G4Media.ro

Vaticanul se oferă să organizeze negocieri între Rusia și Ucraina

Sursa foto: G4Media.ro

Vaticanul se oferă să organizeze negocieri între Rusia și Ucraina

Vaticanul s-a oferit să organizeze negocieri între Ucraina și Rusia. Acest lucru a fost anunțat de șeful departamentului de politică externă al Bisericii Catolice, arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, pentru publicația Mediaset, citată de glavcom.ua.

El a precizat că Sfântul Scaun și Papa personal au fost întotdeauna deschiși la negocieri încă de la începutul conflictului, dar „nu s-a primit încă niciun răspuns concret”.

În același timp, Gallagher a explicat că oferta rămâne valabilă. „Și dacă ar fi potrivit și necesar să se ofere și să se pună la dispoziție acest loc, Sfântul Părinte ar avea o atitudine foarte pozitivă, dacă cererea ar veni din partea ambelor părți cu bune intenții și în spiritul căutării păcii și a dialogului”, a declarat arhiepiscopul, citat de publicație.

Reamintim că anterior, în timpul audienței generale, Papa Francisc s-a adresat credincioșilor și a declarat că războiul Rusiei împotriva Ucrainei „nu poate fi rezolvat cu ajutorul logicii infantile a armelor”. Suveranul pontif a făcut apel la părțile ucraineană și rusă să „aleagă calea întâlnirii”.

Reamintim că, anterior, Papa Francisc a declarat că nu crede în cruzimea rușilor, ci, în schimb, îi consideră o „mare națiune” și admiră „umanismul rusesc”.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

  1. S a trezit popa!
    Trebuia sa fie demult acolo unde mor mii de oameni zilnic! Asta chiar e o dezamăgire. Pare o păpușă manuita de agenți cu diverse interese.

  2. Nu e loc deloc de negocieri cu teroriștii. Parcă s-a stabilit. De fapt rușii teroriști au stabilit.

  3. Vaticanu nu a fost in stare sa zica NU nazistilor in perioada 39-45′ ,chiar mai mult spre sfarsitul razboiului sute de nazisti sus-pusi au disparut cu acte oferite de Vatican disparand prin Spania si ajungand bine merci in Argentina.Deci Vaticanul daca dorea putea sa se implice inca de la inceput,restul e doar de fatada.

  4. Bine făcut.

  5. Vaticanul a spus ca NATO e de vina pt război ca a “lătrat la porțile Rusiei” 🥴 ce mediere sa mai facă cu așa convingeri?

  6. popa sa-si vada de pornografia infantila , se baga si asta in politichie cum se baga interlopii din rromanistan …