G4Media.ro

Venezuela: Anchetă împotriva lui Guaido pentru ‘legături’ cu narcotraficanţi columbieni

Venezuela: Anchetă împotriva lui Guaido pentru ‘legături’ cu narcotraficanţi columbieni

Procurorul general al Venezuelei a anunţat vineri deschiderea unei anchete împotriva lui Juan Guaido pentru „legături” cu o bandă de traficanţi de droguri columbieni care l-ar fi ajutat să treacă ilegal în Columbia în februarie, prezentând ca dovadă fotografii ale opozantului cu unii dintre membrii bandei, relatează France Presse.

Într-o intervenţie televizată, Tarek William Saab a arătat fotografii în care liderul opoziţiei venezuelene apare alături de doi bărbaţi, membri ai „Los Rastrojos”, o bandă de „narcotraficanţi şi paramilitari” columbieni.

Aceste fotografii, a spus Saab, dovedesc „legăturile” lui Juan Guaido cu „Los Rastrojos”. El a anunţat deschiderea unei anchete.

Juan Guaido nu a negat că s-a fotografiat cu aceste persoane, dar a spus că nu cunoştea identitatea lor când au fost făcute pozele. „Nu le cer antecedentele (judiciare) celor care doresc o fotografie”, a declarat opozantul în faţa presei la Caracas.

Potrivit ministrului de interne, Nestor Reverol, care s-a exprimat cu puţin timp înainte de procurorul general, fotografiile au fost făcute în februarie, când Juan Guaido a trecut în Columbia pentru a supraveghea trimiterea ajutorului umanitar în Venezuela, o operaţiune ce a eşuat în cele din urmă.

Având interdicţie să părăsească ţara după autoproclamarea sa ca preşedinte interimar la 23 ianuarie, Juan Guaido a trecut printr-o zonă împădurită evitând posturile de frontieră. Nestor Reverol a descris această trecere în Columbia drept o „operaţiune de exfiltrare” organizată de „Los Rastrojos”.

Juan Guaido face deja obiectul mai multor anchete lansate de puterea chavistă care încearcă să-l înlăture, dintre care una pentru „uzurparea funcţiei prezidenţiale”. Posibila sa arestare, a avertizat Washingtonul, ar fi „greşeala finală” a preşedintelui Nicolas Maduro, aminteşte AFP.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Ii ‘plasii’ ‘prafulili’ ? :))

  2. S-o invite pe adina florea, floarea corupta, neagra, ticaloasa, cu miros de exkkremment a pesedeului, ca precis Guaido a luat mita de la sebastian guitza!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.