G4Media.ro

VIDEO Vehicule rusești, observate în interiorul sălii turbinelor de la centrala nucleară…

Sursa foto: Telegram

VIDEO Vehicule rusești, observate în interiorul sălii turbinelor de la centrala nucleară Zaporojie, la numai 130 de metri de un reactor nuclear

O nouă înregistrare video a apărut online care arată vehicule militare rusești în interiorul unei săli de turbine conectate la un reactor nuclear de la centrala nucleară ucraineană Zaporojie, unde bombardamentele intensificate au alimentat temerile privind un dezastru nuclear, relatează CNN.

CNN a geolocalizat și a confirmat autenticitatea videoclipului, care a început să circule joi pe rețelele de socializare. Nu este clar când a fost filmat videoclipul.

Înregistrarea arată una dintre cele șase camere ale turbinelor situate în partea de vest a centralei nucleare, în orașul Enerhodar din sud-estul țării. Fiecare sală de turbine este conectată și construită într-o clădire mare care găzduiește un reactor nuclear.

Vehiculele, care par a fi camioane militare rusești standard, sunt așezate în extremitatea vestică a clădirii, la parter, la puțin peste 130 de metri de reactor.

Cel puțin cinci vehicule – dintre care unul este marcat în mod clar cu simbolul pro-război „Z” – sunt văzute în videoclip, cu cel puțin două structuri asemănătoare unor corturi în apropiere. În apropierea vehiculelor se află o serie de paleți asortați.

Din înregistrarea video nu este clar dacă paleții și structurile asemănătoare corturilor fac parte din armata rusă sau sunt legate de operațiunile centralei.

Moscova a declarat anterior că singurul echipament militar de la centrală este legat de sarcinile de pază. Joi, Ministerul rus al Apărării a susținut că imaginile din satelit, „arată că armele, în special cele grele, nu sunt plasate pe teritoriul acestei centrale”.

CNN a contactat Ministerul rus al Apărării pentru a comenta ce se află în interiorul și în jurul vehiculelor militare din sala turbinelor, dar nu a primit imediat un răspuns.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Ucraina tine soldati si arme in scoli si spitale conform unui ong american si bunului simt

 2. Le-au adus ucrainenii peste noapte, ca sa iasa nasol la inspectie

 3. Iar tu tine bine de neuronul ala ca ți l ia ongul și te apuci de behait!

 4. RuSiI aU iNcArCaT cU eXpLoZiBiL cAmIoAnElE dIn CeNtRaLa NuClEaRa Cu ScOpUl De A pRoVoCa O eXpLoZiE nUcLeArA cArE sA aFeCtEzE iNtReAgA rUsIe Si PeNtRu A dEtErEmInA iNtRaReA cAsTiLoR aLbAsTrE iN uCrAiNa Si A lE sTrIcA sOcOtElIlE, aDuCaNd PaCeA sI pRoMoVaNdU-l Pe ZeLeNsKy In PoLe PoSiTiOn PeNtRu PrEmIuL nObEl PtR pAcE.

 5. Sunt niște camioane militare de transport parcate. Centrala fiind sub ocupație ruseasca, este oarecum de așteptat sa fie acolo, sa transporte trupe, armament, muniție, mâncare, etc. pentru militarii staționați acolo.

  • Vezi ca bagă si creier si coloana vertebrala, poate iti dau si tie.

  • @vct aia nu sunt militari sunt doar niste RUSI ucigasi, violatori de copii si tortionari

  • George, esti primul care ar avea nevoie. Si in general tabara pro-ucrainiana a zilei. In general. A tunat si v-a adunat! Toti redusii mintali, toti sub-oamenii.

 6. Astia nu-s sanatosi la cap. Nici nu isi dau seama ce risc imens de accident nuclear reprezinta o asemenea strategie. Nici nu ai nevoie de vreo bomba sau de vreun rus sa fumeze pachete intregi de Lucky Strike. La besinile astea de camioane, doar un foarte probabil scurt circuit la instalatia electrica si putem spune ca s-a dus naibii toata pacea din lume!

  • Doar un redus mintal pro-ucrainian isi poate inchipui ca se poate produce un accident nuclear de la un scurt circuit la o masina, parcata ea chiar si langa un reactor. Cap de pluta, ai idee ce procese au loc in interiorul unui reactor? Incultule!

 7. Celoveki, daca n-ar fi fost razboiul asta, n-ati fi existat pe nici o harta. Insa asa, va baga si pe voi in seama lumea buna. Insa dupa ce se termina, vom trage linie si vom aduna. Speram sa nu ne dea cu virgula.

 8. cica putin a fost la judecatorie sa-si schimbe numele in Zelenski ca sa-i fie mai usor sa dea vina pe Zelenski pentru orice ( cica l-au refuzat ca nu au voie sa transforme putina in Zelenski )

 9. N-or fi avut unde să le parcheze altundeva că a mărit Mucişor Dan scoru la parcări

 10. Reactia G4media.ro, acceptati toate invectivele de la toti redusii mintali, care au fost pacaliti ca ei sunt niste pro-occidentali. Ba, dar orice, inclusiv Dar le banati pe cele contrare. Mari principii, mari valori, mari caractere… Declarati-v-ar rusii organizatii terorista. Prosti, daca nu