G4Media.ro

Vaslui: Mii de oameni puși pe drumuri de stat pentru a obține…

Sursa: G4Media.ro

Vaslui: Mii de oameni puși pe drumuri de stat pentru a obține adeverințe necesare ajutoarelor pentru copii

Administraţiile fiscale din judeţul Vaslui sunt aglomerate în ultimele zile din cauza contribuabililor care solicită adeverinţe de venit pentru anul fiscal 2022, necesare pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional pentru anul şcolar 2022 – 2023 şi pentru sprjinul oferit de stat în vederea achiziţionării de rechizite şcolare, transmite Agerpres.

Reamintim că nu există nici o lege care să interzică unei instituții a statului să le ceară cetățenilor documente ce există în alte instituții de stat.

Potrivit prefectului judeţului Vaslui, Daniel Onofrei, părinţii care întocmesc în această perioadă dosarele pe care trebuie să le depună la şcoli sunt nevoiţi să stea mult la rând la administraţiile financiare, iar activitatea acestor instituţii este îngreunată, motiv pentru care a solicitat conducerilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui şi Administraţiei Judeţeană a Finanţelor Publice Vaslui găsirea unor soluţii.

„Dimineaţă, numai la administraţia financiară din Bârlad erau peste 100 de persoane care aşteptau la rând să ia aceste documente. Am discutat cu şefii de la Inspectoratul Şcolar şi de la Finanţe, în vederea găsirii unei soluţii legale pentru a evita aglomeraţia care se formează la ghişee. S-a luat în calcul ca directorii de şcoli să aibă acces la o aplicaţie care să le permită introducerea datelor de la nivelul unităţilor şcolare. Urmează să vedem dacă acest lucru este posibil şi ce măsură legală găsim, pentru că nu putem lăsa părinţii să stea cu orele la Finanţe pentru a primi aceste documente”, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei.

În această perioadă, la nivelul unităţilor şcolare din judeţ se întocmesc dosarele pe baza cărora vor fi acordate tichetele sociale pentru elevi, sprijinul financiar pentru rechizite şi bursele de studiu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. PESTE 5-10 ANI – SPUNE PARTIDUL – VA FI MAI MULTA DIGITAILZARE…
    VIITORUL MEREU LUMINOS. PREZENTUL…

  2. parazitii bugetari… pentru care legea e aleatorie. ina cest caz ar trebui demisi instant toti de la inspectorarul scolar la anaf. incepand cu directorii respectivi ca rneu respecta legea care prevede ca orice informatie care exista la o alta institutie nu poate fi solicitata de o institutie publica. dar si oile care stu la coada au vina lor ca ar trebui sa-l ia de gat pe prefect si sa-l scuipe in piata publica pentru incompetenta.

  3. rupe digitalizarea lui Sebastian-Ioan BURDUJA de la PeNeLe.

  4. digitalizare…cu 10 degete!