G4Media.ro

Vehicule blindate și zeci de militari înarmați patrulează pe insula suedeză Visby,…

captura video

Vehicule blindate și zeci de militari înarmați patrulează pe insula suedeză Visby, după ce în zonă au început să apară nave rusești

Suedia a desfăşurat vineri vehicule blindate şi zeci de militari înarmaţi pe străzile din Visby, un oraş-port de pe insula Gotland din Marea Baltică, o manevră mai puţin obişnuită, iniţiată ca răspuns la creşterea activităţii Rusiei în regiune,  realtează Digi24, conform AFP.

Zece vehicule blindate de luptă şi zeci de soldaţi înarmaţi au putut fi văzuţi patrulând pe străzile din Visby.

Această desfăşurare de forţe are loc după ce trei nave de debarcare ruseşti au navigat în Marea Baltică prin strâmtoarea Marea Centura a Danemarcei în această săptămână, pe fondul tensiunilor crescute dintre Rusia şi statele membre NATO.

„Forţele armate iau măsurile necesare pentru a proteja integritatea Suediei şi pentru a demonstra capacitatea noastră de a proteja Suedia şi interesele Suediei”, a declarat ministrul apărării Peter Hultqvist pentru AFP într-un e-mail, conform Agerpres.

„Începând de azi, vom avea patrule care vor putea fi văzute în anumite locuri, inclusiv în (oraşul) Visby”, a declarat purtătorul de cuvânt al regimentului din Gotland, Tomas Anshammar. În 2019, Suedia a instalat în Gotland, cea mai mare insulă suedeză, un sistem modernizat de apărare împotriva rachetelor sol-aer, potrivit Agerpres.

Moscova a îngrijorat Occidentul prin concentrarea de trupe lângă frontiera cu Ucraina. Există temerea că forţele ruse ar putea invada această ţară, deşi partea rusă dezminte că ar avea astfel de intenţii. Rusia susţine că îşi poate desfăşura forţele pe propriul teritoriu aşa cum doreşte.

Deşi nu este membră a NATO, Suedia are legături strânse cu Alianţa şi şi-a întărit forţele armate, neglijate timp de decenii, în contextul afişării forţei Rusiei în zona Mării Baltice. În ultimii ani, Suedia a protestat împotriva mai multor incidente, inclusiv a unor încălcări ale spaţiului aerian suedez, în care au fost implicate aeronave militare ruse.

Săptămâna trecută, comandantul armatei suedeze a afirmat că strategia naţională de securitate ar fi complet subminată dacă NATO ar accepta să renunţe la orice extindere în viitor şi să îşi reducă unele activităţi în Europa, aşa cum cere Rusia, relatează Digi24.ro

Sursa Foto: captura video/militari suedezi

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Ataca tot prin „blitzkrieg” cum au ocupat Crimeea.

 2. Propaganda putinista ieftina…! Isi incordeaza muschii, ca sa-l bage si pe el marile puteri in seama! Rusia nu mai este decat o putere regionala,dar care are pretentii sa fie considerata si tratata ca o mare putere!

 3. Problema cu toate dictaturile este că nimeni nu știe când și în ce fel se țicnește dilimacul din vârf.

 4. Asta e problema cu politica. La un moment dat se desprinde de bază după care declară că lucrurile nu merg pentru că baza nu-și face treaba corespunzător și are așteptări prea mari.Următoarea fază este când un tip deranjat mai mult decât ceilalți ca e luatbla bani mărunți, se dă lovit de lezmajestate în statusul lui de stăpân, se ultragiază și începe să zbiere că așa ceva nu se mai poate. Aprobat de câțiva dintre ceilalți care suntjigniți ca el, clocesc o variantă să scape cu ușurelul de ceilalți colegi, daca se poate, având complicitatea unor grupuri de jos și bani de sus.Dupa care începe dezastrul. Politica comportă riscuri mortale si trebuie strict controlată, dacă nu, chiar abolită.

 5. rusii sunt varza. Numai gura de ei

  • Dar nu atât de varză ca noi. În plus, nu țin minte să fi fost noi vreodată în relații prietenești cu Ucraina de la Ioan Vodă cel Cumplit încoace.

  • @Dudu Si care e logica aici Daca nu esti prieten cu cineva lasi pe talhari sa-l fure si sa-i intre in casa si nu faci sau zici nimic? Maine o vei pati tu oricat de „simpatic” esti

 6. VIsby e un oraș și nu o insulă, e capitala unei insule cu un alt nume (Gotland) conform geografiei de școală generală

 7. Rusia e ca și copilul bătăuș care se miră de ce nu are prieteni nicăieri.

  • Dă-mi voie să te contrazic. Are prieteni pe principiul că „cine se asteamăna, se adună” . Printre prietenii rușilor se numără Turcia, Iranul, China, Cuba, Coreea de Nord și alții asemenea. O companie „aleasă” de nefrecventabili care au ca numitor comun dictatura, corupția, sărăcia și fanatismul. Ce să mai zic, select club.

 8. Da ! N-am avut relatii prietenesti cu Ukraina ! Dar avem un vechi proverb : Dusmanul dusmanului nostru devine prietenul nostru ! Si cum Rusia NU A FOST NICIODATA PRIETENA Romaniei – trebue sa-i consideram – in situatia actuala – pe ukrainieni PRIETENII NOSTRI ! Si SA-I AJUTAM ! C s-ar putea ca „rusnacul” sa-si intiida labele murdare si spre Romania !!! Si sa adaptam vechi „strigaturi comuniste” la situatie : Jos labele rusesti murdare de pe Ukraina !!

  • Da, corect, alaturi de ukrainieni am luptat la plevna sa scoatem sudul romaniei de sub turci…. da da da…