G4Media.ro

Věra Jourová cere platformelor online să depună eforturi suplimentare împotriva dezinformării privind…

Věra Jourová cere platformelor online să depună eforturi suplimentare împotriva dezinformării privind vaccinurile anti-COVID-19

Vicepreședintele Comisiei Europene, Věra Jourová, s-a întâlnit luni cu reprezentanții Facebook, Google, TikTok, Twitter și YouTube pe tema dezinformărilor din jurul vaccinurilor împotriva coronavirusului, fiind prelungită cu încă 6 luni perioada în care platformele online vor face raportări.

Platformele online care au semnat Codul de bune practici privind dezinformarea s-au angajat să raporteze, inițial timp de 6 luni de zile, despre măsurile luate împotriva mesajelor care dezinformează. Această perioadă a fost prelungită pentru încă 6 luni.

Věra Jourová, vicepreședinte pentru valori și transparență, a declarat că platformele online trebuie să ia măsuri „substanțiale” pentru a preveni dezinformarea „dăunătoare” care are ca scop subminarea „lupta noastre comune împotriva virusului”.

„Am convenit că trebuie consolidată cooperarea între autoritățile publice și platformele online pentru a identifica dezinformarea într-un mod mai eficient și pentru a promova anunțurile legate de domeniul sănătății din partea autorităților”, a spus Jourová, potrivit unei informări a Comisiei.

„Am insistat asupra importanței sprijinirii mass-media și a societății civile care joacă un rol crucial în furnizarea de informații verificate”, a mai spus vicepreședintele Comisiei Europene.

Věra Jourová va discuta pe același subiect cu statele membre marți, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.