G4Media.ro

Vaslui: Cursurile şcolare organizate faţă în faţă au fost suspendate în patru…

Vaslui: Cursurile şcolare organizate faţă în faţă au fost suspendate în patru clase, după depistarea unor cazuri de Covid în rândul elevilor

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a aprobat, luni, în cadrul unei şedinţe extraordinare, suspendarea pe o perioadă de 14 zile a cursurilor şcolare organizate faţă în faţă în patru clase din trei unităţi de învăţământ, în contextul confirmării a câte unui caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2, au informat reprezentanţii Prefecturii Vaslui.

Decizia a fost luată în urma propunerilor făcute de consiliile de administraţie ale unităţilor respective, care au primit ulterior avizul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui.

„În perioada de suspendare a cursurilor, conducerea celor trei unităţi de învăţământ va dispune curăţenia şi aerisirea claselor şi dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor celor trei unităţi de învăţământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete. Pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul unităţilor de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi sau carantinaţi la domiciliu”, precizează un comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului Vaslui, conform Agerpres.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui monitorizează permanent situaţia infectărilor din instituţiile şcolare şi susţine că vor fi luate toate măsurile necesare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

 

Sursa foto: Deutsche Welle

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.