,3%.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Daca era premier Veoreca, prietena cea mai buna a lui luis zis Muis, ar fi fost exact invers.

  • La cum suna titlul, nu e bine.
   Ca sa fie bine, raportul asa cum este exprimat in titlu, trebuie sa creasca!

  • Da, asa este! Daca era Dancila premier, raportul crestea, nu scadea, adica veniturile cresteau mai mult decat pensiile si ASTA era veste buna! Ce sa ne facem cu acesti ziaristi si cititori analfabeti?

  • George ban, beleste ma ochii poate pricepi ce scrie acolo, sau poate unui bugetar puturos cum esti ti-ar fi convenit sa fi fost pretena Veoreca Prostila premier.

 2. Pai dupa ce au lasat COVID-ul sa omoare vreo 60.000 de batrani, cred si eu.

  • 60 de mii de batrani saraci echivalent cu 2 mii de speciali. Si cum specialii au intrat primii la ințepat anti-covid, am ramas cu povara pensiilor lor.

  • Pai tu crezi in prostie si minciuna, doar de aia postezi toate tampeniile zilnic pe forumuri.

  • Verifica tu la INS ce exces de decese a fost in Romania de la inceputul pandemiei, daca nu ma crezi pe cuvant.

  • Cred ca-ti dai seama ca a pune intreg excesul de decese in seama covrigului e o chestie extrem de stiintifica, nu?

  • @amicu Da, stiintific vorbind si legile mecanicii cuantice au avut o influenta. Depinde cum privesti lucrurile. Unii dau vina pe guvern, unii dau vina pe COVID, unii dau vina pe anti-botnitari, unii dau vina pe chinezi, unii dau vina pe PSD, altii pe AUR, altii pe Trump. Nu cred ca e 100% gresita niciuna dintre variante, si mai sunt si altele.

   Cert este ca daca nu era aceasta pandemie COVID era putin probabil sa avem un exces de 60.000 de decese, indiferent cum vrei tu sa etichetezi decesele lor despicand firul in patru. In mod sigur COVID-ul a contribuit la decesele lor, fie si indirect, aglomerand sectiile ATI cu bolnavi COVID. Si asa spitalele la noi erau horror, si fara pandemie.

 3. Deci raportul venituri la buget/pensii și salarii sa zicem ca e 5. Adica vin de 5 ori mai multi bani decat se dau. După un an devine 0.8, adica vin mai putini bani decat se dau. Raportul a scăzut. Cum e asta o „veste buna”????