G4Media.ro

Primăria Sinaia susține că e pe cale să cumpere activele Teleferic Sinaia…

Sursa foto: Facebook / Gondola Sinaia

Primăria Sinaia susține că e pe cale să cumpere activele Teleferic Sinaia cu 2 milioane de euro de la o firmă controlată de Adrian Sârbu, fondatorul Pro TV

Primăria Sinaia ar fi pe punctul să cumpere activele Teleferic Sinaia, ceea ce ar face să existe un skipass unic pentru transportul pe cablu, suține primarul de la Sinaia, Vlad Oprea, într-o declarație pentru AGERPRES. El susține că instalaţiile şi clădirile aferente Teleferic Sinaia ar urma să fie cumpărate de primărie cu suma de 2 milioane de euro, rezultatul acestei investiţii fiind acela că va exista o cartelă unică pentru transportul pe cablu.

Compania care controlează Teleferic Sinaia, Teleferic Prahova SA, este controlată de Adrian Sârbu prin intermediul altei companii, Prosperya Financial Management SRL, și este în insolvență în acest moment, potrivit portalului specializat Confidas.

Instalaţiile vizate de această tranzacţie sunt telecabinele care leagă centrul staţiunii de domeniul schiabil, una mergând până la Cota 1400, cealaltă de la 1400 la Cota 2000, un telescaun relativ nou care merge de la Cota 1400 la 2000, un telescaun vechi în Valea Dorului, un teleschi vechi tot în Valea Dorului, parcarea de la baza telecabinei din Sinaia şi mai multe clădiri.

„Vestea cea mare este că suntem în plin proces de achiziţionare a activelor Teleferic Sinaia. Este o reparaţie istorică, un moment extrem de important pentru schiul sinăian şi pentru întreaga comunitate locală. Am câştigat licitaţia, în următoarele săptămâni vom încheia contractul de vânzare – cumpărare. Din acel moment vom avea skipass unic pe toate instalaţiile de transport pe cablu din Sinaia”, se arată într-o informare postată vineri pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia.

Vlad Oprea a precizat că anul acesta au fost făcute investiţii de aproape 5 milioane de euro.

Odată cu deschiderea sezonului de schi, va fi inaugurat un telescaun nou în Valea Dorului, care va deservi şase pârtii, dintre care trei sunt noi.

De asemenea, a fost cumpărat un utilaj nou de bătut zăpada şi au fost făcute investiţii în cel mai performant sistem de parcare în zona telegondolei.

Sinaia va avea, din acest sezon, circa 30 de kilometri de pârtii, fiind staţiunea cu cel mai mare domeniu schiabil din România, a mai spus primarul.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu au cumpărat nimic, este o minciuna, licitația nu s-a putut tine, deoarece este contestata la curtea de apel si este un dosar la Dna. Creditorul principal, un fond de risc s-a opus deoarece a plătit la fisc Bv creanța principala. Este un anunț fals in totalitate…