G4Media.ro

Venezuela acuză Facebook de ”totalitarism digital”, în urma blocării paginii preşedintelui Nicolas…

Venezuela acuză Facebook de ”totalitarism digital”, în urma blocării paginii preşedintelui Nicolas Maduro timp de 30 de zile

Guvernul din Venezuela a acuzat, duminică, Facebook de ”totalitarism digital”, în urma blocării paginii preşedintelui Nicolas Maduro timp de 30 de zile, pentru încălcarea politicilor privind răspândirea de dezinformări legate de Covid-19, transmite Reuters, citată de News.ro.

Facebook a explicat în weekend că a eliminat şi un video în care Maduro promova Carvativir, un remediu venezuelean despre care afirma, fără dovezi, că poate vindeca boala.

Compania a arătat că a urmat recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), potrivit cărora în prezent nu există medicamente care să vindece boala provocată de noul coronavirus.

Într-o declaraţie făcută duminică, Ministerul Informaţiei din Venezuela a afirmat că Facebook urmăreşte ”conţinut orientat spre combaterea pandemiei” şi a descris Carvativir drept un medicament retroviral ”creat şi produs naţional”.

”Asistăm la un totalitarism digital exercitat de companii supranaţionale care doresc să îşi impună legea ţărilor lumii”, a spus ministerul.

Facebook nu a răspuns imediat la o cerere de comentariu.

Medicii venezueleni au avertizat că efectul Carvativir asupra coronavirusului nu a fost stabilit. Tratamentul este derivat din cimbru, o plantă care a fost folosită de secole în medicina tradiţională.

Maduro, care este etichetat drept dictator de către Washington şi de multe alte naţiuni occidentale, a afirmat duminică, într-un tweet, că va transmite briefingul său zilnic referitor la coronavirus pe contul de Facebook al soţiei sale, prima doamnă Cilia Flores.

Ţara sud-americană a raportat 155.663 de infectări şi 1.555 de decese. Aceste cifre sunt sub nivelul multor ţări din regiune, iar opoziţia politică spune că numărul real de cazuri este probabil mult mai mare, din cauza lipsei testelor.

sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Maduro vorbeste de totalitarism? 🙂

  2. cum se face ca doar populistii si dictatorii acuza canalele folosite de ei pentru manipulare de „dictatura” atunci cand incalca flagrant regulile de folosire …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.