G4Media.ro

Vaslui: Episcopia Huşilor lansează concursul „Cel mai îngrijit cimitir”

Vaslui: Episcopia Huşilor lansează concursul „Cel mai îngrijit cimitir”

Episcopia Huşilor lansează concursul „Cel mai îngrijit cimitir”, organizat cu prilejul Anului comemorativ al celor adormiţi în Domnul, relatează Agerpres.

„Concursul „Cel mai îngrijit cimitir” este dedicat unităţilor de cult care au în administrare cimitire proprii. Evaluarea va ţine cont de sistematizarea cimitirului, de aspectul său general şi de îngrijirea locurilor individuale de înmormântare. La nivelul fiecărui protopopiat va fi desemnat câte un câştigător, premiat la această etapă, iar dintre aceştia, la nivelul Centrului Eparhial va fi validat locul întâi”, au informat reprezentanţii Episcopiei Huşilor.

Termenul de înscriere la concurs este data de 25 octombrie.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2021 drept Anul omagial al pastoraţiei românilor din afara României şi Anul comemorativ al celor adormiţi în Domnul; valoarea liturgică şi culturală a cimitirelor.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Trebuie sa le faceti frumoase ca vin clienti gramada!

  2. Observ comentarii răutăcioase și aici. Asa mult ne-am înrăit fraților încât nu mai putem aprecia nici o inițiativa bună? Bănuiesc ca fiecare dintre noi are pe cineva adormit și indiferent de credință noastră, a înfrumuseța locul de veci este un omagiu adus defunctului/defunctei. Sa ne revenim puțin din marasmul realității actuale și sa incercam sa vedem și binele, acolo unde este, desigur.

  3. Ciudat.Si pompele funebre au un concurs” cel mai frumos mort”, bineinteles un cadavru cosmetizat dupa 3 zile de pastrat la saramura.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.